Вхід | Реєстрація

Чому заблукав Дід Мороз?

Чому заблукав Дід Мороз?

Іноді Діди Морози блукають. Буває, що їх збиває зі шляху негода. Або на заваді стають злі сили. Але іноді трапляється, що перешкодою головним героям новорічного свята стають цілком прозаїчні обставини.

Після новорічної ночі у багатьох новосанжарців залишилося питання: чому такою бідною була програма під ялинкою у центрі селища? Ні тобі Діда Мороза та Снігуроньки, ні працівників культури, які щороку вітають новосанжарців зі святом. Шукали відповіді на це питання не лише рядові мешканці селища, але і керівники. Так, на першій післяноворічній щотижневій нараді у райдержадміністрації начальник районних зв’язківців Іван Бець поцікавився: хто організовував програму біля цієї ялинки? За словами Івана Олександровича, він прийшов туди разом із дитиною, але ніякого святкового настрою не отримав. Бо програми як такої просто не було. На це заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник пояснив, що районна ялинка була розташована у Центрі культури і дозвілля. І головні новорічні заходи відділ культури проводив там. Щодо ялинки у центрі Санжар, то до неї райдержадміністрація не мала ніякого відношення.

Відношення до цієї ялинки мала селищна рада, яка, власне, її і встановила. Як робить це і щороку. Тому запитання щодо бідної програми і відсутності Діда Мороза ми переадресували за призначенням — селищному голові Андрію Реці. Він пояснив усе досить просто: Діда Мороза та інших культпрацівників під «селищну» ялинку просто не пустили.

— Так історично склалося, що ялинка, яку ми ставимо у центрі Нових Санжар, є головною ялинкою району. І щороку до нас приходили культпрацівники, які вітали новосанжарців зі святом. У цьому році наш спеціаліст Марина Бриж зверталася перед святом і до директора районного Центру культури і дозвілля, і до відповідного галузевого заступника голови райдержадміністрації. Але вони тільки розвели руками. Виходило, що для того, аби нам прислали Діда Мороза, потрібно було йти кланятися вищому районному керівництву. Я не пішов. І новосанжарці лишилися без Діда Мороза.

Андрій Река пояснив, що на відміну від сільських рад, які мають власні клуби, селищна рада не має власного закладу культури. А районний Центр культури і дозвілля підпорядковується безпосередньо РДА.

— Але ж щороку наша громада передає близько 400 тисяч із своїх коштів для функціонування відділу культури! — нагадав селищний голова. — Гадаю, цієї суми вистачило б, щоб хоча б прислати під ялинку Діда Мороза!

За словами новосанжарського мера, раніше проблем із обслуговуванням свят працівниками відділу культури не було. А виникли вони лише тому, що із Андрієм Рекою вирішили звести рахунки політичні опоненти.

— Представники влади можуть не поважати мене особисто. Але вони не повинні забувати, що на виборах я отримав більшість у нашому районі. І за мною стоять люди, які за мене голосували. А мені тепер мстяться такими примітивними методами!

Новорічні свята залишились позаду. І, принаймні, до наступного року питання Діда Мороза новосанжарців не хвилюватиме. Але будуть у цьому році інші свята, які традиційно організовує селищна рада. Уже зараз зрозуміло: якщо «холодна війна» між селищною радою та районною владою не припиниться, то День сала обійдеться без традиційної Свині та виступів учасників художньої самодіяльності з РЦКД. А на День меду можуть не приїхати пасічники і не прилетять навіть бджоли. Якщо на цей випадок буде особливе розпорядження.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. КЛАУС / 18 січня 2013, 19:31
ВЛАДА ЗЛОЧИННА. ПОТРІБНО СТАВИТИ КРАЙ !
2. New York / 20 січня 2013, 22:47
Мудачйо і жлоби.
3. голос народу / 21 січня 2013, 09:51
Сором, що влада така жалка та примітивна.
4. ДУМКА 1 / 22 січня 2013, 11:10
посадовців, які не здатні організувати громаду,які не користуються повагою та не мають авторитету серед населення району не слід називати владою. Влада це посадовці які працюють накористь всього люду, а нев угоду п"яниці лебедину та ще двом, трьом мерзотникам.
5. читач / 22 січня 2013, 18:57
Тобі ще дуже далеко до Лебедина ! він виплачує людям найвищі відсотки за оренду паїв в Україні, аби на його місці був інший* то власники паїв і половини того не отримували ! Ганьба керівничкам* виливають бруд один на одного, прикриваючись маленькими дітками , мов діти не побачили діда мороза. Позор .....
6. ДУМКА 1 / 23 січня 2013, 11:50
Так до Лебедина дійсно далеко...Ти відкрий нормальну газету почитай,послухай,що люди говорять. Подивись які паї виплачує Добробут, Докучаївські землі,яке ставлення до людей(людей за людей там вважають).Сором...
7. рикошет / 23 січня 2013, 21:17
Мабуть Діди Морози також політичні фігури.Дожились до ручки.Що за влада?Примітив!Оце і відсвяткували Новий Рік в Санжарах.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації