Вхід | Реєстрація

Судовий процес триває

2 жовтня, як і планувалось, відбулося слухання у справі продюсера шоу «Вмієш? Співай!».

О 10:00 під залом суду, в очікуванні запрошення на судовий процес, стояли Василь Стогній з мамою та декілька свідків у цій справі. До речі, цього разу Горденко таки з’явився. Проте одразу ж повідомив, що засідання триватиме близько п’яти хвилин, не більше.

О 10:15 усіх запрошують до судової зали. Заходить суддя Віктор Голубенко. Усі встають. Горденку відразу ж наказують зайняти лаву підсудних.

— Я ж не прєступнік, — стверджує він, та все рівно сідає.

Суддя, звертаючись до відповідача запитує, чому він не з’являвся на попередні засідання. Той, у свою чергу, відповідає, що хворів. На запитання, чи є в нього докази, Горденко сказав, що немає, мовляв не встиг взяти довідку з медичного закладу.

Далі просить надати йому слово і прохає перенести судове засідання. Мовляв, він уклав договір з іншим адвокатом, який фізично цього дня не може бути присутній на засіданні.

— Горденко, ви коли дізналися про день судового засідання? — запитує обурено суддя. — У серпні? Ви розумієте, що зриваєте судовий процес? І чому заміна адвоката відбулась напередодні, 1 жовтня? Чому раніше не вирішили це питання?

Та Горденко відповідає, що в суботу у нього виникла конфліктна ситуація з адвокатом, який раніше вів його справу, і продюсер був змушений замінити його.

Зрештою, клопотання про перенесення судового засідання на інший день задовольнили. Але вирішили допитати потерпілого та свідків, які цього дня з’явилися.

Василь Стогній першим детально розповів про свою участь у шоу, яке спочатку носило назву «Я вмію співати», а також про те, що на конкурс його запросив колишній завідуючий відділом культури Володимир Проскура. Згадав загалом про кожен етап конкурсу і про те, хто оголошував про його перемогу та виносив на фіналі шоу сертифікат, на якому була написана сума «10 000 гривень». Суддя Голубенко запитав, чи ознайомлювали його з умовами конкурсу і чи підписувались які-небудь угоди з організаторами. Стогній розповів, що всі угоди та домовленості були усними і нічого він не підписував, окрім контракту.

— Оце організували конкурс: ні договорів, ні положень, взагалі, нічого, — дивувався суддя.

Також переможець згадав, як Горденко в усній формі обіцяв виплатити грошовий приз протягом двох місяців після фіналу. Мовляв, на той час у нього були проблеми з податковою службою. Та через два місяці гроші він так і не отримав.

Прокурор поцікавився, чи намагався протягом цього часу Горденко як-небудь владнати проблему, яка між ними виникла. Стогній відповів, що ні.

— Він забороняв мені публічно виступати, окрім його шоу, — стверджує хлопець. — Мовляв, контрактом це не передбачено.

Далі до зали суду запросили свідка Наталію Дзигу. Жінка розповіла, що коли тільки-но розпочалось шоу «Я вмію співати», Проскура запросив її працювати розповсюджувачем квитків та афіш. Вона погодилась.

— Одразу я не бачила негативних сторін у Горденка. Але згодом, він почав себе високо нести. Зірка в лобі і все, більше нікого не бачить, — стверджує Наталія. — Через його поведінку у нас і виникали проблеми. Сергію, не можна бути таким лицеміром, — сказала вона, звертаючись до відповідача.
Суддя запитав, кому жінка передавала кошти від продажу білетів. Вона відповіла, що Горденку.

— А якась фінансова звітність велася? — питає прокурор. — І чи платили вам зарплату?

— Ні, звітності не було. А зарплату видавали.

У Сергія Горденка запитали, чи має він якісь запитання. Той сказав, що до шоу «Вмієш? Співай!» ця жінка не має ніякого відношення. Мовляв, вона працювала реалізатором білетів на шоу «Я вмію співати».

Далі до судової зали запросили Олександра Приходька, заступника генерального директора ТОВ «Агрофірми «Добробут». Він переповів про своє бачення ситуації. Також назвав суму виділених коштів для проведення шоу. В укладеному договорі між агрофірмою та організаторами шоу зазначалось: виділити 40 тисяч гривень на надання рекламних послуг. Уже в усній формі було обговорено про формування з цієї суми призового фонду в 10 тисяч гривень.

Суддя поцікавився, які саме рекламні послуги повинні були надаватись? Приходько сказав, що на шоу повинна була пропагуватись діяльність «Добробуту».

— Після того, як оголосили, що переможець шоу своїх грошей не отримав, до нас почали телефонувати і називати шахраями, — каже заступник гендиректора. — Я вважаю, що наша репутація постраждала у зв’язку з цією ситуацією.

Зрештою, після опитування свідків, суддя виніс рішення перенести судове засідання на 22 жовтня і запросити до зали суду решту свідків, зокрема, Володимира Проскуру, який цього разу з невідомих причин не з’явився.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2012, 15:33 | Кобеляки | Кримінал
1. Чудо Юдо / 5 жовтня 2012, 15:37
3. горденко пише:
«Які 10 000??? Їх ніколи не було!!! »

Отже, обіцяв приз, якого не було. Найобка? Найобка

3. горденко пише:
«А 10-які призначалися переможцю - вони заплановані з коштів, які б отримали від низки запланованих концертів з переможцем!!! »

Концерти були і заробили 10.000? Ні. Найобка? Найобка

4. Горденко пише:
«А Гущенко тоді кончається там в Голандії»

Гузченко з тебе просто рже. І не тільки він один.

Раз документів ніяких не підписувалося, то, можливо, Сергійко і вийде сухим із води. Можливо. Але вже віри йому не буде ні від кого. Ну нічо, чорний піар - також піар. Хотів же стати знаменитим - будь ласка, знаменитий :) В крайньому випадку в Кобеляках. От якби ще хтось підполковника Проскуру хтось до відповідальності притяг - було б зовсім файно
2. Микола Гузченкo / 8 жовтня 2012, 12:10
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4. Горденко пише:
«Даш.. я дуже тебе прошу: Не спи на засіданнях і не пройобуй інформацію!»

Ану не трогай Дашу, гандон! Це тільки я можу робити.
6. Горденко пише:
«ми їздимо на концерти по області і не тільки!»

Так ти, ето, опублікуй календар концертів - ми з Чудоюдом неодмінно завітаємо.
10. Сергій Горденко пише:
«Я ж на гастролях)»

Ага, на гастролях. А в суді було:
У статті написано:
«Той, у свою чергу, відповідає, що хворів. На запитання, чи є в нього докази, Горденко сказав, що немає, мовляв не встиг взяти довідку з медичного закладу.»

Тобто ти і суддю Голубенка за дурня тримаєш?
3. Микола Гузченкo / 9 жовтня 2012, 12:27
Ага, я ж ось ще цікаву штуку прогавив:
3. горденко пише:
«Які 10 000??? Їх ніколи не було!!! Все, що перераховано спонсором, відразу було витрачено на апаратуру(для РЦКД) та на карман дядям!!!»

А ось у цій статті Посилання на exo.in.ua по-іншому написано:
Сергій Горденко каже:
«Він пише, що десять тисяч гривень були покладені на мою, Сергія Горденка, банківську карточку. Але вона знаходилась у сейфі в його кабінеті. Ну і як, скажіть після цього, я міг ними розпоряджатись, а тепер нести за них відповідальність?»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації