Вхід | Реєстрація

Полтавські правоохоронці не стомлюються полювати на “піратські” диски

Нещодавно, з 2 по 27 листопада 2009 року, на території Полтавщини правоохоронцями області проводилися цільові оперативно-профілактичні заходи та спеціальні операції, спрямовані на виявлення та припинення злочинів у сфері інтелектуальної власності. В ході відпрацювання співробітниками служби по боротьбі з економічними злочинами спільно з підрозділами боротьби з організованою злочинністю, міліцією громадської безпеки та карного розшуку було перевірено 23 об’єкти підприємницької діяльності на предмет порушення закону у сфері господарської діяльності.
Правоохоронці виявили 2 злочини економічної спрямованості та склали 3 адміністративних протоколи. Всього до відповідальності притягнуто 5 осіб. Також слід акцентувати увагу й на тому, що в період відпрацювання на території області міліціонери викрили один підпільний цех, який займався виготовленням фальсифікованої та контрафактної продукції.
Так, співробітниками УДСБЕЗ ГУМВС на території міста Полтави було задукоментовано факт розповсюдження контрафактних примірників аудіовізуальних творів на дисках для лазерних систем зчитування з ознаками контрафактності одним із приватних підприємців. Міліціонерами було вилучено 1568 DVD-дисків. За даними фактом порушено кримінальну справу за ознаками частини 1 ст. 203-1 Кримінального кодексу України (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва). Разом з цим, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками частини 1 статті 176 Кримінального Кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав).
Тож, як результат проведення операції правоохоронцями – вилучення 3880 одиниць контрафактної продукції на суму понад 116 400 гривень.
Хоча й відпрацювання на Полтавщині вже закінчилося та міліція не припиняє відслідковувати порушення правил підприємницької діяльності та не втомлюється карати горе-підприємців, що порушують закон!

Автор: Алла Квіта інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 14:52 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації