Вхід | Реєстрація

«Тіньовики» відмили 20 млн. гривень

Прокуратура Кременчука під час розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно службових осіб одного із суб’єктів підприємницької діяльності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, викрила діяльність групи осіб, яка займалась незаконною конвертацією грошових коштів на території Полтавської та Харківської областей. Під час досудового слідства встановлено, що послугами конвертаційного центру користувались підприємства Полтавської, Харківської та Запорізької областей (більшість із них державної форми власності), які переводили на їх рахунки безготівкові кошти за нібито надані послуги та виконані роботи.
У подальшому ці гроші конвертувалися організаторами конвертаційного центру у готівку і за винагороду в розмірі 3,5% від суми проконвертованих коштів поверталися замовникам. Як повідомив начальник відділу Прокуратури області Станіслав Гриценко, всього протягом другого півріччя 2008 р. та упродовж 2009 р. було проконвертовано близько 20 млн. грн. За його словами, у результаті оперативно-розшукових заходів та слідчих дій організатора конвертаційного центру під час перевезення ним проконвертованих коштів на суму 75 тис. грн. було затримано. За адресою розташування конвертаційного центру проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, печатки, комп’ютерну техніку та прості векселі на загальну суму 1,8 млрд. грн. Триває досудове слідство.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2009, 17:25 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації