Вхід | Реєстрація

Чергова змістовна зустріч

Чергова змістовна зустріч
Щотижневі зустрічі Кобеляцької міської ради ветеранів з лікарями, керівниками установ, представниками влади відновлено. Отже, 10 грудня у залі засідань міської ради відбулася зустріч ветеранів та пенсіонерів з лікарем-травматологом Миколою Півіним та головним спеціалістом з сектору по обслуговуванню інвалідів та ветеранів праці Катериною Григор’євою.
Кожен з тих, хто хоча б раз відвідував аналогічні зустрічі погодиться, що вони ніколи не проводяться «для галочки». Голова місь­кої ради ветеранів Олександр Жи­вулько організовує їх з ба­жанням до­помогти ветеранам війни, «дітям війни» та пенсіонерам зорієнтуватись у питаннях, які їх турбують на сьогоднішній день. На цих зустрічах не буває зайвої балаканини, не порушується регламент. Запрошені спеціалісти та представники влади чітко і змістовно відповідають на питання присутніх. Доцільно припустити — якби таким чином проходили сесії Верховної ради та рад на місцях, в нашій державі все б одразу стало до ладу.
Цього разу лікар-травматолог Микола Півін говорив про профілактику травматизму, адже для людей похилого віку — це доволі актуальна тема.
— Враховуючи те, що більшість з вас хворіють ревматизмом, запалювальними захворюваннями, це посилює явище остеопорозу, — звернувся до присутніх Микола Андрійович. — Змінилася погода, а це означає — вийшов на вулицю, необережний рух і отримана травма. Якщо буде ожеледь, а потім випаде сніг — прохаю виходити з домівок лише по потребі. Часто люди отримують травми, коли йдуть в магазин, на ринок. Найчастіша травма у вашому віці — перелом шийки стегнової кістки. Люди похилого віку лежать із такою травмою і два, і три, і чотири місяці, а зрощення кістки не настає. Ефективний метод — лікування в ортопедичному відділенні, яке у даний час відкрито в нашій області. Раніше, коли хворому за 70 років, лікарі оперувати не брались. Нині у цьому відділенні такі операції проводяться. Однак, раніше ендопротези ми отримували за рахунок держави, а зараз їх люди купують самі. Ціна на ендопротези, на жаль, сягає до п’ятнадцяти тисяч гривень (дехто з присутніх в залі нишком обурився, а дехто розчаровано зітхнув — авт.). Тим не менше, від використання ендопротезів — люди рухаються, люди живуть…
Лікар-травматолог надав ряд корисних порад та ознайомив з іншими видами травматизму, які часто трапляються в Кобеляцькому районі. Серед них звучали — травми від циркулярок, стругальних станків, одержання травм у стані алкогольного сп’яніння та ін.
— Чи можна собі дозволяти підтягання під власною вагою на турніку? — запитує у травматолога сімдесятитрьохрічний Дмитро Пліщенко.
— Раджу, коли висите на турніку робити ногами куточок. Тобто витягувати ноги перед собою. Якщо ви будете виконувати рухи в сторони можна отримати травму. Рекомендую прямі рухи, — роз’яснив лікар.
Присутні задавали травматологу ще ряд питань, які їх турбують, а він — відповідав. По закінченню бесіди Олександр Живулько вручив Миколі Півіну сувенір — блокнот і ручку.
Держслужбовець Катерина Григор’єва розповідала про ситуацію в секторі обслуговування інвалідів та ветеранів праці, вислухала питання від присутніх та дала відповіді на них. Наприкінці зустрічі Катерині Вікторівні під аплодисменти вручили букет квітів.
Насамкінець звернусь до тих пенсіонерів, які жодного разу не відвідували ці зустрічі. Запевняю, ви втрачаєте багато корисної, важливої інформації. Наступного четверга пропоную відірватися від марного перегляду телепрограм та серіалів і надати перевагу живому і необхідному спілкуванню.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 10:54 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації