Вхід | Реєстрація

Це потрібно знати найманим працівникам!

Однією з найболючіших проблем нашого сьогодення є виплата заробітної плати у «конвертах».
Працівниками сектору оподаткування фізичних осіб Кобеляцького відділення Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції безпосередньо проводиться робота з мобілізації податку з доходів фізичних осіб до бюджету, виявлення порушень податкового законодавства при виплаті заробітної плати тощо. Бажаючи збагатитися за будь-яку ціну, окремі працедавці свідомо ігнорують закони, не сплачуючи до бюджету в повному обсязі податок з доходів фізичних осіб. Деякі суб’єкти господарювання, розраховуючись з найманими працівниками, документально показують виплату мінімальної заробітної плати або її частину для мінімізації сплати податку з доходів фізичних осіб. Заробітну плату в «конвертах» без перебільшення можна назвати однією з найбільших на сьогодні перепон в економічному та соціальному розвитку держави. До того ж вона позбавляє людину соціальної захищеності.Той, хто отримує «тіньову» зарплату, позбавлений сплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомоги по вагітності та пологах, виплати допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи, одержання пристойної пенсії в старості, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством. Крім того, нелегальна робота – це відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантій на безпечні й здорові умови праці, гарантованого права на відпочинок.
Аби змусити свого роботодавця платити одну офіційну заробітну плату найманому працівникові необхідно зайняти чітку позицію й наполягати на виплаті заробітної плати з дотриманням вимог чинного законодавства, а про факти виплати заробітної плати у «конвертах» повідомляти органи прокуратури та державної податкової служби.
Ухиляючись від оподаткування шляхом мінімізації реальних доходів вони позбавляють себе не тільки достойної пенсії в майбутньому, а й лікарняних, декретних виплат, отримання банківських кредитів тощо.
Це потрібно знати найманим працівникам, які погоджуються отримувати зарплату в «конверті». Маючи дуже сумнівний виграш сьогодні – вони однозначно програють в майбутньому.

Автор: Начальник Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ Володимир Дрига


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2009, 11:43 | | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації