Вхід | Реєстрація

Наслідки страшної негоди у Кобеляцькому районі

Наслідки страшної негоди у Кобеляцькому районі

14 червня близько п’ятої години вечора по селу Червоні Квіти та Чапаєве пройшов смерч з градом, розміром з куряче яйце, як стверджують очевидці. Найбільше протягом п’ятнадцятихвилинної негоди постраждали будинки, городина та живність жителів Чапаєве. У більшості від сильного вітру знесло шифер на будинках та вибило стекла у вікнах. У декого, навіть, завалилась стеля в хаті.

Зі слів очевидців, постраждало двоє людей. На разі один з них, перебуває в лікарні. На щастя, обійшлося без летальних випадків. Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті пізніше.

 


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2012, 16:35 | Кобеляки | Надзвичайне


1. кобелячанин / 15 червня 2012, 17:29
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Оце жопа! Як же людям тепер все це відновити, там ні городів ні хат не лишилося.
2. водій / 15 червня 2012, 17:47
гляньте на оцю фотку Посилання на exo.in.ua

хата робещена, а от антени стоять хоть би хни, та ще у правильному напрямку - от воно видн, де якісна робота, а де халтура )))))

Упав міст, іде судове слухання по питанню - хто винен.
- Вода, це твоя робота, ти підмила опори мостові
- Та чо я.. я вода, чиста, річкова, течу як веліло русло
- Хм.. і справді так. Пісок, це твоя робота! Через тебе розчин був слабким!
- Я чого я.. чистий річковий пісок, змішався у розчині і все діло...
- Хм.. і то справді так. Цемент, ну тоді це твоя робота, уже без варіантів.
- А я тут до чого? Мене там взагалі не було !
3. Майстер / 15 червня 2012, 19:52
2. водій пише:
«хата робещена»

Розбещена, чи що?
Якщо серйозно, то виглядає жахливо.
4. Вова / 16 червня 2012, 03:05
A в селi Озера , все добре?
5. водій / 19 червня 2012, 00:34
Розбещена, чи що?
саме так майстре, роЗбещена

Якщо серйозно, то виглядає жахливо.
якщо серйзоно, спробую доказати що жахливість не від негоди, а від "хозяйства" біля тії хати. Погляньте уважно і зверніть увагу на деталі.

На нижній частині будинку, лише на вікнах нічого немає, а так стіни усі цілі. На вікнах пусто бо 100% що вони були забиті клийонкою, це навіть трохи видно на фоткі.

А на верхній частині будинку, горище розкрите. А знаєте чому? Тому що так званий "франтон" (цегляний перед) покладений кирпичем "у рубець". Побачили? Кладка рубцем, як нам усим ясно із елементарної геометрії, це сама вигнідна кладка по кількості, але і сама нестійка по надійності, бо площа схватки між кирпичами мінімальна. А якщо там ще вдобавок із цементом було як у анекдоті, то самі розумієте... І знаєте Майстре, я переконаний що саме так і було. Неможливо таке, що чувак зажався на додаткові пів сотні кирпича, але розщедрився на цемент. Жидовня воно і у африці жидовня, це аксіома. Далі, коли кладка франтону упала, через велику дірку почалося надування вітром усього обїєму горища - там почав нагнітатися тиск, котрий у сполученні із старими досками та цвяхами, розкрив шифер.

Моє імхо - відбулося те на що заслужив хозяїн. Знову ж таки зверніть увагу, прикол приколом, але це факт - супутникові антени, паруси, стоять не пошевельнулись. Чи таким уже сильним був вітер значить?
6. Бувалий / 19 червня 2012, 12:18
5. водій пише:
«Жидовня воно і у африці жидовня,»

Даремно Ви так про хазяїна. Кладкою в чверть "полуторної" силікатної цеглини в 90-ті роки обкладали більшість будинків із саману або ракушняку. І ця економія була не від хорошого життя. Такою товщиною і франтони мурували. Щоправда, очевидно, тут муляр був не самої високої кваліфікації. У даному випадку можу впевнено стверджувати, що ця дірка у франтоні уже не перший рік. Модливо, вона з*явилась і від вітру, але не нинішнього.
7. Бувалий / 19 червня 2012, 12:29
Тут видно, що щифер пошкоджений,у першу чергу, великим градом. А від нього, яким би ти не був господарем, не врятуєшся. І тут ще пів біди, адже у цьому будинку ніхто не живе і ніколи не жив, а жили поруч у старій хаті. Гірше тим, кому взалі житло розкрило, і люди моляться, щоб не задощило.
8. водій / 19 червня 2012, 20:20
можу впевнено стверджувати, що ця дірка у франтоні уже не перший рік
а ви уважно придивіться, крізь щілини між шифером що залишився, і побачите що на протилежній стороні, франтон взагалі відсутній, у всякому разі більше половини це точно

ага ага... придивіться, не поспішайте
9. водій / 19 червня 2012, 20:23
за всі роки, той горе хазява навіть покрасити вікна та двері не удосужився, щоб їх не карьожило, навіть якщо там ніхто не жив, для порядошності
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації