Вхід | Реєстрація

Попов говорить про фальсифікації виборів

Попов говорить про фальсифікації виборів
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича на Полтавщині Олександр Попов зустрівся з журналістами. Привід – можливі фальсифікації, котрі застосовуватимуться на президентських виборах. Олександр Попов розповів про такі факти і пояснив, як саме Партія регіонів боротиметься з ними. Олександр Попов відзначив, що за даними соціологічних досліджень, кандидат у Президенти Віктор Янукович лідирує у президентській гонці. За його оцінками, розрив між ним та Юлією Тимошенко у другому турі може сягнути 15 відсотків.
Така ситуація спостерігається і на Полтавщині – і не тільки в містах та індустріальних центрах, а й у аграрних регіонах області.
Це означає, що Януковичу просто невигідно давати приводи для підозри у порушенні виборчого законодавства. Більше того, прихильники Януковича прагнуть не допустити того, щоб у них вкрали перемогу або оскаржили її так, як це ставалося раніше.
Відтак, говорить Олександр Попов, їхнє завдання – всіма засобами не допустити фальсифікацій виборів. А такі факти вже є. «Наприклад, у Чернігові, – говорить Олександр Попов, – 300 чоловік запросили до Києва для відкриття особових рахунків у банку на Кіпрі. З цих кіпрських рахунків потім перераховували кошти на фонд нашого кандидата. А потім трубили, що кампанія Януковича фінансується незаконно». За словами лідера полтавських регіоналів, у Криму керівники міліції дали команду затримувати у людей паспорти на час виборчої кампанії, щоб таким чином зменшити кількість людей, які могли б прийти на виборчі дільниці. А в Києві міністр освіти дав команду таким чином організувати навчальний процес у вузах, щоб студенти в період голосування роз'їжджалися б по домівках. А оскільки прописані вони в Києві в гуртожитках, то не могли б скористатися своїм правом проголосувати.
В області, стверджує Олександр Попов, зовсім недавно вийшов інформаційний дайджест з неправдивою інформацією про лідера Партії регіонів. Видавництва, яке надрукувало цей листок з тиражем в 10 тисяч екземплярів, просто не існує. Зараз проводиться перевірка правоохоронними органами. Штаб постійно проводить зустрічі зі спостерігачами від міжнародних організацій, деякі з яких уже зараз постійно проживають у Полтаві.
Олександр Попов вважає, що запобігти цьому можна двома основними шляхами – співпрацювати з міліцією і проводити роз’яснювальну роботу. Партія регіонів планує залучати більше спостерігачів на виборах, щоб запобігти прямому підкупу виборців і тримати під контролем ситуацію на дільницях у день голосування. Також Олександр Попов сподівається на ефективну роботу людей, які носять погони. «Я думаю, – говорить Попов, – для них це час пік, виклик, випробування. Це час, коли буде дано відповідь, хто з офіцерів СБУ, міліції, прокуратури може сказати «Честь маю!», тому що наша країна в моральному плані настільки низько опустилася за останні роки, що немає довіри до багатьох, в тому числі і до правоохоронних структур».
Керівник штабу Януковича на Полтавщині також висловив переконання, що сценарій 2004-2005 року навряд чи можливий. По-перше, на цих виборах уже не буде такого зовнішнього впливу та імпорту технологій «третього туру», а по-друге, сам народ до цього вже по-іншому ставиться. «Та й кого влада, котра вже йде, буде пікетувати, – запитує Попов. – Сама себе?»
Підсумовуючи, Олександр Попов зазначив: в ситуації, коли Віктор Янукович лідирує в президентській гонці, його команда прагне максимально дотриматися законності і не допустити навіть натяків на порушення законодавства, щоб не дати приводу для оскарження результатів виборів. Крім того, необхідно не допустити маніпуляцій голосами виборців з боку інших кандидатів.

Автор: Олександр Чорний, www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 грудня 2009, 15:24 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації