Вхід | Реєстрація

Площа майбутнього

Площа майбутнього
На початку листопада у тижневику «ЕХО» читачі мали можливість ознайомитись з публікацією під назвою «Площа для пішоходів: мрії чи реальність?», у якій вивчалась пропозиція заборони в’їзду для транспорту на кобеляцьку центральну площу. Нещодавно, прочитавши цю публікацію, до редакції завітав архітектор, який зробив ескіз можливого вигляду площі у майбутньому.
Олександр Сербін пропрацював в архітектурі двадцять років. Ідея створення «площі майбутнього» прийшла до нього ще два роки тому. На схемах, які він приніс, зазначений 2007 рік.
Олександр Юрієвич пропонував закрити в’їзд на площу сходинками (від магазину «Ласунка» до магазину «Лідія»), схематично виходить 3–4 сходинки. По центру площі створити бульвар шириною 9 метрів, а довжиною 90 метрів. Біля нього — скверик Миколи Касьяна. Поряд з церквою — встановити фонтан. Саме там, за його словами, дозволяє це зробити міська каналізація. Також на бульварі встановити пам’ятник Шевченку, викласти тротуарну плитку, розмістити лавочки для відпочинку, посадити клумби, дерева. Понад краєм бульвару поставити стовпчики для паркану, на них розмістити освітлення. В той же час залишиться вільним під’їзд до магазинів (з іншого боку) — по вулиці Полтавській можна буде в’їхати на автомобілі, і по колу під’їхати до потрібної точки продажу.
— Це копія схем, а оригінал є у міській раді, — демонструє ескізи архітектор. — Я зустрічався з головою райдержадміністрації Олегом Решетило прямо на площі і розказав свою ідею. Він сказав тоді, що кошти на це знайдуть. Але це було ще до кризи. Зимою 2008 року міський голова Олександр Ісип проводив збори з цього питання для кобеляцьких підприємців. Я їм розповідав свою ідею, показував схеми. Декому з бізнесменів ідея сподобалась, однак були й ті, хто проти. Вони запитували — де буде під’їзд, тощо. Зрозуміло, що для реалізації цього плану потрібно перенести недільний ярмарок. Він повинен бути розташований окремо. Я пропоную територію за школою-інтернатом. Саме там вони проводились ще до революції. Таким чином можна було б звільнити площу від торгівлі.
Дякуємо Олександру Сербіну та кобелячанам, які залишилися небайдужими і надіслали свої відгуки на талонах. Активність з даного питання була дуже низькою. До редакції надійшло лише чотири талони «за» окультурення центральної площі. Жодного  «проти».
На питання «Чому потрібно перекрити в’їзд на площу?», читачі відповіли:
— Прибрати овочевий стихійний ринок, перенести його у торгівельний критий ринок.
— Хочу фонтан і лавочки.
— Вільно можна ходити по площі.
Якщо ви хотіли, але, з якихось причин, не змогли висловити свою думку з даного питання — ми завжди чекаємо ваших листів.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 13:50 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації