Вхід | Реєстрація

Прозаїк з Лубенщини презентував нову книгу

У відділі масової роботи Полтавської обласної універсальної бібліотеки імені І. П. Котляревського лубенський прозаїк і поет, член НСПУ, Полтавської спілки літераторів Олександр Міщенко презентував свою нову книжку «Узбіччя», яка вийшла у комунальному видавництві «Лубни». До книги увійшла одна повість та п'ятнадцять новел. Першою з новел стоїть «Привид», яка є своєрідним заспівом до наступних. Холодом віє від кожного її рядка. Тема смерті досить чітко виступає у книзі, а особливо – у новелах «Святий обов’язок», «Баба померла», «Убивця».
На противагу всьому темному, жорстокому автор говорить і про божий дар людини – кохати і бути коханою. Новелу «Міська поїздка» він завершує оптимістичним акордом: «Золоте весілля посивілі молодята справили у голубиній парі…».
Творчість Олександра Міщенка добре відома читачам Полтавського краю і України. Він автор збірок поезій «Екологія душі», «Мальва Розпашна», прози «Жінка з планети Гріх», «Попереду хвилі», «Картопляний жук», книги для дітей «Трояндовий витязь». Він друкується в газетах «Літературна Полтавщина», «Лубенщина», «Літературна Україна», колективних збірниках «Сонячні перевесла», «Відлуння Василевого Різдва», «Дзвінке перо Посулля» та інших.
Як голова літературного об’єднання імені О. Донченка, Олександр Міщенко підтримує юні дарування і виводить їх на широкий простір української літератури. Його творчість пошанована і оцінена всеукраїнськими преміями імені В. Підмогильного, О. Олеся; він – лауреат Міжнародної українсько-німецької премії імені О. Гончара.
Автора вітали голова Полтавської спілки літераторів, член НСПУ Микола Костенко, члени Полтавської спілки літераторів Валентин Посухов, Ніна Гриб.

Автор: Л. Черпакова, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 грудня 2009, 16:13 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації