Вхід | Реєстрація

Зроблено прорив у дитячій хірургії!

І це не гучні слова, адже лише кілька дитячих клінік України мають такий ендовідеолапароскопічний комплекс, який віднині функціонуватиме у Полтаві. Придбаний він, - зазначає міський голова Андрій Матковський, - за кошти міського бюджету (200 тисяч грн. ). Обладнання дасть можливість впровадити в практику дитячої хірургії високотехнологічний, неінвалідизуючий ендоскопічний напрямок у діагностиці та лікуванні дітей. Тобто – здійснювати цілу низку малотравматичних, органозберігаючих оперативних втручань у пацієнтів з хірургічними захворюваннями, травматологічними пошкодженнями черевної порожнини, уронефрологічною та онкологічною патологіями.
Техніка, переважно, японська, що гарантує найвищу якість. Хірурги та анестезіологи дитячої лікарні завчасно пройшли відповідне навчання, мають сертифікати і уже готові працювати на обладнанні.
Завдяки комплексу змінюється сама філософія хірургії, застосовуються зовсім інші підходи, розширюється спектр можливих операцій – включаючи навіть нейрохірургію. Дітям це гарантуватиме максимальну безпеку, менший травматизм, а замість страшних швів – три невеличких розрізи.
За підрахунками лікарів за 9 місяців поточного року прямі показання для застосування такого обладнання потребувало щонайменше 50 маленьких пацієнтів.
Мер зауважив: на досягнутому не зупинимося. Задля розширення спектру використання комплексу необхідно придбати додаткові медичні інструменти. Міська влада обов’язково знайде кошти і поетапно закупить їх для одного з найважливіших медичних закладів Полтави.
Даний лапароскопічний комплекс – один із конкретних доказів піклування міської влади про галузь материнства і дитинства. В практику дитячої лікарні постійно впроваджуються новітні технології.
З придбанням у 2008 році першого в Україні ультразвукового скальпелю розпочаті операції у дітей із мінімальною втратою крові або взагалі без кровотечі, що особливо важливо при лікуванні новонароджених дітей. Вперше в Україні даним обладнанням виконані унікальні оперативні втручання – видалення множинних кіст селезінки із збереженням органу, видалення пухлин печінки та інші. Окремі з них відповідають рівню Республіканських клінік. Вже проведено понад 90 складних оперативних втручань. Закуплено також апарати штучної вентиляції легенів, інкубатори для новонароджених, слідкуючі монітори.
Новий комплекс в поєднанні з ультразвуковим скальпелем дасть можливість полтавським лікарям здійснювати оперативні втручання на які ще ніхто не наважувався в Україні.
В лікарні – щорічно стаціонарно лікується близько 11,5 тисяч дітей, у тому числі й з області. По ряду видів медичної допомоги вона є єдиною в регіоні.
Нагадаємо, що всього за три останніх роки за кошти з різних джерел закуплено медобладнання в лікарняні заклади міста на суму 11,6 мільйонів гривень, на капремонти спрямовано 12,5 мільйонів (плюс понад 2 мільйони з початку цього року).

Автор: www.meria.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2009, 11:36 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації