Вхід | Реєстрація

Пиво в стаканчик, горілку — в графинчик

Схоже, що влада Кобеляк всерйоз налаштована відучити земляків вживати алкоголь після 21-ої години.
Саме на це направлене чергове рішення міськвиконкому про обмеження продажу алкогольних напоїв у вечірні години. Якщо документ набуде законної сили, то вже з 12 вересня у Кобеляках після 21-ої години не продаватимуть не лише горілку та коньяк, а й пиво, «Джин-тонік», «Ром-колу» та іншу продукцію українських нафтопереробних заводів. Причому обмеження стосуватимуться не лише магазинів, а й кафе та барів.
Як відомо, ще у березні  кобеляцька міська рада заборонила продаж міцних алкогольних напоїв після 9-ої години вечора у всіх магазинах Кобеляк. Секретар міськради Сергій Галушко вважає, що влада в цілому задоволена досягнутим результатом. Він говорить: «Власники магазинів спокійно і виважено поставились до подібного рішення. Ніхто навіть не пробував просити про продовження часу продажу алкоголю до 22-ої години чи пізніше. Деякі бізнесмени казали: «Ну й добре, тепер ми маємо законні підстави не обслуговувати різну п’янь. Бо після 21-ої за горілкою адекватні люди приходять дуже рідко». Так, ми і міліція знаємо, що трапляються випадки порушень щодо заборони торгівлі алкоголем. Але то поодинокі випадки. Тільки-но влада дізнається про системні порушення, як власник закладу буде миттєво позбавлений відповідної ліцензії».
За словами Сергія Галушка, Кобеляцька міськрада вирішили не зупинятись у своїй боротьбі з пияцтвом та алкоголізмом. Нове рішення ще більш жорсткіше регламентуватиме продаж міцного та «слабкого» алкоголю. Чиновник пояснює: «Ми врахували деякі прогалини свого попереднього рішення. Так у ньому не було чітко виписано, з якої години можна починати продавати горілку. Зараз все буде чітко і ясно — обмеження діє із 21-ої до 7 ранку. Крім того, після нововведень пляшку горілки чи пива неможливо буде купити навіть у  барі».
Дійсно, у проекті рішення у пункті 2 є таке речення: «Заборонити продаж алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв та пива у тарі виробника та на винос (підкреслено редакцією) у закладах громадського харчування (їдальні, бари, кафе, ресторани) міста Кобеляки з 21-ої години поточної доби до 7 години наступної доби.
Тобто, вживати горілку, вино, пиво та слабоалкогольну гидоту у самому барі можна. Але купити там пляшку «Немирова» чи «Оболоні» і вийти з нею на вулицю — зась. Це вже буде порушенням. Прийдеш зі своєю банкою чи каністрою — теж халепа. На винос торгувати заборонено. Так що любителям «догнатися» доведеться створювати домашні запаси.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 11:50 | Кобеляки | Суспільство
1. Микола Гузченко / 19 серпня 2011, 12:24
"...горілку та коньяк, а й пиво, «Джин-тонік», «Ром-колу» та іншу продукцію українських нафтопереробних заводів" )
Он воно в чому секрет.
"Тобто, вживати горілку, вино, пиво та слабоалкогольну гидоту у самому барі можна."
Хух!
2. New York / 19 серпня 2011, 19:34
Ніззя писати «Немирова». Тому що цей шмурдяк називається "Nemiroff". Отже або так, або "Неміроффа".
А ще памятається правило "Власні назви не перекладаються". Дуже класне правило, як на мене.
3. KING / 22 серпня 2011, 13:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Не так давно, а саме навесні цього року, славні українські професори ввели офіційні правила транслітації української мови (після того, як її транслітують в народі вже 15 років - оце оперативність!). Думаю десь в неті можна знайти ці правила і вже не паритися як правильно писати.

А щодо заборони продажу алкоголю... Так, звісно, пройдешся біля дискотеки і аж тошно стає - це натовп п’яних малолітніх довбойобів і рідко де там нормальних людей побачити можна. Але ж, вибачте, це у нас тільки депутати і ті кому за 40 звикли вечори приводити перед телевізором, уважно слухаючи промови президента, новини як когось десь там убили і на скільки знову подорожчають продукти в цьому році. А молодь вечорами. особливо на вихідні, хоче покласти на всі ці проблеми і "розвіятися". І це абсолютно нормальне бажання - я також щосуботи "розвіююсь", бо як стану депутатом, чи стане мені за 40 - то почну відрощувати пузо перед телевізором, і вже нічого не хотітиметься.
А ось тут і постає проблема - куди ввечері підти "віятися"? От після 21:00 пити вже ніззя буде і що робити? Піду я в боулінг пограю. Або в кінотеатр, новенький фільм гляну, або...
До сраки все, у Кобеляках щорічно будуються тільки церкви і кабаки. Так що ввечері молоді або молитися, або бухати. І привчивати до чогось іншого у нас ніхто не хоче і не буде.
Тому всі ці заборони ніякого ефекту, імхо, не дадуть. Бухло все рівно куплятимуть, і все рівно так же нажиратимуться і стрибатимуть на дискотеці. Бо альтернативи цьому НЕМАЄ.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації