Вхід | Реєстрація

Кременчуцького льотчика вбили таліби

У Афганістані розбився вертоліт із українцями на борту. Він належав компанії, що співпрацювала із контингентом міжнародних сил. Таліби зізнались, що це вони збили вертоліт. Серед загиблих – 35-річний кременчужанин Сергій, другий пілот знищеного вертольота.
Це сталось 26 листопада у афганській провінції Логар. Як повідомляють центральні ЗМІ, вертоліт МИ-8 логістичної фірми, яка працює за контрактом із контингентом міжнародних сил, через погодні умови зробив вимушену посадку. За словами місцевих чиновників, уже в середу ввечері вилетів далі. А в п’ятницю американські військові рятувальники знайшли його уламки. Представник афганских талібів зробив заяву про те, що вертоліт був збитий бойовиками цього руху. На борту літака був лише екіпаж – це троє українців. Командир екіпажу родом із Житомира, борт-механік – із Олександрії, а другий пілот – 35-річний кременчужанин Сергій. До 36-ї річниці йому залишилось зовсім небагато – 25 грудня Сергій мав святкувати свій день народження.
Сусіди кажуть – похорону досі не було, тіло загиблого хлопця мали доставити у середу, 2 грудня.
– Я побачив матір Сергія кілька днів тому, – розповідає сусід загиблого хлопця. – Спитав у неї, що сталось, а вона відповіла, що пізніше розповість. А потім я дізнався, що його збили таліби. Досі не віриться. Такий гарний був хлопець…
– Зараз із близьких нікого не видно, мабуть, всі пороз’їжджалися. Я бачила лише його сестру, вона свого сина до школи відправляла, – розповідають жінки на подвір’ї.
Сусіди кажуть, хоча Сергій був льотчиком, його частенько бачили у Кременчуці.
– Такий привітний хлопець. Як сміття виносить, завжди здоровкається. А є ж такі пихаті, які роблять вигляд, що нікого не бачать.
Загибель Сергія не перша трагедія, яка спіткала цю сім’ю. Ще раніше нещастя сталось із батьком Сергія, який як і син був льотчиком:
– Батько працював у нас і був на гарному рахунком, – розповідають у льотному коледжі. – Але його життя обірвалося трагічно. Він ремонтував автомобіль і там щось трапилося так, що ця ж автівка його задавила.
Сергій захоплювався своїм батьком і його професією і ще зі шкільної парти хотів стати як і він – льотчиком, кажуть шкільні вчителя:
– Сергій у школі (№19 – ред.) був спокійним, тихим і, навіть, непомітним хлопцем, – згадує його вчителька російської мови та літератури Антоніна Галушкіна. – Ніколи не порушував дисципліни, а в навчанні був наполегливим. На нього можна було покластися. Я його запам‘ятала як хлопчика у білій сорочці та синьому костюмі. Він приходив до школи і після її закінчення – розповідав, який він щасливий, бо його мрія літати здійснилася.
Сусіди додають. Сергій був одружений, однак його родина дітей не мала.
У соціальній мережі «В Контакті» Сергій залишив свою сторінку. Фотографій на ній немає. Зазначено лише те, що він вчився у школі №19, яку закінчив у 1990 році, та що любить страйкбол. Листів від друзів на сторінці немає. Є тільки напис: «Тут ніхто нічого не написав…поки що».

Автор: www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2009, 14:41 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації