Вхід | Реєстрація

Перші жертви першого снігу

Перші жертви першого снігу
У минулу п’ятницю випав перший сніг цьогорічної зими. І невблаганна статистика миттєво засвідчила різке збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод із смертельними випадками. В деякі із них потрапили і жителі Кобеляцького району.
Так, вранці 11 грудня страшна ДТП сталася на автодорозі Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка на під’їзді до райцентру. В напрямку Кобеляк рухався автомобіль «ВАЗ-2103» під керівництвом жителя села Світлогірське. В салоні, крім водія, знаходились четверо пасажирів, троє з яких були дітьми. Це були вчителі та учні Світлогірської середньої школи. Вони їхали до райцентру на району олімпіаду.
Назустріч «ВАЗу» рухався автомобіль «Хонда-Аккорд». На слизькій дорозі «Жигулі» розвернуло і винесло на смугу зустрічного руху. Водій «Хонди» не встиг загальмувати і його машина врізалась у «ВАЗ». Пасажир «Жигулів», який знаходився на передньому сидінні загинув, всі інші потрапили до лікарні з тяжкими травмами. В «Хонді» ніхто серйозно не постраждав. Свідки аварії стверджують, що обидва автомобілі їхали на невеликій швидкості.
Буквально через кілька годин ще страшніша аварія сталася на автодорозі Полтава-Олександрія за 13 кілометрів від обласного центру. І хоча ця ДТП сталася не в Кобеляцькому районі, в ній постраждали троє жителів Кобеляччини.
Водій автомобіля «Тойота» під керуванням громадянина Росії зупинився у Розсошенцях, де зазвичай голосують студенти, які їдуть з навчання додому. Серед пасажирів, яких підібрав росіянин, були жителі Жуків, Біликів та Свічкаревого.
На ділянці дороги Полтава-Олександрія, між селами Судіївка та Шевченки «Тойота» на повній швидкості зіткнулась з автомобілем «Субару», який рухався в зустрічному напрямку. Від страшного удару одна з автівок буквально розпалася на шматки. Троє людей загинули на місці.
Цього тижня синоптики знову обіцяють опади у вигляді снігу та зниження температури. Отже, на дорогах буде ожеледиця. В зв’язку із цим до земляків через пресу звернувся командир взводу Кобеляцької роти ДПС Олександр Пасько. Він сказав: «Шановні земляки! Підготуйте, будь-ласка, автомобілі до їзди в зимовий період. Не виїжджайте з дому без екстреної необхідності. І головне — дотримуйтесь правил дорожнього руху, будьте втричі пильнішими і уважнішими на засніженій дорозі. І тоді наступаючі свята будуть для вас веселими і безтурботними».



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 11:02 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації