Вхід | Реєстрація

Переможець шоу «Вмієш? Співай!» вимагає свій виграш через правоохоронні органи

Переможець шоу «Вмієш? Співай!» вимагає свій виграш через правоохоронні органи

Днями, нам стало відомо, що переможець шоу «Вмієш? Співай!» Василь Стогній свій виграш у десять тисяч гривень до цього часу не отримав.
Попри неодноразові намагання з’ясувати деталі цієї події, сторони конфлікту відмовлялися спілкуватися із журналістами «ЕХО». З неофіційних джерел нам стало відомо, що переможець шоу «Вмієш? Співай!» свій виграш так і не отримав. Днями Василь Стогній підтвердив цю інформацію і погодився розповісти про ситуацію, яка склалася з виграшем і продюсером шоу Сергієм Горденком.
Василь розповів, що гроші йому було обіцяно виплатити протягом місяця-двох. Та вже пройшло три місяці, а виграш він так і не отримав.
— Зараз ми з Горденком не спілкуємося, — каже Василь. — Після того, як він мені заборонив виступати у Будинку культури і я на це не погодився, ми перестали спілкуватися. Це при тому, що заборона була усна. Адже ніяких контрактів я з ним не підписував, де могло б стояти подібне обмеження. Заборона була мотивована тим, що він у мене вклав гроші. Хоча грошей ніяких вкладено не було. Горденко раніше пообіцяв мені виплатити виграш. Тільки сказав, що це його шоу, в яке ніхто не може вмішуватись, навіть райдержадміністрація. І сказав: «Я не зобов’язаний тобі виплачувати гроші. Та по-дружньому я тобі їх виплачу». Недавно до мене підійшов Микола Шабалтій і поцікавився, чи отримав я виграш. Коли почув, що ні — запропонував допомогу. Я погодився, і Микола Павлович звернувся до міліції.
За коментарем ми звернулися до Миколи Шабалтія. Він розповів про своє бачення даної проблеми.
— Сьомого березня я побачив Василя і поцікавився, яка ситуація у нього із виграшем, — каже Микола Павлович. — Вася відповів, що гроші він не отримав. По ньому було видно, що він дещо стурбований. Після цього я передзвонив до Горденка. Він взяв трубку і ми домовились про зустріч. Чому я зацікавився цим питанням? Тому, що з самого початку шоу скрізь звучало, що воно проводиться за підтримки райдержадміністрації. Голова РДА особисто підписався на чеку. А це, свого роду, гарантія того, що людина отримає виграш. Тобто, люди знають, що адміністрація причетна до цієї ситуації. А ми не хочемо бути причетними до афери! 12 березня ми зустрілися з Горденком у моєму кабінеті. До речі, свідки цієї розмови також є. Тоді він мене запевнив, що гроші у нього є і готовий їх виплатити. Мовляв, у нього існують проблеми із податковою. Я переговорив із працівниками податкової і попрохав допомогти Горденку в оформленні документів, щоб якось пришвидшити це питання. Та в податковій мені повідомили, що ніяких проблем немає і все вирішується протягом години-двох. Горденко пообіцяв мені до 15 березня все вирішити. Та після 15 числа Горденко вже не виходить на зв'язок.
При нас Микола Шабалтій набирає номер Сергія Горденка та вмикає телефон на гучний зв'язок. Та і на цей раз Горденко не взяв слухавки.
— От бачите! — продовжує Микола Павлович. — Я передзвонив до Стогнія після цього і він розповів, що Горденко з ним не зв’язувався. Після цього я звернувся до правоохоронних органів, не як чиновник, а як пересічний громадянин, який відвідував усі заходи, який читав у газеті про те, що існує головний приз — десять тисяч гривень і що його обіцяли виплатити. Та й сам особисто був серед членів журі. Я написав заяву до міліції про те, що вважаю дії Горденка шахрайськими і вбачаю в цьому ознаки злочину.
За коментарем ми звернулися до оперуповноваженого сектору ДСБЕЗ Кобеляцького райвідділу лейтенанта міліції Ігора Федя. Він розповів, що до міліції звернувся з письмовим відношенням перший заступник голови райдержадміністрації Микола Шабалтій з питанням, чому Сергій Горденко до цього часу не виплатив приз переможцю шоу «Вмієш? Співай!» Василю Стогнію.
— У свою чергу до нас звернувся «Добробут», який був спонсором цього шоу, — каже Ігор Миколайович, — з претензією, що вони дали гроші Горденку для проведення шоу і саме для формування призу у десять тисяч гривень. Сам Горденко вважає, що він не повинен був з даних коштів формувати приз. Мовляв, йому вони були надані для рекламних послуг в ході проведення шоу. На даний момент відносно Горденка порушена кримінальна справа за ознаками злочину,передбаченого статтею 190, а саме — шахрайство. Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або умовне позбавлення волі.
Сам Сергій Горденко на зв'язок з нами не вийшов. Після довготривалих намагань зв’язатися з ним по телефону він його вимкнув. Говорять, що місце проживання він також змінив.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2012, 16:32 | Кобеляки | Кримінал


1. KING / 4 квітня 2012, 19:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
хе-хе...
А чо, гідний кінець всієї цієї епопеї з цим сраним шоу.
А де ж Проскура? Чо провтикав таку сенсацію?
2. olegda / 5 квітня 2012, 13:51
Все стало на свої місця...
3. Микола Гузченко / 6 квітня 2012, 12:10
Згадав фільм "Тупий та ще тупіший". Епізод, коли Ллойд і Гаррі виявляють, що у валізі повно грошей і починають їх просажувати. До валізи натомість кладуть розписки, що вони, мол, позичають стільки-то.
Те саме і з Серьогою. Він не шахрай, а дурень. І коли просирав гроші, свято вірив що віддасть. Але не вийшло.
Я, до речі, абсолютно не розумію, як можна було йому давати в руки гроші. Хоча... Якщо додумалися Проскуру поставити начальником, то що вже тут говорить...

Як би там не було, а Серьога - молодець. Ніхто не думав, що з його затії взагалі хоч щось вийде.
4. учасник шоу / 9 квітня 2012, 14:58
миколо тупий це ти!!!! перечитай коменти про шоу... Це шоу зробив - ПРОСКУРА, а горденко його завалив!!!!
5. Чудо Юдо / 12 квітня 2012, 12:01
А як виражався її "захист"?
6. учасник шоу / 12 квітня 2012, 12:18
О!!!!!!!!!! ЧУЧУНДРА!!!!!!!!!!!
7. Галина / 17 квітня 2012, 10:36
8. МВД / 9 травня 2012, 11:48
Справу закрили так швидко, як і відкрили! Адвокат Горденка (Бердниченко) отримала більше ніж переможець:)))) Зараз готується позов на В.Стогнія!
9. 7777 / 9 травня 2012, 22:40
пАНЕ шабалтій- то-що -які дії РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ- ви що --такі безсилі- ви ж ВЛАДА- НА ВАШІ ДІЇ дивиться простий люд ЄХ ВИ - ОСЬ ПРЕЗИДЕНТ -ГОЛОВА ПАРТІЇ- ЯК СКАЗАВ ТАК І БУЛО І БУДЕ-- А ви СЛАБАКИ- А ДЕ В КОМАНДІ СЛАБАКИ ТО І вся команда СЛАБА....І СВОЇМИ діями компроментує ОСНОВНУ БАЗУ КОМАНДИ....
10. Вера / 14 травня 2012, 17:50
Так я не поняла -Шабалтий в одной команде с Горденко.?
11. МВД / 14 травня 2012, 21:48
Створення призового фонду договором не передбачено та усної домовленості між мною та ТОВ АФ «Добробут» про створення такого фонду не було.
Згідно п. 5.1 Положення про конкурс вокалістів головний грошовий приз видається протягом 10 місяців з моменту отримання іменного чеку. Стогній отримав чек на отримання грошового призу 07 січня 2012 року Тобто відповідно до умов конкурсу він має отримати грошовий приз до жовтня 2012 року.
Суб’єктивна сторона шахрайства у моїх діях відсутня, оскільки у мене немає умислу обманути потерпілого. Після проведення першого ж туру концертів з його участю я маю намір виплатити йому головний приз із свого прибутку, на що потерпілий погодився.
Особливістю предмета шахрайства є те, що ним може бути як чуже майно, так і право на таке майно. Право на майно може бути закріплене у різних документах (документів у потерпілого на право отримання 10 тис немає)
Об’єктивна сторона шахрайства полягає у заволодінні майном або придбанні права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.
В результаті шахрайських дій потерпілий – власник, володілець, особа, у віданні або під охороною якої знаходиться майно, добровільно передає майно або право на майно винній особі. (Потерпілий не передавав своє майно або право на нього мені). Безпосередня участь потерпілого у передачі майнових благ і добровільність його дій є обов'язковими ознаками шахрайства, які відрізняють його від викрадення майна та інших злочинів проти власності.
Шахрайство вважається закінченим з моменту переходу чужого майна у володіння винного або з моменту отримання ним права розпоряджатися таким майном. (Так званий перехід майна від потерпілого до мене відсутній взагалі)
Вважаю, що об’єктивна сторона шахрайства у моїх діях теж відсутня, оскільки я не заволодів майном потерпілого і сам потерпілий не передавав мені своє майно.
У моїх діях відсутній склад злочину, оскільки відсутні суб’єктивна та об’єктивна сторони злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України. Тому у такому випадку кримінальна відповідальність виключається.
Згідно ст. 62 Конституції України „Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Обвинувачення не може грунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь”.
Вважаю, що я діяв у правовому полі. Якщо у ТОВ АФ «Добробут» є до мене претензії, то це є фінансово-господарські відносини, а не кримінал.
Беручи до уваги вищевикладене та керуючись Конституцією України, п. 2 ст. 6, 236-7 КПК України, –
12. Арнольд / 15 травня 2012, 03:16
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
За таке точно Сірьогу треба отпиздить. Всіх на хую вертів - і Шабалтія, і мєнтов, і "Добробут", і Стогнія.
13. Арнольд / 15 травня 2012, 03:18
Після проведення першого ж туру концертів. XDDD Це значить ніколи.
14. Саня / 15 травня 2012, 21:55
Серьога чоти не дописав ответ інтересно шо там далі
15. Микола Гузченко / 15 травня 2012, 22:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Якщо адвокат, котрий писав маляву, дійсно правий і відносно Стогнія дійсно не вчинено шахрайських дій, Василь все одно у жовтні, коли стече 10-місячний строк, зможе стребувати з того мудака бабки, хай навіть і без кримінальної справи. А оце:
Після проведення першого ж туру концертів з його участю я маю намір виплатити йому головний приз із свого прибутку, на що потерпілий погодився.

Оце маячня. Мова йшла про конкретну суму і про конкретні терміни, а не про те, що Стогній сам повинен заробити собі 10 тисяч. Тим паче якщо Василь не підписував ніяких договорів з тим мудаком, то з якого такого хуя він повинен приносити йому якісь прибутки? Погоджуватися з цим ніяк ніззя. Тим паче ніякі гастролі ніколи 10 000 не принесуть.

Я не шарю в юриспруденції, але здається, шо Горденко цією бумагою, яку він вже поніс або хоче понести правоохоронцям, риє собі яму. Він визнає, що добробутівські гроші вже просрані. І як на мене, кримінал тут явно є. От коли бухгалтеру дають бабки для виплати получки а він їх пропиває - його хапають за шкабарки і саджають в темницю, бо це крадіжка. Бо гроші належать фірмі, і бухгалтер уповноважений передати їх зарплатоотримувачу.
З Серьоньою те саме. Гроші належать "Добробуту", а той дурень був просто уповноважений передати їх переможцю конкурсу, а він їх не передав а вкрав. Це стопудово або шахрайство, або розкрадання майна. І я б на місці добробутівців не полінився б і звернувся б до юристів, щоб це все розрулить. Бо Горденко виставив лохами і їх, і РДА.

Змінено 15.05.2012, 22:28
16. Вера / 16 травня 2012, 11:43
Сергей, а Вы уже работаете в МВД.? Куда смотрит Само МВД и вламть. и редакция этой газеты? Что этот там у Вас За Великий, Всевышний и Всемогутний. Сергей Годенко в Кобеляках живет, что ничего не боится?
17. Катанян / 16 травня 2012, 18:40
Послушай дарагой Продюссер. говорят ты малолетних мадьчиков имееш,? Ой какой же тебе плохо будет На зоне. таких какой ты там не любят!
18. Вера / 24 травня 2012, 13:09
Петух докукарекался!!!!! Аминь!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації