Вхід | Реєстрація

Шоу «Вмієш — співай»: «за» і «проти»

Шоу «Вмієш — співай»: «за» і «проти»
Минулої суботи у дискотечному клубі «Лембі» відбувся виступ останніх учасників другого туру шоу «Вмієш — співай».
На сторінках нашого видання виходив не один матеріал про шоу «Вмієш-співай». Деякі з них викликали безліч протиріч та непорозумінь. Велику увагу останнім часом ми приділяли і тому, що учасники систематично вибувають із проекту.
От і цієї суботи знову не десятеро і навіть не семеро конкурсантів брали участь у шоу, а взагалі — шестеро. Сьома учасниця незадовго до початку шоу повідомила, що не зможе приїхати. Місце голови журі шоу цієї суботи зайняла Варвара Деряга, яка раніше вже бувала на місці члена журі. Разом із нею місце судді зайняла Любов Койнаш. А третього члена журі обрали самі учасники, назвавши число 13. На цьому місці сидів учасник, який уже пройшов до третього туру, —  Владислав Стрюк.
Шестіркою конкурсантів стали Алім Чесак, Аліна Курта, Тетяна Ліщинська, Людмила Сім’яник, Анастасія Дейнека та Андрій Сагателян. Відповідно, всі вони пройшли до третього туру, який розпочнеться вже наступної суботи.
Досить багато чуток, пліток і запитань ходило нашим містом щодо того, чому у другому турі шоу брав участь неповний склад учасників? Тим більше, що це явище вже набуло систематичності: замість обіцяних десяти конкурсантів на кожному шоу другого туру виступало лише семеро учасників. Ми звернулись за коментарем до продюсера шоу Сергія Горденка і він нам пояснив, що більшість учасників ще перед початком другого туру відмовились від участі в шоу з різних причин.
— Хто на навчанні, хто на роботі, а хто за станом здоров’я не може брати участь у шоу, — каже організатор. — Тому ми заздалегідь поформували семірки учасників, щоб не збиватись із запланованого графіка.
Нагадаємо, за словами того ж Сергія Горденка, шоу має завершитись під Новий рік — 23-27 грудня.
Ми вирішили зв’язатись із декількома учасниками, щоб ті прокоментували, з якої причини вони не беруть участь у шоу.
Іван Балясний: «Ще перед початком шоу я вирішив взяти у ньому участь. Для мене це було лише шляхом до самоствердження. Я спробував свої сили і довів собі, що я можу. Це і було моєю метою. А приз у десять тисяч для мене не має ніякого значення, для мене він не пріоритетний».
Михайло Кононенко: «Я не беру участі у другому турі з багатьох причин. Перша — тому, що моє психологічне ставлення до шоу змінилось у зв’язку з довготривалими і гучними скандалами, що виникали між організаторами. Друга причина та, що шоу змінило назву і виходить ніби так, що я брав би участь у двох різних проектах. Третя причина — загруженість в особистому житті і на участь у шоу просто не вистачає часу. А з приводу головного призу, то я не вірю, що я міг його виграти, бо не вірю і в те, що ті гроші взагалі є».
Анастасія Варич: «Коли в травні розпочалось шоу, я потрапила на нього випадково. Із самого початку організатори запевняли, що воно буде відбуватись влітку. Це мене цілком влаштовувало, бо я студентка. Та у червні шоу припинило своє існування. І тільки у вересні несподівано мене знову запросили взяти участь у проекті. Та для мене це було незручно, так як я навчаюсь у Києві у престижному університеті, пропускати заняття у якому  не хочу. Тим більше, що вдома буваю лише раз на місяць. З приводу організації шоу можу сказати, що вона жахлива і несерйозна. Адже я не можу назвати серйозним те, коли за два дні до шоу мене запрошують взяти участь у ньому. Я навіть фізично це зробити не змогла б. Ще один недолік шоу — це те, що немає конкретних строків і все тягнеться досить довго. Та й з приводу призових грошей не впевнена, що вони є. Хоч я зараз проживаю в Києві, та чутки з Кобеляк до мене доходять. Не скажу, що я в них впевнена, та сумніви з’явились».
Після коментарів учасників шоу також важливо було дізнатися і думку глядачів з приводу цього проекту.
Маргарита Матевосян: «Моя донька бере участь у шоу і вже потрапила до третього туру. На мою думку, якщо шоу розпочалось, воно має дійти до логічного завершення. Та я впевнена, що всі ті конфлікти, які виникали між організаторами шоу, не повинні впливати на організацію шоу. Яким би не був Горденко, це не має значення. Головне те, що роботу, яку він робить, видно».
Тетяна Заворотня: «Я постійна глядачка шоу і відвідую його з самого початку. Єдиний недолік — це те, що віднедавна шоу проводиться у приміщенні дискотеки «Лембі». На мою думку, у Будинок культури ходило б більше бажаючих. Тим більше, що у «Лембі» недостатньо якісна акустика, яка повинна була б бути на подібних проектах. Більшість із моїх знайомих не хочуть ходити на шоу тому, що дискотечний зал не підходить пенсіонерам. Тим більше, що до нього далеко йти».
Наталія Ткаченко: «Коли шоу проводилось у Будинку культури, я ходила туди кожного тижня. Ще й брала з собою велику компанію, і нам було цікаво. Та коли шоу почало проходити у «Лембі», мені перехотілось його відвідувати. І це не лише моя думка, це думка багатьох моїх знайомих. Відчувається якась неорганізованість та ще й ціна за вхід десять гривень. Для кобелячан це забагато. Хотілося б, щоб у Кобеляках проходили якісь культурні заходи, адже більше ходити нам немає куди».
Сергій Галушко: «Я маю деяке відношення до шоу, бо один раз був у журі цього проекту. Мені здається, що організатор шоу Сергій Горденко сам прийняв рішення піти з Будинку культури через особистий конфлікт з Володимиром Проскурою. А там, де шоу зараз проходить, думаю, воно не набуває того рівня масовості та популярності. Зараз воно проходить, я б сказав, клубним методом, а так не повинно бути. Взяти хоча б тих же телевізійників, які для своїх проектів винаймають зал для тисячної аудиторії, тим самим придаючи їм більшої гласності та публічності. Щодо організації, то впевнений, що такі шоу повинні проходити протягом двох-трьох місяців і не більше. Я суджу по своїй родині: якщо перші кілька місяців ми активно слідкували за ходом шоу і особисто ходили на концерти, то коли шоу затягнулось на довгий час, інтерес зник сам по собі. Єдине, що може врятувати проект, це зміна організаторами правил. Для прикладу, з десятьох обирати не сімох, а п’ятьох, і так далі. Проте, мої прогнози песимістичні, не на користь шоу».
З того, що планує сам організатор і що доводять до нас читачі і глядачі, випливають суттєві розбіжності. Радує те, що в Кобеляках знаходяться люди, які намагаються дати можливість творчо реалізуватися талановитим юнакам і дівчатам у подібних проектах. Та маємо надію, що вони дослухаються до думок та побажань глядачів, які хотіли б бачити шоу набагато кращим.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2011, 11:19 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Дарія / 1 листопада 2011, 15:53
1. Любов пише:
«Так цього разу з шістьох обирали сім найкращих? »

«Шестіркою конкурсантів стали Алім Чесак, Аліна Курта, Тетяна Ліщинська, Людмила Сім’яник, Анастасія Дейнека та Андрій Сагателян. Відповідно, всі вони пройшли до третього туру»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації