Вхід | Реєстрація

Складні погодні умови й заметені дороги не зупиняють митців

Цими днями Полтавське музичне училище повнилося сміхом, радістю і, звісно, гарними мелодіями. Тут зібралися понад 450 його колишніх випускників, які нині працюють викладачами музичних шкіл по всій області. А щасливою нагодою для такої зустрічі став фестиваль виконавської майстерності «Серце, віддане дітям». Подробиці – в матеріалі наших кореспондентів.
Це вже вдруге в Полтаві проходить така масштабна акція, яка дозволяє митцям-педагогам зібратися й показати себе. Для них важливо, щоб учні знали напевне: їх викладач може дати фору будь-якій столичній знаменитості. Організаторами виступили обласне управління культури, обласний методичний кабінет навчальних закладів мистецтва і культури та Полтавське музичне училище. Захід на часі - триває державна атестація музичних шкіл області, а такі конкурси допомагають презентувати дійсний поточний рівень майстерності вчителів. Та й самі вони залюбки скористалися можливістю виступити, поспілкуватися, відвідати навчальний заклад, де отримали путівку в життя.
Микола Демченко, заслужений працівник культури України, директор Полтавського музичного училища ім.М.В.Лисенка:
- Це чудові музиканти, прекрасні люди. Дивіз фестивалю «Серце віддане дітям» - це дійсно так, бо високе мистецтво йде від серця і від душі.
У фестивалі взяли участь представники 33 шкіл із 39, які мають музичні відділення. Приїхали більше ста колективів - 18 великих ансамблів; 53 квінтети, квартети, тріо вокальні та інструментальні; а також заявили себе до участі 52 солісти. Цікаво було слухати звучання всіх базових інструментів - різноплановий репертуар у виконанні бандуристів, піаністів, баяністів, скрипалів, всіх не перелічити… До складу журі увійшли провідні фахівці музичного училища, і до ролі своєї вони поставилися з усією відповідальністю. Вимоги були серйозні, бо змагатися приїхали не діти. Але добра організація і загальна дружня атмосфера допомагали побороти хвилювання, і над усім цим панувала музика. Серед полтавців у конкурсі брали участь всі наші школи й мала академія мистецтв, ще й здобули чимало призових місць. Переможцями в номінаціях стали серед солістів - вокалістка Лідія Критова з малої академії мистецтв, ансамбль третьої музичної школи та Гран прі серед великих колективів - перша музична школа.

Автор: Марійка Бойко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 10:27 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації