Вхід | Реєстрація

У Лохвиці урочисто відкрито погруддя Тарасові Шевченку

У Лохвиці урочисто відкрито погруддя Тарасові Шевченку
4 грудня 2009 року на православне свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці на центральній площі у Лохвиці за участю широких кіл громадськості райцентру урочисто відкрили погруддя Великому синові українського народу, пророкові і месії, поетові й мистцю Тарасу Григоровичу Шевченку.
Одним із промоторів цього святкового дійства стала Лохвицька районна організація ВО «Свобода», очільник якої адвокат Олександр Панченко зібрав відповідні кошти, доклав до них свої особисті гроші та привіз до містечка погруддя цього Поета й Борця.
Збори відбулися під прапором ВО «Свобода».
У своїй надзвичайно емоційній промові О.Панченко, довірена особа кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока у в/о №153, пригадав товариству римовані рядки з Тарасового вірша «Чигирин» (1844): «…За що ж боролись ми з ляхами? За що ж ми різались з ордами? За що скородили списами московські ребра?...», оскільки ті витяги із іншого поетового вірша, що всупереч його позиції були викарбувані місцевою владою на постаменті Т.Шевченка, не відповідають сучасній українській дійсності, бо у нашій хаті немає ні правди, ні сили, ні волі! Зрештою, немає й самої затишної української хати – справжньої домівки для кожного окремого українця, представника великої нації!
«Свободівський» промовець вкотре наголосив, що не лише наші «степи… запродані жидові, німоті…», але й багатющі надра лохвицького краю – газ та нафта – належать інородцям та компаніям з іноземними інвестиціями. Наші ж державні підприємства у штучний спосіб усуваються від видобування вуглеводнів, зникають з ринку, скорочують щомісяця чисельність своїх працівників….
Виступ О.Панченка закінчився піднесеними словами: «Слава Україні! Слава її Героям! Слава, честь й наш уклін Великому Кобзареві Тарасові Шевченку!», які були підтримані гучними оплесками присутніх на урочистостях.

Автор: Сашко Сокира


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2009, 09:53 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації