Вхід | Реєстрація

Кубок Нових Санжар виграє «Орлятко»

Кубок Нових Санжар виграє «Орлятко»
У п’ятницю 31 липня на центральному стадіоні селища розіграли «Кубок Нових Санжар». Турнір був проведений за підтримки Новосанжарського райвідділу МВС та районної влади. А участь в розіграші взяли представники всіх оздоровниць, розташованих у Нових Санжарах та Клюсівці.
Чисельних глядачів та гравців, які зібралися того дня на стадіоні, привітав селищний голова Андрій Река. Новосанжарських та приїжджих вболівальників зібрались дивувати та захоплювати своєю грою сім команд: «МВС» (юнаки з Нових Санжар), «Військового санаторію МВС», санаторію-профілакторію «Антей», будинку відпочинку «Ворскла», дитячих таборів «Костер», «Зміна» та «Орлятко». Кожну команду супроводжували різні за чисельністю та шумовими ефектами групи підтримки. Разом вони влаштували на стадіоні такий гамір, якого не буває навіть на матчах обласної першості.
А розпочався турнір зустріччю команд «МВС» та «Зміна». За два тайми по 12 хвилин команди так і не спромоглися на забитий м’яч, тому на глядачів чекала захоплююча серія пенальті. Фортуна була на боці «мвсівців», які перемогли з рахунком 5:4. У наступній грі визначали кращого «Орлятко» і «Антей». В основний час суддя зафіксував рахунок 0:0, а у серії пенальті більше пощастило «орлятам» – 4:3. У третій зустрічі команда з військового санаторію легко переграла футболістів з табору «Костер» - 3:0. Таким чином було визначено трьох півфіналістів турніру. Четвертим – згідно жеребкування – стала команда будинку відпочинку «Ворскла».
Суперником «ворсклян» по матчу ½ стали гравці команди «МВС». Але протиставити щось спритним відпочивальникам новосанжарські юнаки не змогли. Гравці «Ворскли» у кожному з таймів забили у ворота, які захищав воротар «мвсників», по голу. У середині другого тайму новосанжарці один гол відіграли – 2:1. І кинулись вперед, аби зрівняти рахунок. І навіть створили для цього чудові моменти. Але спочатку гравець, добиваючи м’яч, не потрапив у порожні ворота, а потім інший футболіст не реалізував вихід сам на сам. «Ворскла» у контратаках могла теж забивати два-три м’ячі, але рахунок у грі так і не змінився.
В іншому півфіналі зустрілися «Орлятко» та «Військовий санаторій МВС». І якщо юні «орлята» в цій грі дійсно розправили крила і були на полі справжніми хижаками, то їхні суперники нагадали глядачам, що у санаторії відпочивають, а не бігають. Футболісти «Орлятка» забили «санаторцям» три голи і без проблем пройшли до фіналу.
Перед вирішальною грою дня організатори вирішили провести матч за третє місце між невдахами півфіналів. У ньому повною перевагою володіли гравці «МВС», які методично атакували усі 20 хвилин зустрічі та без проблем пробивали по воротах. В підсумку на «Військовий санаторій МВС» очікував другий поспіль розгром – 4:0.
Фінальний поєдинок став достойним завершенням чудового турніру. І «Орлятко», і «Ворскла» підійшли до цієї гри максимально серйозно та зібрано. Обидві команди були налаштовані лише на перемогу. І шанси на завоювання кубку, з погляду стороннього глядача, були цілком рівними. От лише перевага у підтримці вболівальників була цілком на боці «Орлятка» – делегація із «крилатого» табору була на стадіоні найчисельнішою та найбільш гамірною. І підтримка глядачів далася взнаки з самого початку гри. «Орлята» першими створили небезпечний момент – після удару їх нападника м’яч влучив у поперечину воріт суперника. Розчарування вболівальників команди було недовгим. За хвилину їх форвард увійшов справа до штрафного майданчика і пробив воротаря «Ворскли» – 1:0. Та розвинути перевагу футболістам «Орлятка» не вдалося. Гравці з будинку відпочинку перехопили ініціативу і провели кілька непоганих атак. А в другому таймі їх гравець на шаленій швидкості втік у контратаку і зрівняв рахунок – 1:1. До фінального свистка голів більше не було, тож володаря кубку мала визначити серія пенальті. Після кількох ударів здалося, що перемога в руках у гравців «Ворскли». Вони вели в рахунку 3:2 і їх гравець мав право на завершальний удар. Але хлопчина замість того, щоб сконцентруватися, почав «піжонити» перед вболівальниками – заздалегідь показав голкіперу, у який кут він наче б то збирається бити. Піжонство, як правило, карається – воротар «Орлятка» відбив м’яч і зберіг для своєї команди шанс на виграш. Це й же воротар наприкінці серії парирував удар голкіпера «Ворскли» і приніс своїй команді перемогу! 6:5 у серії пенальті. Футболісти «Орлятка» вдруге поспіль стають володарями «Кубку Нових Санжар», чим неабияк тішать директора табору Анатолія Кожухаренка.
На урочистій церемонії нагородження кубок команді-переможниці вручив селищний голова Андрій Река. З його рук отримали грамоти і кращі гравці турніру: кращий голкіпер – Петро Ноженко із «Орлятка»; кращий захисник – Едуард Дубина із «МВС»; кращий нападник – Євген Ларченко із «Орлятка». Від Новосанжарського районного відділу МВС кожній з команд-учасниць вручили по футбольному м’ячу.
Наостанок Андрій Река побажав юним спортсменам та вболівальникам повезти у свої великі та маленькі міста і містечка гарний спогад про селище Нові Санжари. Також Андрій Олександрович нагадав присутнім, що решту свого життя він присвячує боротьбі із надмірним споживанням молоддю алкоголю і з вживанням будь-яких наркотичних засобів. Молодь сприйняла цю звістку на «Ура!». Чи то справді їх так надихнула заява новосанжарського мера, чи то просто більшість стадіону раділа виграшу «Орлятком» почесного кубку.

Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2009, 13:16 | | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації