Вхід | Реєстрація

БМП немає, а суперечки вже є

На черговій щотижневій нараді у голови Новосанжарської райдержадміністрації говорили про підготовку до зими та встановлення БМП у Нових Санжарах.

Почалася нарада із повідомлення про надзвичайні події. Так начальник райвідділу МНС Юрій Шило розповів, що 8-го серпня на вулиці Жовтневій сталося ДТП, у якому постраждала дитина. Вона вибігла на дорогу просто перед машиною і автівка її збила.

— Це всі повідомлення у вас? — поцікавився голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.  — Володимире Миколайовичу, розкажіть, що сталося у Старих Санжарах.

Із свого місця підвівся заступник головного лікаря ЦРЛ Володимир Тур, який розповів про ще одну надзвичайну подію. У Старих Санжарах під колеса автівки потрапила 6-річна дитина. Сталося це у лісі, коли авто рухалося заднім ходом. Машина буквально переїхала дитину, внаслідок чого та отримала перелом ключиці, струс головного мозку та тупу травму грудної клітки. Після чого була госпіталізована до лікарні міста Полтави.

— А чому райвідділ МНС про це нічого не знає? — здивувався Сергій Шовкопляс. Юрій Шило пояснив, що до них така інформація не надходила.

Тоді голова РДА попрохав Юрія Шила розповісти про ситуацію на Херсонщині. Там внаслідок пожежі згоріло близько 1500 гектарів лісу. На боротьбу зі стихією направляли своїх пожежників більшість центральних та південних областей.

— Наші теж туди їхали у складі групи від Полтавської області, — розповів Юрій Володимирович, — але участі у гасінні не брали. Усе встигли загасити до їх приїзду.

— А що робити при такій пожежі, коли вогонь іде верхом? Я чув, є спосіб, коли спеціально влаштовують зустрічний пожар, аби зупинити рух вогню, — поцікавився Сергій Шовкопляс.

— Такий спосіб дійсно іноді використовують, — підтвердив директор Новосанжарського лісгоспу Василь Красюк, — але треба враховувати, що може раптово змінитись вітер. У моїй практиці був випадок, коли ми влаштовували зустрічну пожежу. Вітер розвернувся, і в результаті зробили ще більший пожар!

Далі у продовження наради говорили про готовність до осінньо-зимового періоду різних організацій. Перед присутніми звітували про готовність газовики, дорожники та зв’язківці.

Так, начальнику управління з експлуатації газового господарства Григорій Перерва повідомив, що газова служба на 90 відсотків готова до початку опалювального сезону. Також Григорій Степанович розповів, що зараз для забезпечення району беруть до 80 відсотків газу з місцевих родовищ.

— На найближчі 10 років наш район стовідсотково забезпечений природним газом, — запевнив Григорій Перерва.

Далі присутнім розповіли про підготовку до зими Новосанжарського райавтодору. По всьому району проводять ремонт доріг. Заготовляють пісок, потрібний узимку для посипання доріг. При потребі у 1200 тонн зараз завезли вже 600. До зимового періоду готові 13 одиниць техніки, потрібної для розчистки доріг.

Про готовність галузі зв’язку розповідав присутнім на нараді в. о. начальника цеху електрозв’язку Іван Бець. Він, зокрема, звернувся до присутніх керівник із нагадування про те, що будь-які земельні роботи потрібно обов’язково погоджувати із зв’язківцями.

— А якщо вже трапиться, що стався обрив кабеля, то не треба це ховати. Нам все одно потім шукати і з’єднувати. Ось був випадок по Жовтневій. Начебто і погодили земельні роботи з нашим інженером. Потім трактор почав копати і якось вирив трубу і кабель. Так ми поки приїхали — все закопано і зарівняно, — поскаржився Іван Олександрович.

Коли вже здавалося, що нарада добігає кінця, сталася суперечка між головою райдержадміністрації Сергієм Шовкоплясом та заступником селищного голови Валентином Івашиною. Останній стверджував, що селищна рада планує встановити пам’ятник бойовій машині піхоти у новосанжарському парку Перемоги.

— А ви з головним архітектором радились? — поцікавився Сергій Шовкопляс, — Якщо там встановити пам’ятник, то він накладеться на майбутнє будівництво спортивно-оздоровчого комплексу! І де ви візьмете ту БМП, яку збираєтеся встановлювати?!

— У Житомирі, де вона вже проходить демілітаризацію, — пояснив Валентин Івашина.

— А яке відношення селищна рада до неї має?! Григорій Степанович, розкажіть нам про БМП! — попрохав голова РДА.

Григорій Перерва підвівся з місця і розповів, що вирішити питання із встановленням БМП новосанжарським афганцям пообіцяв голова Держкомрезерву Олексій Лелюк. Кошти на демілітаризацію в сумі 60 тисяч гривень виділив благодійний фонд «Горобина».

— Після того, як ця машина прийде, ми поставимо її до нас на базу. І вона там стоятиме, доки не виберуть місце для її встановлення, — пояснив Григорій Перерва.

Але Валентин Івашина стояв на своєму. І навіть припустив, що мова йде про два різні БМП.

— Може, «Горобина» буде встановлювати БМП у якомусь селі? — припустив Валентин Миколайович.

— Ви киньте свою селищну крутизну! — емоційно порадив Сергій Шовкопляс. — Як це — у якомусь селі! Що це за неповага, «якомусь»?!! Нас тут 90 % — із села!

— Це така позиція селищної ради, — констатував голова районної ради Володимир Левицький, — там, де вони не можуть вирішити питання, намагаються все одно перетягти на себе. Як шукати БМП — Івашини нема, як встановлювати — Івашина керує!

Суперечка тривала хвилин десять. І до взаємопорозуміння сторони так і не дійшли. Виходить, що БМП ще на заводі, а навколо його встановлення вже ламають списи керівники районного рівня. Що то буде, коли його таки привезуть?


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2012, 13:53 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Селянин / 18 серпня 2012, 19:19
Головне щоб з нього зброю зняли, а то пострыляються.
2. ясен / 24 серпня 2012, 23:50
дожились, оце вам рівень районного керівника.справ -нуль , самі перекури
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації