Вхід | Реєстрація

Кому викопав яму суддя Кірєєв?

Сьогоднішня редакційна стаття мала бути б присвяченою поїздці автора до Кракова та порівнянню життя європейців та українців. Та подія, яка відбулась в Україні 11 жовтня, видалася набагато вагомішою та актуальнішою.
11 жовтня 2011 року суддя Печерського суду Родіон Кірєєв, пітніючи та запинаючись, увійшов у сучасну українську історію. Він виголосив вирок колишньому Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко. Сім років за ґратами та півтора мільярди компенсації збитків «Нафтогазу» — що й говорити, покарання дуже серйозне. А вирок дуже суперечливий.
Мало хто вірить у те, що у справі Тимошенко українська Феміда керувалась виключно інтересами правосуддя. Тим більше, що у світі мало прецедентів щодо того, щоб у тюрму саджали за прийняття нехай і неправильного, але політичного міждержавного рішення.
Зараз депутати від Партії Регіонів поспішають заявляти, що вирок Кірєєва означає закінчення епохи Тимошенко. Яка ж у них куца пам’ять! Судимість в Україні не означає закінчення політичної кар’єри. Нехай «регіонали» пригадають (якщо забули) прізвище однієї людини, яка аж з двома судимостями за кримінальними статтями зробила блискучу політичну кар’єру.
А ось небезпечний прецедент для самої себе нинішня влада вже створила. Влада наступна із чистою совістю та розв’язаними руками зможе пригадати їй сумнівні газові та інші угоди, приватизацію, реприватизацію та ще багато всякої всячини. І тоді «саджатимуть» вже нинішніх. А є ж за що, їй Богу, є!
У кінцевому результаті нинішня влада може отримати суттєве погіршення міжнародних стосунків з Європою, США та навіть Росією. На імідж держави «донецьким» то й наплювати. А ось коли рахунки та рахуночки почнуть «заморожувати», то мало не здасться. Адже вкрадено немало.
Додайте до цього ще й невдоволення значної частини суспільства — нехай і дезорганізованих, але багаточисленних прихильників Тимошенко, селян, ціни на продукцію яких катастрофічно падають, пільговиків, яких залишають без державної допомоги. І так далі і тому подібне. От якби Тимошенко посадили в благополучній, не роздраконеній сумнівними «рехвормами» країні, то й вирок би сприймався по-іншому.
А так… «Беркут» поки що успішно справляється з кількома тисячами «юлиних» прихильників. А якщо на вулиці вийдуть десятки тисяч?

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2011, 11:12 | Полтавщина | Редакційна


1. X-men / 14 жовтня 2011, 12:04
Викопав яму собі і тім кому угождав.
2. Виктор / 14 жовтня 2011, 13:18
Автор, не гони! Нефтяную принцессу посадили - все, теперь больше никто не сунется. Янык со своей бригадой тут уже навсегда - будет Путин номер два. И срали они на то, что подумают в Росии или Европе, свои жопы в тепло посадили, а дальше хоть трава не расти. Международный престиж? Ха, да будто кто-то о нем думал до сегодня!
А Юльке поделом - пусть пожует баланды тюремной. Уж лучше Янык со своей компанией чам она.
3. Занзібар / 14 жовтня 2011, 13:27
Як кажеться в одному фільмі "пора витягнути голову з дупи", що хтоб нам не показував які погані регіони шо сажають Юльку, чи Юлька яка хорошо по продала пів країни хтозна кому - всі вони одним миром мазані. Гляньте на тіж штати 2 партії які всю історію країни міняються, гляньте на Україну яку поділили на бендер і донбасців і тепер дають покерувать то тим то іншим. Дуже це нагадує "Кнут и пряник", а ми сидим дома зади відсижуем, або на майдані кричим наче це комусь хоть раз помогло. Працюйте люди, забезпечуйте свою сімю, не крадіть у ближнього шоб не уподобляться нашим верхам і буде вам счастя.
4. Арік / 14 жовтня 2011, 21:28
Юлька і фашизм близнецы-сестра и брат.
5. Вован / 14 жовтня 2011, 21:48
Усе путем....
6. Селянин / 14 жовтня 2011, 21:54
Компанія у Янека назбиралася нікудишня. Він же особисто старається досягти змін
7. KONG / 14 жовтня 2011, 23:29
Кому викопав яму суддя Кірєєв? Ні, Ігоре, не Кіреєв, а Янукович! Уряд, адміністрації, суди, прокуратура, силові структури - все підпорядковано цій людині. Цілковита, неподільна влада,- як у Гітлера чи Сталіна. Правда не чув щоб Гітлер попередніх канцлерів сажав, а за Сталіна всим все відомо. Справа Тимошенко й була задумана з тим щоб вбити зразу двох зайців,-позбавитися головного конкурента на наступних виборах й зірвати угоди з ЄС про вільну торгівлю та асоціацію. З подальшим вступом до Митного союзу Росії, Білорусії й Казахстану. Ну а далі пряма дорога в Совєцький Союз, але не тіштесь не в Брєжнєвський, а в Путінський, з його деспотизмом, війнами й тероризмом. Китайців він боїться запускати -через десяток років серед них жодного москаля не знайдеш, а ось 45 млн українців проковтне- не подавиться. Мабуть цього хочуть (неХохол, Виктор,Нельсон,Зпнзыбар, Вл, Арык, Реальна, Селянин, Вован),- бо так втішаються з суду над Тимошенко. Я за неї не голосував, помилок вона бувши прем"єром наробила чимало, але дати 7 років тюрьми за прийняття невигідних для України угод, це- жах, звірство, садизм, маразм. Яке покарання отримав бувший начальник Кобеляцької міліції Сиса за вбивство трьох дівчат? ... ??? Зек прийшов до влади, зек став президентом, зек показує своє нутро. Маски зняті. Й не думайте (Селянин) що хтось відвів від нас терор. Ні. Він розпочався. 11 жовтня цього року. Й може торкнутися кожного з нас, наших рідних чи наших дітей. Кому викопав яму суддя Янукович? Хочеться вірити, що таки собі та своїй кодлі. 20 років Незалежності-це так мало. Хай живе Україна! Зека геть!
8. New York / 16 жовтня 2011, 06:47
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Він виголосив вирок колишньому Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко. Сім років за ґратами

Та хоч і сто. Насрать!
Вона ще й хер сидітиме, мені здається.

Миколайич, писали б дійсно краще про Краків і про те, чи можна вважати поляків європейцями.
9. Ланцюг / 18 жовтня 2011, 16:28
Та то мабуть є хвороба
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації