Вхід | Реєстрація

Кошти реконструкцію меморіального комплексу Солдатської Слави

Останньому цьогоріч виповнилося 40 років, проте за всю свою історію існування він зазнавав тільки косметичного ремонту. Що передбачається відновити, розповів на прес-конференції головний художник міста Михайло Шлафер.
Підготовка до святкування 65-ї річниці з Дня перемоги у Великій Вітчизняній війні стала темою прес-конференції головного художника міста Михайла Шлафера. Фахівець зазначив: в ході підготовки планується реконструкція меморіального комплексу Солдатської Слави. Останній був зведений у 1969 році і з того часу ремонтувався лише косметично.
Михайло Шлафер, головний художник міста:
- Реконструкція самого комплексу, яка буде включати розчистку швів, видалення плям, поліровку каменю. Те саме буде стосуватись і фігури - буде зачищено, зачеканені шви. Частково замінені гранітні блоки у основі меморіалу.
Також виконають і комплексний благоустрій: оновлять ландшафт, зроблять нове мощення доріжок. Орієнтовна вартість робіт складе близько 3 мільйонів гривень. Як частину підготовки до реставрації розглядають також благоустрій території навколо Меморіалу на братській могилі жертв фашизму, зазначив Михайло Шлафер. Саме там під час німецької окупації 1941-43 років були розташовані місця примусового утримання військовополонених та було знищено багато тисяч людей. Пам'ять про це, переконані представники міської влади, потрібно увіковічнити у реконструйованому комплексі за допомогою інформаційних щитів. Архівні матеріали, зазначив Михайло Шлафер, вдалось відновити завдяки ветеранам. Враховуючи ці дані, вже є й план благоустрою парку імені Котляревського.
Михайло Шлафер, головний художник міста:
- Огорожу з вулиці Пушкарівської та з вулиці Навроцького, щоб перекрити доступ автомобілів. Аби зробити цивільну алею, доріжку з пам'ятними знаками, які б могли розповідати про те, що тут коїлось.
Перші роботи з реконструкції та благоустрою території планується розпочати навесні, орієнтовно – в березні.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 грудня 2009, 16:23 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації