Вхід | Реєстрація

Кобеляцьке сміття возитимуть у Куст-Кущі

Кобеляцьке сміття возитимуть у Куст-Кущі

Районній та міській владі вдалося домовитись про місце утилізації побутових відходів.

Про це редакції повідомив міський голова Кобеляк Олександр Ісип. Як відомо, 10 серпня закінчився термін дії договору оренди так званого ганжівського звалища між Кобеляцькою міськрадою та Золотарівською сільською радою. Під тиском громади села Ганжівка золотарівські депутати навідріз відмовилися продовжувати співпрацю з Кобеляками. Постійні пожежі, їдкий дим, сморід, отруєна вода в колодязях — все це на протязі багатьох років завдавало дуже багато клопотів жителям Ганжівки. Вони неодноразово протестували проти існування сміттєзвалища поблизу свого села, приймали різні звернення, погрожували, навіть перекривали дорогу. Та врешті-решт припинили функціонування звалища закономірним і цивілізованим методом — рішенням органу місцевого самоврядування.

І вже з 10 серпня 2012 року комунальне підприємство «Міська сервісна служба» припинило вивезення кобеляцького сміття до Ганжівки. Та як відомо, відходи на звалище везли не лише комунальники, чимало кобелячан та жителів ближніх сіл вивозили своє сміття самостійно. Вони ніяких договорів із Золотарівською сільською радою не заключали. І тому можна було очікувати, що приватники й надалі везтимуть різний непотріб до Ганжівки. Можливо, хтось і спробував би це зробити, але на під’їзді до звалища їх очікувала справжня, майже прикордонна, застава.

14 серпня, 11-а ранку. В’їзд на звалище закритий шлагбаумом. Поряд стоїть залізна будка із написом «Міська сервісна служба». Це ще не вивезене майно кобеляцьких комунальників. Біля будки чергують двоє чоловіків. Вони приїхали сюди на велосипедах. Чоловіки розповідають, що є жителями Ганжівки. Із 11 серпня селяни по черзі охороняють під’їзд до сміттєзвалища. Один із чоловіків, він представився Борисом Васильовичем, каже: «Даже у дощ наші діжурили, не пропускаємо нікого. Будемо охороняти поки буде нужно». Чоловіки розповідають, що кожного дня до звалища приїжджають жителі Кобеляк та Підгори. Вони, по інерції, продовжують везти сюди своє сміття. Дізнавшись що робити це вже заборонено, люди повертаються додому. Ніяких конфліктів між охороною та тими, хто привозить відходи поки що не було. Куди потім везуть своє сміття кобелячани чоловіки не знають. Припускають, що сиплять його в лісопосадках.

Офіційне, санкціоноване звалище для утилізації кобеляцького сміття відтепер знаходиться поряд із селом Куст-Кущі Червоноквітівської сільради. Там для цього відвели близько гектара землі. Відкриття нового звалища стало можливим завдяки втручанню у ситуацію райдержадміністрації. Адже перед цим Підгорянська, Кунівська та Сухинівська сільради відмовили кобелячанам у відведенні місця для сміттєзвалища.

Безумовно, закриття ганжівського звалища створило для комунальників та громадян додаткові проблеми, основна з них — збільшення відстані для транспортування сміття. Адже від центру Кобеляк до ганжівського звалища 6 кілометрів, а до нового звалища між селами Куст-Кущі та Прогрес — 16. Є ще звалище у Козельщині, туди теж можна возити відходи, але воно знаходиться більш ніж за 30 кілометрів від райцентру.

Міський голова Олександр Ісип повідомив, що у Куст-Кущі возитимуть відходи з контейнерів, для утилізації гілок та листя будуть створювати компостні ями. Це ж рекомендуватимуть робити і жителям міста. Для розгортання відходів на звалищі залучать техніку тамтешнього фермера Петра Смокви. Міська рада заключить із ним відповідний договір. Тариф на вивезення відходів поки що не мінятимуть. Нові витрати пов’язані зі збільшенням відстані транспортування комунальникам компенсуватимуть із міського бюджету. Але після Нового року тариф, швидше за все, зросте.

Остаточно вирішити проблему утилізації не лише міського, а й всього районного сміття зможе лише відкриття у Комсомольську сміттєпереробного заводу. Але це стане можливим не раніше, аніж за два роки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 серпня 2012, 18:17 | Кобеляки | Суспільство
1. водій / 18 серпня 2012, 11:07
"та я знаю шо його робити.... беріть сірники або жувачку, у мене немає здачі"

Біля прилавків, ця фраза стала уже реально "модною", і незнаю кого як, я мене вона починає зайопувати. Кому не противний факт, коли його намагаються розвести на лоха - скажіть? І яка разниця чи на руб чи на десять.

Ладно, уне буду показувати пальцем де саме, тим більше що це відбувається один хрен повсюди, учора діло дійшло до того що мені сказали прямим текстом: "ну раз тебе не устраюють сірники, тоді і хліба не купляй, от і всьо, а у мене немаєздачі".

Шо ти мені вішаєш скотина іопана?! Сірники якогось хіра у тебе завжди єсть, а от здачі плять немає...

Не бачу смисла розмазувати текст (чи як по умному кажуть обгрунтовувати) тематику того тибільства, на котре треба бути здатним, шоб по перше до такої міри опускатися, і по друге щоб реально допускати такі ситуації, чи навіть нуждатись у них. Це один із ключових факторів, котрий визначає - або ти бізнесмен котрий поважає клієнта, або ти поганий торгаш. Здача повинна буди у касі завжди, це святе за чим треба ретельно слідкувати, і не розводити покупців на купівлю непотрібу.

Так само ретельно як ви слідкуєте за наявністю жувачок та сірників на здачу - козляри хитрозробені.

Розумію що це не газетна тематика, та я буду безмежно вдячним якщо газета заявить за це глобально усім торгашам від імені усих покупців - ставлю 150% що мою позицію розділяють усі поголовно.

Примушувати покупця купувати непотріб щоб купити необхідне - це шантаж, і це низько.
Пішли ви на...
2. Чудо Юдо / 18 серпня 2012, 12:48
2. водій пише:
«Примушувати покупця купувати непотріб щоб купити необхідне - це шантаж, і це низько. »

Гм... А я беру сірники завжди у таких випадках. А чо, сірники зайвими не бувають. У мене, в крайньому разі
3. Олексій / 19 серпня 2012, 22:54
я раніше теж був торгашем, точніше сказати реалізатором.
І скажу шановному водієві що дуже часто мелочі дійсно не було так що хоч сядь та плач. Проблема в тому що люди самі не утруждаються хоч трішки при покупці давати мелоч.
Банки за даром мелоч не міняють і її в них треба купляти за певну плату.
Дуже часто пропонував товар, в крайньому випадку замість 15 копійок давав 1 гривню звичайно ж з власної кишені.

ПиСи: для особливих гнид пару гривень по 1 коп. були завжди... ;-)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації