Вхід | Реєстрація

Де згода в сімействі

Де згода в сімействі, де мир і тишина,
щасливії там люди, блаженна сторона.
І. Котляревський

Один віршований уривок з п’єси «Наталка Полтавка» нашого видатного земляка Івана Котляревського, покладений на музику геніального Миколи Лисенка, недарма називають неофіційним гімном Полтави і Полтавщини. У мудрих словах «де згода в сімействі, де мир і тишина, щасливії там люди, блаженна сторона» – правда життя.
Із цими словами мудрого класика хочеться звернутися сьогодні до наших шановних газетярів, адже з недавнього часу наша районна газета «Світлиця» почала нагадувати такий собі плацдарм бойових дій, причому направлена різка негативна критика на адресу всього лише однієї людини – селищного голови А.О.Реки. Так, ніби це єдина тема для висвітлення журналістами у тридцятивосьмитисячному Новосанжарському районі, що складається із 28 сільських та однієї селищної рад. Звертає увагу також той факт, що найбільше уваги присвячено «выяснениям отношений» між селищним головою та представниками місцевої преси. Польський письменник Юліан Тувім у свій час зауважив: «Критик подібний до автомобіля: чим він гірший, тим більше шуму». Про це не слід забувати газетярям, що витрачають свій робочий час та дорогоцінні газетні шпальти на нікому не потрібне детальне вияснення коли, що та за яких обставин сказав селищний голова тому чи іншому представнику преси, нагадуючи при цьому того ж таки класика:
- А ви ж йому що?
- А вона ж вам що?
Звичайно, нам, рядовим жителям Новосанжарського району, не видно, що там відбувається у владних кабінетах, на апаратних нарадах, у гримерних, де артисти готуються до виступів на концертах тощо. Зате добре бачимо, як перетворилося наше селище в кращу сторону за останні три-чотири роки, тобто за той час, як селищним головою став А.О. Река, обраний жителями селища Нові Санжари.
Рідко які молодята під час весільної церемонії не завітають до Містка закоханих, не сфотографуються біля колодязя при в'їзді в Нові Санжари поряд із капличкою. Не соромно показати селище і гостям, що приїжджають відпочивати під час літніх відпусток. Це і впорядковані пляжі із зручними столиками і лавочками та мангалами, встановленими туалетами, і прибраний парк Перемоги, очищені лісопосадки, ошатні вулиці, встановлені для зручності лавочки, де можна відпочити. Люди задоволені також тим, що за останній рік у селищі побудовано два туалети загального користування, що особливо важливо для сільських жителів.
Ми всі живемо у дуже складний час. Пригадаймо так зване реформування аграрного сектора економіки, в результаті якого більша частина сільського населення виявилася соціально незахищеною, бідною, безробітною і майже безправною; «помаранчеву» революцію, в результаті якої населення штучно розділили на «помаранчевих» і «біло-голубих». Звертаючись до владу маючих, до слова допущених (це ви, дорогі наші журналісти місцевої «районки» - активні, експресивні, енергійні, молоді – справжні професіонали), просимо вас – задумайтесь. Люди втомились від словесного бруду, брехні, розподілу на «хороших» і «поганих».
Прийде день виборів і ми всі скажемо своє «так» або «ні» тим чи іншим діям чи бездіяльності, як депутата сільської, селищної ради, сільського, селищного голови, депутата, голови, посадової особи місцевої районної ради. При цьому оцінюватимуться як людські, професійні якості, так і вміння домовлятися, працювати на спільне добро з представниками різних гілок місцевого самоврядування, яких, до речі, обирав один і той же народ.

Автор: Ольга ВОЛОСЬКА, c. Попово


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2009, 09:58 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації