Вхід | Реєстрація

День для дітей

День для дітей

1 червня — Міжнародний день захисту дітей, який традиційно святкували в Нових Санжарах піснями, танцями та малюнками на асфальті.

Цей день видався теплим і ніжним, яким, напевно, і повинен бути. День, коли ми приділяємо особливу увагу дітям. Парк поступово наповнився незвично великою кількістю дітей з усього району, які прийшли з мамами, бабусями, рідше — з татами та дідусями або самі.

Коли всі гарненько повсідалися, почалося свято, точніше, його офіційна частина, де представники влади вітали і дітей, і батьків. Цього дня святкував своє 15-річчя вокально-танцювальний колектив «Веселка». Вони отримали подарунки від влади району та містечка. Але діти, які прийшли на свято, дивилися на все це з відвертою нудьгою в очах. Певно, вони очікували на концертну частину дійства. Хоч на сцені уже з’явилися гурти і музичні виконавці району, навіть гості з Харкова, але чомусь дитячі посмішки не були такі часті й радісні. Та не можна сказати, що личка винуватців свята були вже зовсім сумні. Декому вдавалося їх розвеселити, наприклад, дуетові з родини Іванцових — батькові та доньці, які виконували нову пісню на слова Романа Вірастюка (брата знаменитого силача Василя Вірастюка). Батько чудовим голосом виконував пісню, а донька запально підтанцьовувала, виконуючи якийсь вигадливий циганський танок. Пожвавішали глядачі, коли на сцену вийшла маленька артистка, яка була у костюмі кота і віртуозно танцювала під знамениту пісню Жанни Агузарової «Черный кот».

Були розставлені в парку і численні точки продажу, де можна було придбати цукерки, морозиво або м’яку іграшку чи кульку. Звичайно, дорожче, ніж де-інде, але для своєї рідної кровинки нічого не жаль. Діти показували маленьким пальчиком, що вони хочуть, і батьки, як за помахом чарівної палички, виконували бажання своїх чад. Дивно, але і це часто не викликало посмішки. Чому? Це вже інше питання. На яке, певно, ми не можемо відповісти, бо це сказати можуть лише діти.

А от де по-справжньому було весело, де витав дух дитячості, легкості та невимушеності — це на конкурсі «Малюнок на асфальті». Він традиційно проводився вже котрий рік поспіль. В ньому брали участь як діти дворічного віку, так і віком 13-14 років. Серед останніх була і дівчинка, у якої не по-дитячому були підфарбовані очі та губи, що виділяло її серед загалу. Вона теж захоплено малювала, як і всі інші.
Як не прикро, але квадратиків для малювання всім бажаючим катастрофічно не вистачало. Тож маленькі художники згуртовувалися і дружно малювали в одному квадратику. Але це не зменшувало радості дітям. Вони посміхалися, раділи кожному штриху, які вони робили кольоровою крейдою, і створювали свої шедеври. Діти малювали найрізноманітніші сонечка, хмарки, казкових персонажів та квіти. І їм з радістю трішки допомагали мами і тата. Цікавим виявилося те, що кольори, які найчастіше використовували при малюванні, окрім білого, були блакитний і жовтий. Як розумієте, саме такі кольори має національний прапор. Отакі у нас уже на підсвідомому рівні маленькі патріоти ростуть. А може, це лише випадковість? Але як би там не було — незалежно від складності та довершеності малюнків — маленьким учасникам вручили по шоколадці від центру соціальних служб. Діти брали шоколадку і радісно дякували. А потім ішли дослуховувати святковий концерт або їсти смачне морозиво в свій день.


Фотки
зі свята

Автор: Роза ТУМАНОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. Kyzminiys / 11 червня 2012, 14:29
Яке Ви маєте право не маючи відповідної освіти і художнього смаку (підозрюю) оцінювати виступи дитячих колективів, які мають звання. На мою думку, від Ваших коментарів посмішки у дітей ззгаснуть. Та, напевно, ви ходячи парком не помітили 5 дитячих ігрових майданчиків на яких діти грали в ігри, веселились і отримували подарунки. Ви б запитали хоч одну дитину, чи їй сподобалось свято. Цього у вашій статті я не помітно.
Журналіст у першу чергу має не насаджувати свою думку, до речі суб"єктивну, а висвітлювати лише факти та описувати події.
Вам уже неодноразово нагадували про неточності у ваших статтях та ряд помилок, але в цій статті ви перевершили..... Варто задуматися над своєю подальшою журналістською діяльністю. І взагалі, куди дивиться випусковий редатор????????
2. кобелячанин / 11 червня 2012, 15:28
Із слушних зауважень тільки одне - відсутність прямої мови діток, висвітлення їх думок в даному матеріалі важливе і доцільне. А все інше, не більше ніж емоції когось із держслужбовців-організаторів.
3. мадам / 11 червня 2012, 16:01
Дуже шкода, що так висвітлюють такі заходи, з такою злобою ібайдужістю. Ви прочитайте як таке свято висвітлила у Кобеляках Дарія. А я більш чим впевнена, що у них був план проведення і свято було не краще чим у нас. Єдине мені незрозуміло і соромно за наших "адміністративних мужів" які подарували на 15 - річчя "Веселки" цукерки і печиво. Це день народження Зразкового колективу.Тому соромно, дуже соромно що дітям нічого не подарували. А тому що наші діти портібні тільки нам.
4. KING / 11 червня 2012, 16:30
1. Kyzminiys пише:
«Яке Ви маєте право не маючи відповідної освіти і художнього смаку (підозрюю) оцінювати виступи дитячих колективів, які мають звання.»

Про який художній смак і оцінювання йде мова? Авторка написала, що діти нудьгували під час офіційного дійства і деякої частини концерту, свою оцінку вона не давала. Дійсно, занудні привітання властьімущих повинні дітей приводити у захват? Та чхали вони на тих дядьків у костюмах, які щось там бубнять на сцені. А нудьга у першій половині концерту мабуть була просто "осадом" від тих привітань :)
Ну, хоча, не можна і виключати, що авторці просто так здалося.

Я взагалі сумніваюся в доречності тієї офіційщині, особливо якщо врахувати, що часто-густо "офіційних дядьків" приходиться чекати по 30-60 хвилин. Воно то, тіпа, "так же, наче, треба", але чи дійсно "треба"? А ви просто запитайте на будь-якому отакому святі чи цікавить когось їхні привітання? Впевнений що чи не всі 100% скажуть, що абсолютно не цікавить. А вже дітей так тим паче.
5. Туманова Роза / 11 червня 2012, 23:56
1. Kyzminiys пише:
«художнього смаку (підозрюю) оцінювати виступи дитячих колективів»

Де Ви побачили, що я їх оцінювала? Я лише описала те, що побачила :)
1. Kyzminiys пише:
«висвітлювати лише факти та описувати події»

Так і робила, Kyzminiys
2. кобелячанин пише:
«не більше ніж емоції когось із держслужбовців-організаторів. »

Схоже на те;)
3. мадам пише:
«Дуже шкода, що так висвітлюють такі заходи, з такою злобою ібайдужістю»

Ніякої "злоби і байдужості". Я сама бачила все те. Одна правда. Без применшення і перебільшення.
4. KING пише:
« А ви просто запитайте на будь-якому отакому святі чи цікавить когось їхні привітання? Впевнений що чи не всі 100% скажуть, що абсолютно не цікавить. А вже дітей так тим паче. »

100 відсотків
6. Микола Гузченко / 12 червня 2012, 09:49
Да, камєнт №1 - суцільна маячня.
7. Jack / 12 червня 2012, 12:20
Давайте поменше триндіти, а дивитись правді в очі:в Рози дійсно ніякої відповідної освіти нема, так що писака вона доморощена, до того ж ще і купається в променях свого чоловіка, який не перевіряє ту хрінь, яку вона пише. А комєнт №1 якраз і пише те, що було:ні слова нема про ігрові майданчики... Тіки бубнить квітка про нудьгу і відповідні лиця дітей... І тут їх розвеселяє хто? ІВАНЦОВИ. Ну а хто іще, цигани звичайно ж. І це одразу ж помітила Роза, яка є циганського походження (для тих хто не зна). Нічого більше вона не побачила, а своїх наперед виперла. Писака з неї як з гімна торт. І не треба її вигоражувати: як написала погано і головний редактор Паршевлюк (чоловік) не перевірив статтю її, то так і пишіть, а не "камєнт №1 - суцільна маячня". Все що відбувалось на святі і в статті деякою мірою схоже, але все одно Роза тупить як завжди. На курси треба йти і товкти писком науку.
8. Микола Гузченко / 12 червня 2012, 12:37
7. Jack пише:
«Давайте поменше триндіти, а дивитись правді в очі:в Рози дійсно ніякої відповідної освіти нема, так що писака вона доморощена,»

А яке це має значення? Джек, твій камєнт - теж маячня. Тупить, виперла, бубнить, писком товкти, з гімна торт... Досить-таки довбойобістичні аргументи, як на мене.
Хочеш бути переконливим - давай пиши про конкретні ляпи у статті, а не свої розмишлєнія про Автора.
7. Jack пише:
«ні слова нема про ігрові майданчики.»

Автор має священне право сам обирати, що цікаво, а що - ні.

Змінено 12.06.2012, 12:41
9. Микола Гузченко / 12 червня 2012, 13:03
7. Jack пише:
«Нічого більше вона не побачила, а своїх наперед виперла.»

Ось оце - аргумент. Це справді недобре.
10. мілаша / 12 червня 2012, 18:15
Шановні! Проаналізуйте матеріали Паршевлюк-Туманова і зрозуміете. що автор у них один-Паршевлюк. А прізвище дружини використовуеться з одніею метою-показати. що мають інших авторів. То хто себе буде правити?
11. Майстер / 12 червня 2012, 18:57
10. мілаша пише:
«Шановні! Проаналізуйте матеріали Паршевлюк-Туманова і зрозуміете. що автор у них один-Паршевлюк.»

Ну-ну. Тільки матеріали Туманової я пишу лівою рукою, примруживши одне око. Щоб почерк схожим не був:)
12. іра / 13 червня 2012, 13:56
Писала тільки те про те,що бачила . А про "подарунки" написати побоялась, справедлива ти наша.
13. воідій / 13 червня 2012, 19:58
камент №7 закритий спойлером, із червоним загловком "містить нецензуру", а де там нецензуру побачили? там є нєкоторі образи лічності, це вторе діло

камент №8 от я понімаю, зразок нецензури, яку треба закривати спойлером, зрівняйте їх аби ощутить разницю, согласні?
14. Чудо Юдо / 13 червня 2012, 22:52
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Взагалі то там написано «містить ненормативну лексику». А ненормативною можна навіть слово дебіл вважати.
15. водій / 14 червня 2012, 00:12
14. Чудо Юдо пише:
«там написано «містить ненормативну лексику»»
ну я в кратце, суть та ж

А вобщем ось перелік моментів, які может бить ким то розцінились як сквернословіє, давайте подивемось:
7. Jack пише: «поменше триндіти»

7. Jack пише: «не перевіряє ту хрінь»


А ось перелік моментів, котрі можуть бути тіпа як образою лічності, а можуть і не бути - опять же кому як, неоднозначно:
7. Jack пише: «ніякої відповідної освіти нема, так що писака вона доморощена»

7. Jack пише: «Тіки бубнить квітка про нудьгу і відповідні лиця дітей»

7. Jack пише: «Писака з неї як з гімна торт.»

7. Jack пише: «Роза тупить як завжди. На курси треба йти і товкти писком науку. »


У перших цитатах я матюків я точно не бачу, явного грубіянства як такового не видно.

У других цитатах.. тут тоже 50/50, судіт самі. Фактично любу цитату, оком не моргаючи можна розглянути як критику. Чому? Та хочаб тому що ніхто не обзивався. Де там видно щоб людину обізвали нехорошим словом?

К чому я веду? К тому шо дискримінація на каку та цяцю, діло не хароше. І шо саме главне, уваженія вона точно не прибавляє, ні сортировщику, ні відсортованому. А вона тут наяву, як по мені.

Опять же, порівняйте любу приведену цитату, із каментом 8
16. водій / 14 червня 2012, 00:17
еге.... прошу прощенія.. оказується спойлери закриваються автоматично. Ну просто мені зараз лише перший раз довелося це побачити на собі, тому для мене це новость. Бо я предполагав шо їх закриває модер чи адмін...

Значит це діло виконує такий собі фаєрвол, а у перших двох цитатах, котрі я привів по прикладам цензури, єсть елемент занесений у його "антивірусну" базу ))

всьо.. здаюсь, і забираю свій пристьоб обратно - прошу сорі
17. Чудо Юдо / 14 червня 2012, 11:03
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
16. водій пише:
«Значит це діло виконує такий собі фаєрвол, а у перших двох цитатах, котрі я привів по прикладам цензури, єсть елемент занесений у його "антивірусну" базу )) »

Боту пофігу чи гарна дівка пише комент, чи якийсь жирний мудак, чи син президента, чи доярка із Хацапетовки - він безпристрасний :) Ну хіба його творець сам пропише "Ось цей - синок президента, його не цензурити!" і носом потовче
18. New York / 14 червня 2012, 18:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Старперсько-мудозвонське пиздобратство знову накинулось на того, хто намагається правильно робити свою справу.
19. Ярослав / 16 червня 2012, 23:37
Суть журналістики - донести правду до народу. Суть десятирічного навчання в вузах - зробити роботу, за яку платять. Робіть висновки.
Критика - це двигун розвитку. Той, хто її не сприймає - заржавіла машина. На святі дію саме таких побачили. Діти більше самі себе забавляли, якщо так і буде з захистом (самі себе) - для чого ж тоді взагалі свято?
Сором вам першим "камєнтам" і коментарям з червоним спойлером.
20. водій / 17 червня 2012, 11:12
17. Чудо Юдо пише: «Ну хіба його творець сам пропише "Ось цей - синок президента, його не цензурити!" і носом потовче »
До слова, творці цього боту щось слабенько старалися. Тут закривається спойлером навіть незначна дрібниця (в плані цензури), в той час коли на інших сторінках, мат стоїть вище криші, аж екран монітору димить ))

Та ще і скрипт фейсбука сюди накойсь прчепили... Кого вони тут звідтіль ловлять? Ну ладно гугле аналістик, ну ладно яндекс, ну ладно юзераппі...
Та хотя це ще по божому, не так давно тут кого тільки не було, і маіл.ру, і кнтакт, і чого тільки твоя мама забажає - хотіли знати все про всих ))
21. водій / 17 червня 2012, 11:30
ОГО !!! ніуя собі )))

Рано я радуюсь, оказуєця, просто не придивлявся )) Народ гляньте чим напічкані ці страніци ))) Еті товарищі знають все про всих, навіть якщо ви не зареєстровані, і ніхто накого про це не попереджує, народ думає що гуляє тут анонімно, ага.... помічтаєте на унітазі про анонімний сьорфінг ))

осьо, любуйтеся )) Посилання на s017.radikal.ru
22. Чудо Юдо / 17 червня 2012, 11:58
Водій, а детальніше? Що ви там такого страшного знайшли?
Яндекс та Аналітикс, наскільки я знаю, вішають сайти для відслідковування відвідуваності сайту і повадок користувачів. А скрипти Фейсбука та Вконтакті - так он вони - інформери у правій колонці, такі зараз на якому сайті тільки не стоять.
А блокування ява на сучасних сайтах дуже часто призводить до неможливості користування ними - елементарне "вставити цитату" тут явно явою роблено. Я вже мовчу про галерею.

Відслідковують зараз де тільки попало і кого попало. Якщо так боїтеся - то забороніть куки і респайте свій модем через кожні 5 хвилин (для зміни ІР), а то й взагалі сидіть через проксі. Так тільки ви що, із СБУ щоб вас ловили?:)
23. водій / 17 червня 2012, 13:48
не будемо гадити сторінку "позатемою" Посилання на exo.in.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації