Вхід | Реєстрація

Тепловики Полтавщини не повинні заробляти "на повітрі"

Теплопостачальні підприємства Полтавщини, користуючись глобальним потеплінням, скорочують обсяги опалення, але вартість послуг не перераховують і заробляють "на повітрі".
Про це під час прес-конференції в інформагентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» заявила начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Полтавській області. На доказ цього Ірина Максимішина навела конкретний приклад.
«На підприємстві «Лубнитеплоенерго» було встановлено, що через потепління воно не надало споживачам певний обсяг послуг, але перерахунку так і не здійнило. Згодом інспекція(з контролю за цінами - ІА "НОВИНИ УКРАЇНИ") виявила суму зайвої виручки у 700 000 гривень і застосувала по відношенню до підприємства штрафні санкції», – повідомила начальник інспекції.
Здійнювати такий заробіток, як стверджує Ірина Максимішина, підприємствам теплової енергетики дозволяє чинне законодавство, яке не змушує їх за результатами року проводити перерахунки зі споживачами у випадку теплої зими і зменшення через це споживання газу. Натомість у Чернівцях, запевнила начальник інспекції, міська рада змусила підприємства теплопостачання перераховувати обсяг наданих послуг в разі економії ними споживання газу.
«Економія природного газу – це надання послуг в меншому обсязі. Там є на місцевому рівні розроблена і затверджена така методика по здійсненню перерахунків», – пояснила Ірина Максимішина.
Але впровадити подібну систему на Полтавщині поки не вдається, бо, як повідомила начальник Держінспекції у регіоні, обласна рада не прийняла таку пропозицію, яка б заощадила енергетичні ресурси і зберегла гроші споживачів.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2009, 12:34 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації