Вхід | Реєстрація

Заскандалило

Поточний тиждень в Кобеляцькому районі розпочався із скандалів. Та ще й яких! В понеділок суддя публічно заявив про протиправну і непрофесійну діяльність міліціонерів, а у вівторок кількасот біличан ледве не освистали голову облдержадміністрації.
Все це скандали, сенсації, «смажені» факти. І, звичайно, розповіді про них та про можливе продовження чекають читачі. Не будемо гріха таїти — більшість із нас люблять смакувати «смажене». Особливо, коли мова йде не про нас персонально.
Насправді ж, і в скандалах цього тижня, і в наступних, які неминуче виникнуть, так чи інакше, більшою чи меншою мірою замішані всі ми. Всі ми є їх винуватцями, учасниками, героями чи негідниками.
І всі ці скандали є невипадковими. Їх виникнення має причини. Невипадковою є, нехай і екзальтована та ще не підтверджена документальними фактами, заява судді Кобеляцького суду. Варто замислитись, чому зовні благополучний служитель Феміди, з високою зарплатою, автомобілем, тобто повним «фаршем», як для посадовця такого рівня, публічно заявляє про негаразди в стінах суду та порушення закону співробітниками міліції. Не знаю, як суддя збирається доводити достовірність оприлюднених ним даних. Але знаю, що про це ж саме говорять на кобеляцьких, бутенківських, вільховатських кухнях. Більше того — навіть розповідають про це журналістам. Але, як завжди — не для запису, не під диктофон. А потім ображаються — чому не написав.
Закономірним є і білицький скандал. Давно всім відомо, що обладнання із молококонсервного заводу вивезли, що люди звільнені «за згодою сторін». Всі про це знали, але мовчали. Хоча ні, дехто знову ж, телефонував до редакції і казав: «Приїдь, сфотографуй, напиши, але я нічого підтверджувати не буду». Мовчала про це влада, мовчали, не організовували мітингів протесту робітники заводу. І тут, на свою біду, приїхав у Білики голова облдержадміністрації. І біличани нарешті висловились, «вихлюпнули» своє незадоволення.
Зараз дехто радить: «Не пиши про все це. Чи й не сенсації. Там суддя з якихось своїх особистих мотивів компромат «вилив». Там злі люди не зрозуміли добрих намірів керівника області».
Але є, все це є. Це має свої причини і матиме наслідки. А щоб зробити з усього цього висновки, потрібно, щоб громада все це знала. І зовсім не заради «смаженого».

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2009, 13:16 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації