Вхід | Реєстрація

Павелець готується до суду. Проскура підвищує кваліфікацію

Павелець готується до суду. Проскура підвищує кваліфікацію
«ЕХО» продовжує відстежувати розвиток ситуації після гучного скандалу, який трапився 16 вересня в районному Центрі культури та дозвілля.
Годі й говорити, що стаття із промовистою назвою на сайті «ЕХО з регіону» вже побила всі рекорди по кількості переглядів. Її жваво обговорюють і, безумовно, чекають продовження історії, яка розпочалася в районному «храмі культури». Ми ж спробували зустрітися з головними та другорядними персонажами трагіфарсу «Я тобі щас нос откушу, б… дь»

«Я готова надати запис на експертизу»
Ольга Павелець на запрошення відвідати редакцію відгукнулась оперативно. Під час розмови дівчина розповіла, що має 27 років, родом із Тернопільщини, закінчила Гадяцьке училище культури. До приїзду в Кобеляки працювала кореспондентом в ЗМІ, звукорежисером, світлотехніком та бек-вокалісткою в концертній програмі «Престиж-концерт».
У Кобеляки Ольгу запросив Сергій Городенко на посаду технічного директора шоу «Я вмію співати». А ось звукорежисером РЦКД, за словами дівчини, вона стала з ініціативи Володимира Проскури та Валентини Городецької. З 1 вересня Павелець була прийнята на роботу. І одразу, як стверджує Ольга, у неї почалися конфлікти із завідуючим відділом культури та туризму. На її думку, це сталося через те, що Володимир Костянтинович на той час вже мав іншого, свого, кандидата на посаду звукорежисера.
Про події, які передували скандальному діалогу, Ольга розповідає так: «Я ще й спитала Проскуру: «Я у вас офіційно працюю, чи ні? Якщо ні, то я не маю права озвучувати репетицію». Він відповів, що працюю офіційно, хоча він особисто моє призначення не ухвалював».
Після вже знаменитої «розмови» із завідуючим відділом культури, Ольга написала заяву в міліцію і отримала направлення на судмедекспертизу. Крім того, вона проходить обстеження у лікарів. Дівчина стверджує, що все це дасть їй змогу звернутися до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Вона готова довести автентичність диктофонного запису, оприлюдненого в Інтернеті. Щодо закидів у можливості монтажу, Ольга сміється: «Я — звукорежисер і я знаю, що можна сфабрикувати запис. Але знаю й те, що на це потрібен певний час. І за той проміжок часу, який пройшов з моменту конфлікту до написання заяви в міліцію, це неможливо. Це — по-перше. По-друге, і це знають фахівці, — виявити монтаж чи якусь підробку на плівці, а в мене старенький плівковий диктофон, дуже просто. А я готова у будь-який момент надати суду оригінал запису. Нічого там не сфабриковано. Оплачу, якщо потрібно, й експертизу. Все одно гроші ті з Проскури вирахують».

Проскура вчиться
А ось із Володимиром Проскурою нам поки що зустрітись не вдалося. Хоча одразу після появи статті в Інтернеті користувач, який назвався «Володимир Проскура», заявив, що готовий дати інтерв’ю журналістам. У відділі культури нам розповіли: «Володимир Костянтинович зараз у Полтаві на навчанні. І буде там ще тиждень».
Заступник голови Кобеляцької РДА Микола Шабалтій підтвердив, що Володимир Проскура зараз підвищує свою кваліфікацію на спеціальних курсах для держслужбовців. Микола Павлович навіть продемонстрував відповідні документи і наголосив: «Подивіться уважно на дати. Виклик на навчання і відповідне розпорядження щодо Проскури датовані ще задовго до скандалу».
Статтю в Інтернеті Микола Шабалтій, як і інші керівники району, вже читав. Щодо мір реагування, то посадовець заявив наступне: «Я пробував додзвонитися Володимиру Костянтиновичу. У суботу він був у дорозі, чутно було погано. Проскура сказав, що Павелець спалила апаратуру. Тільки-но він повернеться з навчання, як одразу ж напише пояснюючу записку. Потім буде прийняте наступне рішення. Яке, я не знаю, це не моя компетенція».
Ми залишили в РДА письмовий інформаційний запит з проханням прокоментувати ситуацію. А ось у відділі культури зробити це не вдалося. Володимира Проскури на роботі немає, а крім нього ніхто не має права приймати вхідну документацію.

Що кажуть свідки
Прямих свідків, які б чули розмову, записану Ольгою Павелець на диктофон, немає. Тому нам довелося говорити з людьми, котрі були в залі РЦКД за кілька хвилин до цього.
Гооворить Олексій Вакулинський: «Мене запросили на репетицію. Що за репетиція, я не знав. Казали, ніби-то до якогось дня села готуватимемось. Оля швендяла по залу, а Костянтинович сидів за пультом. Апаратура не фуричила, Костянтинович сказав: «Оля, пожалуйста, настрой апаратуру», а вона відповідала: «У мене робоче время кончилось». І матюкалась. Костянтинович не матюкався. Потом вони удвох удалилися. Оля вибігла і кричить: «Заберіть того дебіла зі сцени». Це вона про Проскуру. А як ми заввідділом культури будемо забирати? Думаю, Оля спровоцірувала Костянтиновича спеціально. Диктофон у неї я сам бачив».
Борис Ярошенко: «Я тоже був у залі. Да, чув, що Костянтинович заставив Олю настроювать апарат, а вона не хотіла. Чи був хтось із них п’яний? Не берусь стверджувати. Щоб хтось когось матюкав, я не чув».

Чим все закінчиться?
Сумнівів у тому, що на запису звучать голоси Павелець і Проскури, немає майже ні в кого. А нескладна експертиза здатна підтвердити, що запис не сфабрикований. Що буде після цього? Станом на середу 21 вересня Ольга Павелець ще не отримала всіх висновків лікарів. Але вже зараз відомо, що слідів побоїв на її тілі немає.
Якщо міліція порушить кримінальну справу, то це можливо по трьох статтях Кримінального Кодексу України. Статті, які можуть інкримінувати Володимиру Поскурі: 129 — «Погроза вбивством»; 296 — «Хуліганство» та 126 — «Побої і мордування». Уважно вивчивши їх разом з колишнім начальником Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Олександром Письмаком, ми прийшли до висновку, що якусь перспективу має хіба що стаття про мордування. Адже, згідно з нею, відповідальність наступає навіть після завдання удару, який спричинив фізичний біль. Погроза вбивством має бути не лише словесною. От якби Проскура приставив ніж до горла Олі…
А ось виграти суд про захист честі, гідності та ділової репутації дівчина може. Може «полетіти» з роботи Проскура і згідно Закону України «Про державну службу». Він же держслужбовець і давав присягу. А інцидент, за словами свідків, відбувся у приміщенні РЦКД і під час невідомо якої, але репетиції. Тобто, на робочому місці і під час виконання службових обов’язків.
Та, звичайно ж, остаточні висновки можуть робити лише фахові юристи.

Аналогії та прогнози
Ось без цього тут не обійдешся. Одразу на пам’ять приходять події 14 жовтня 2005 року за участю тодішніх перших осіб Кобеляцької РДА. Взагалі, будівля РЦКД є якоюсь неблагополучною. То голова адміністрації з першим замом там «чудять», то «найкультурніший» чоловік Кобеляччини.
Володимир Костянтинович, як відомо, не лише держслужбовець, а й затятий козацюга. Тому він не зміг чекати Покрови і почав дещо раніше. До речі, про дивні методи керівництва сигнали йшли й до цього. Говорить Володимир Білоусько, депутат райради від «Батьківщини»: «Я б цього «дєятєля» гнав поганою мітлою. Я йому ніколи не забуду і не прощу хамською поведінки у Комендантівці на 8 Березня. Після його «виступу» наші люди на сцену виходити бояться. Шкода, що мене тоді у клубі не було — летів би він і зі сцени, і з клубу, і з села».
Що робитиме влада? У свій час «регіонали» завзято і принципово критикували своїх попередників. У тому числі і за інцидент, який стався на Прокрову у 2005 році. Тодішня президентська вертикаль, як відомо, була слабкою. І тому тодішніх керівників району за гучний дебош покарали лише доганами. Влада нинішня претендує на те, щоб називатись сильною і професійною. Ось тут їм і «карти в руки».
Хоча вже зараз позиція РДА викликає здивування. Чому вони миттєво не відкликали Проскуру із навчання? Чого він там навчається — матюкатись не під диктофон?
Чи несе влада відповідальність за вчинок Проскури? Звичайно, несе. Адже він сам публічно заявив, що приїхав у район на особисте запрошення Анатолія Таранушича.
Звичайно, можна зайняти «страусячу позу» і чекати, доки все забудеться. Але така поведінка слабо асоціюється із сильною владою. Вона швидше личить затягнутим у шкіру прихильникам Захера-Мазоха.

(на фото - потерпіла Ольга Павелець)

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2011, 17:10 | Кобеляки |


1. Микола Гузченко / 22 вересня 2011, 01:17
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Те, чи звільнять клоуна, залежить лише від того, наскільки теплі його стосунки з Таранушичем і чи є у нього покровителі вище.
Мабуть стосунки таки достатньо теплі, бо РДА його жопу явно прикриває.
Сталася форс-мажорна ситуація! Нібито спалили апаратуру на десятки тисяч мільйонів гривень, держслужбовець замордував і обматюкав підлеглу, здійнявся гвалт! І тут на тобі, наш герой спокійно собі пиздує на навчання, ніби нічого й не сталося. Бо ж розпорядження з викликом, блять, були підписані раніше! (Чи може просто заднім числом?:) І їде він в суботу, тоді як ніякий довбойоб ніколи в суботу на навчання не їздить.
Якби РДА хотіла розібратися, а не прикрити ясновельможного гетьмана, то стояв би він в понеділок рано-вранці раком в кабінеті на коврі з ректально інтегрованим ломом з нєржавєйки. І ніякі навчання, дощі, сніги й некопані буряки на заваді не стали б. Натомість ШМП задовольнився разовим дзвінком до Атамана, так нібито толком з ним і не поговоривши. А нахуя ще дзвонити? Все ж ясно! Все добре, прєкрасная маркіза! "Альо! Шо? А, апаратуру спалили, дєвку отпиздили? Ну ясно, удачної вам сесії. Бувай здоров Іван Пєтров." Тьху блять!

Разом з тим очевидно, що наш герой жутко всрався і втік. Навіть мудрості на сайті під своїм ім’ям писати перестав. А значить зовсім не впевнений, що йому все з рук зійде.

Що диктофон плівковий - це дуже і дуже круто. Аутентичність плівкового запису можна перевірити, а значить хмари над козацьким анусом явно згущаються - на суді може хапнути немаленьку клізму.

ПС: "Говорить Олексій Вакулинський..." От же ж блять... Він же, вибачте, недоумкуватий... Навіщо його було питати?
2. Іван М. / 22 вересня 2011, 19:53
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
6. Наталія пише:
«Нерозумію!!! Чим ви всі, що тут пишите, кращі за Проскуру??? Що він що ви без матюка в туалет несходите, зате коментуєте аж кушпіль іде. Придурки. ТЬХУ!!!»

Підтримую.
3. Lev / 22 вересня 2011, 21:34
Філон - а скільки ти бабла одгріб за цю заказуху??? Поділись я буду "свідком".
4. Софія / 22 вересня 2011, 21:51
А я чула - пенціонери зайорзали
5. Михайлове Чудо / 22 вересня 2011, 23:08
10. Хахол пише:
«Персонально для Колі Гузченко.
Коля а ти знаєш хто заказчик скандала? Пояснюю: Це відома тобі Городецька Валентина Володимирівна - директор РЦКД (яка за крок до звільнення), її покровитель, та ще декілька працівників - лацюг з будинку культури, які і самі не хочуть працювати з Проскурою в заданому ним темпі і іншим талановитим людям не дають.»


Неуважаемый Владимир Костянтинович! К вашему сведенью модератору сайта прекрасно видно какие коментарии и под какими никами выходят с вашего IP-адреса. неужели все так плохо и некому Вас поддержать?
6. KING / 23 вересня 2011, 11:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
11. Lev пише:
«Філон - а скільки ти бабла одгріб за цю заказуху??? »

В чому заказуха то? В тому, що Проскура матюччя гнав на дівчину і грозився її убити? Так якщо в нашій країні про таке журналісти писатимуть вже тільки по замовленню, то жопа нашій свободі настане у такому випадку. Не меліть дурниць - отаман обгадився - Даша написала. До отамана також, думаю, зверталися за коментарем, але ж він вшився на навчання. В інтернеті стаття з’явилася в суботу чи в неділю здається. То чому в неділю він не зателефонував тому ж Філоненку та не домовився про зустріч задля коментування даної події, а натомість швиденько почав сратися в коментах під статтею? Чи таки звонив і Філоненко навідріз відмовився брати у нього коментар?
7. Читаючий ЗАКОН / 23 вересня 2011, 13:58
А взагалі то, правоохоронні органи вже повинні були б призначити мовну і психологічні експертизи, за ОБОВ'ЯЗКОВОЮ участю філологів, І НЕ ЗА КОШТ ПОТЕРПІЛОЇ, А ЗА РАХУНОК ДЕРЖАВИ! (як прописано вимогами Кримінально-процесуального кодексу). І технічну експертизу (еспрертизу автентичності запису) ЗОБОВ'ЯЗАНІ ПРОВЕСТИ ВОНИ! (а не потерпіла за свій кошт). А взагалі, після прослуховування запису - є всі явні ознаки злочину передбачені Кримінальним кодексом України:
"Стаття 129. Погроза вбивством
1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, -
карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.
2. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи, -
карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років."
І не має тут ніякого "Хуліганства".
8. Анатолій / 23 вересня 2011, 16:23
Тримайся Олю.
9. зелений / 24 вересня 2011, 12:16
не байдужі! не мовчіть.гнати проскуру треба і наказувати. він же хворий
10. водій / 24 вересня 2011, 22:30
Короче. Натарантолити сотню другу третю коментів, із приводу того у кого ймовірно буде довшою піська у цьому змаганні, котре на жаль, скоріше за все таки відбудеться - це для наших нема питань. Тим більше результат буде залежати виключно від вартості найнятого адвоката. Тому що патронів, по великому рахунку, у обох порівну, і все залежить тільки від снайперства юристів при їх вистрілюванні.

В той же час, на справді справа трохи інша.

Проскура. Його я не розумію двічі. Він знає що написана заява, знає що лишнє ляпнув, і в той же час повний ігнор, ніякої реакції. Поясніть мені телепню, навіщо йому уся ця тяганина? У нього навіть зараз, на даний момент, є самий головний, самий цінний козир для таких випадків – зворотна дорога! Для нього нема питань купити шампанське, коробку класних ласощів, підійти до дівчини, пояснити що казанок був готовим в доску, не варив нічого, ляпнув лишнє. Зараз у тверезому стані і здоровому глузді він зрозумів що накоїв лишнє, і жадає вибачення. Усім розборам, відразу, автоматично, покладається кінець, усі все забули, і крапка. А люди тебе ще і поважати будуть, за здатність побачити і визнати свої помилки. Питання перше, чому не скористатися цією можливістю, тим більше коли знову ж, ще не пізно!!! Питання друге котрого я в його поведінці не розумію – він що вирішив тягатися гризтися з бабою? Жесть. Моє запропонування Проскурі, почесати потилицю над сказаним. При умові що він мужик, а не «дружбан морально прнижений».

У пані Ольги Павелець також хочеться дещо запитати. Ольго, Ви написали заяву. Ну допустим. Допустим змогли профінансувати VIP-адвоката, перемогли тяганину. Дайте відповідь на питання, а що далі? Що Ви від цього отримаєте? Які переваги Вам будуть надані? Які привілегії важливі для життя Ви отримаєте? Історію? Відчуття Браво? Ну і шо? Ви цим хворі? Вам це важливо? Повторю питання, припустимо Ви перемогли суд, а шо далі? А тепер уявіть ситуацію іншу, маючи за плечима те що сталося, включаючи ці дві статті у газетці, Ви вийдете до Проскури, і просто скажете йому – живи, я тебе вибачаю. Не хочу опинитися на Вашому місці, але мені у ньому другий розклад карт був би куди ближчим до душі. Це було б куди сильніше. Проскурі, якщо він справді вияветься лох і не поправить ситуацію, і так буде суд самий вищий – це суд усього Кобеляцького суспільства. І не залежно від того виграє він процес над вами чи ні. За це можете не перейматися, історію уже не зітре ніхто. А от за свою медаль і мораль подумайте.

Майте на увазі ще один закон. Спор буде лише у тому випадку, коли ума у обох порівну. Якщо у когось із сторін його буде хоч трохи більше, то навіть найменший розвиток інциденту буде неможливим в принципі.

Моє резюме - трактор в полі дир – дир - дир, хто за що, а я за мир.
11. водій / 24 вересня 2011, 23:01
Все що ви прочитали у моєму попередньому 27-му коменті є виключно моїм припущенням, і справедливо при умові що інформація приведена за статею Посилання на exo.in.ua та у даній статті, є правдивою.
12. ЛІН / 27 вересня 2011, 08:13
Водієві:
Ось ви закликаєте Ольгу до "мирової". Припустимо, вона піде на це - тоді ви ж перший її звинуватите у тому, що, мовляв, продалася за шоколадку - це раз.
По-друге, ось ви говорите, "коли ума в обох порівну" - та не будьте наївним! Хіба ж розумний керівник (і взазалі мужчина!) міг би до ТАКОГО докотитися??? Тож відккиньте одразу таке припущення!
По-третє, як слушно пише Lin (привіт, тезко!:), тому так і живемо, що на відміну від усього цивілізованого світу, "пересиджуємо у кущах", а тоді ще й обур.юємося: мовляв, де ж справедливість!!! РОбіть її - то й буде!!! Хай хоч ця дівчина нам це покаже! Дуже хочеться вірити, що у неї все вийде! Тримайся, Олю!
13. Микола Гузченко / 27 вересня 2011, 08:15
31. ЛІН пише:
«тоді ви ж перший її звинуватите у тому, що, мовляв, продалася за шоколадку»

Це точно.
14. KING / 27 вересня 2011, 10:20
31. ЛІН пише:
«Припустимо, вона піде на це - тоді ви ж перший її звинуватите у тому, що, мовляв, продалася за шоколадку»

+ 100500

Нехай іде до кінця. Вигода очевидна - попустила цього - наступний вже понти не ганятиме, бо знатиме що кусається. Але ж ганятиме перед іншими працівниками...
А тепер просто представте якби всі працівники були такі як ця Оля (щоправда для цього потрібно не боятися втратити робоче місце)? На в начальники ніхто й не йшов би, бо там не можна було б понти ганяти!
15. Ник / 27 вересня 2011, 14:42
34. водій пише:
«p.s. Вдруг чого, якщо є потайний задум скинути Проскуру з посади щоб зайняти його місце, що і є справжнім мотивом... Одразу говорю, не будьте валянками. Там на верху не лохи, і чудово все розуміють. А тому, навіть у разі перемоги, ні Ольга ні її товариш будинок культури не захватять. Їх тупо із принципа не пустять, через те що облажали їх обранця, осквернили їх рекомендацію як слово. Вони цього не вибачать. Згадаєте мої слова.»

Воевать с ветряными мельницами пустая затея, себе дороже.
16. Анатолій / 27 вересня 2011, 16:52
34. водій пише:
«А тому, навіть у разі перемоги, ні Ольга ні її товариш будинок культури не захватять.»

Водію а хто сказав що хтось із них навіть гіпотетично мітить очолити культуру в районі? Ви ж сам несете повну ахінею. Нікуди Павелець незбирається. Вона, я так вважаю, просто хоче провчити хамського керівника і все. І те що павелець і горденко апріорі неможуть займати такі посади я думаю знають всі і вони в тому числі. А ваша хвороблива фантазія ваш ворог.
Більшість дописувачів коментарів бачу в усьому вбачають вигоду. Люди добрі в світі далеко не все робиться заради вигоди. Є такі поняття як честь, совість, принцип, справедливість, заздрість та інші і в таких випадках ніякої вигоди.
17. Микола Гузченко / 28 вересня 2011, 12:51
Чекайте-чекайте. Це ж обергрупенфюрер повинен вже третій день бути на роботі. Народ жаждєт його послухати!
18. ЛІН / 28 вересня 2011, 19:05
ПО-моєму, нічого нового там немає - придивіться уважніше: 100% - все те, що у коментах під цією статтею, які паплюжать Ольгу. Звісно, тут він виступає під різними ніками, проте навіть словесні звороти ті ж самі. Хіба не зрозуміло, що обливання помиями - оце і є вся "стратегія" захисту цього "культурного" діяча???
19. Микола Гузченко / 2 жовтня 2011, 10:18
Автор пише:
«Погроза вбивством має бути не лише словесною. От якби Проскура приставив ніж до горла Олі…»

Воно вже й запізно, та все ж.
Категорично не згоден з висновком спеціаліста з приводу безперспективності статті "Погроза вбивством".

По-перше, розлючений п’яний (та хоч і тверезий) стокілограмовий дядько може вбити дівчину і без ножа. Тим паче Проскура сам люб’язно це підтвердив "Україні Молодій" (цитую):
Що хтось її бив — то все порожні балачки... Ви ж бачите, який я дядько: якби я її вдарив головою об стіну, то вона лежала б там до ранку.

Посилання на www.umoloda.kiev.ua

По-друге, розмова відбувалася на асфальті біля цегляної будівлі (Проскура теж підтвердив). Мало того, з будівлі РЦКіД по всьому периметру стирчать усякі ступеньки, бордюри, підвіконня, металеві конструкції з гострими краями - все це становило реальну загрозу життю потерпілої.

По-третє, Проскура - людина військова, а значить володіє кунг-фу, джиу-джитсу та іншими єдиноборствами і здатен ліквідувати не лише беззахисну дівчину, а й озброєного бандита.

Крім того, якщо він ще й за руку її тримав - то загроза життю беззаперечна.

П.С. Прикольно, до речі, міліціянти відреагували. Замість негайно ініціювати аналіз крові фігуранта на вміст спирту, вони відправили дівчину подумати до завтра...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації