Вхід | Реєстрація

Кременчуцька делегація побувала у Підмосков’ї

Кременчуцька делегація побувала у Підмосков’ї

Земля з місць формування всіх восьми військових частин, які особливо відзначилися при звільнені нашого міста у 1943 році та отримали за це почесне найменування «Кременчуцьких», передана до Автозаводського райвиконку. Напередодні 68-річниці звільнення Кременчука та святкування 440-річчя міста, гільзи з цією землею будуть закладені до Меморіального комплексу Алеї Слави парку Мира. Урочистий захід під гаслом «Пам'ять про війну єднає» планується провести 28-го вересня.

Останні два міста з цього переліку знаходяться у Підмосков’ї: Ногинськ та Подольськ. Тут проходило формування 6-ої Гвардійської повітряно-десантної дивізії та 233-ої стрілецької дивізії. Кременчуцька делегація у складі керівників пошукових загонів та представників шкіл, які вивчають бойовий шлях цих прославлених військових з’єднань, відвідала ці міста 5-го та 6-го вересня.

Як розповіла керівник музею Бойової слави школи №8 Людмила Мовчан, їх радо зустрічали місцеві ветерани війни та представники мерії м.Ногинська. В ході дводенного візиту вони відвідали меморіальний комплекс, побували біля будинку, де під час формування дивізії розміщувався її штаб, зустрілися з ветеранами дивізії, та обмінялися досвідом роботи з російськими пошуковцями. Про візит кременчужан навіть написала міська газета.

Тепло приймали кременчуцьку делегацію і в місті Подільську. Про це розповів керівник пошукового загону школи №27 Дмитро Шутов. Пошуковці подивилися історичні місця, провели зустрічі з ветеранами. Особливо їх вразив місцевий музей та меморіальний комплекс, присвячений Великій Вітчизняній війні, який є одним з кращих в Російській Федерації.

Громадськість обох російських міст, місцева преса, а особливо ветерани війни, були щиро здивовані ініціативою кременчужан та дуже раді гостям з українського міста. На згадку про свої міста російські ветерани передали українським побратимам книги, альбоми та сувеніри. У відповідь наша делегація запросила представників російських ветеранів на святкування 440-річчя Кременчука.

Члени делегації щиро подякували голові Автозаводської районної ради Володимиру Коваленко та його заступнику Віталію Добрунову за організацію цікавої та корисної для пошуковців поїздки до Підмосков’я.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2011, 09:59 | Машівка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації