Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Вшанували

ВІДЕО - Вшанували
25 грудня 1979 року розпочалася воєнно-політична спецоперація СРСР в Афганістані. Цю подію, що затягнулася майже на десятиріччя, донині ніхто не вивчав.
Чи було введення обмеженого контингенту «агресією», «інтервенцією» чи «вторгненням», а перебування радянських військ у ДРА — «окупацією»? До 25 грудня 1979 року лідери Афганістану надіслали радянському керівництву 21 прохання щодо допомоги військами. За рік до введення обмеженого контингенту радянських військ (ОКРВ), 5 грудня 1978 року, СРСР та ДРА підписали договір про дружбу, добросусідство і взаємодопомогу. Якщо згадати про неймовірні обсяги гуманітарної допомоги СРСР Афганістану, немає ніяких підстав говорити про окупацію.
Якими б не були нюанси спецоперації в Афганістані, достовірною є чисельність тих, хто служив у ДРА. Склад Обмеженого контингенту за всі роки спецоперації — це 641 тисяча чоловік. 160 тисяч 375 осіб було призвано до лав Обмеженого контингенту з України.
Одними з перших, хто потрапив до обмеженого контингенту, були і наші земляки: Василь Барабан, Володимир Близнюк, Федір Галетка, Олександр Ісметов, Олександр Катькало, Олексій Луценко, Анатолій Лукаш, Леонід Пітенько, Петро Прядко, Федір Ревегук, Федір Сергієнко та Василь Хомяк.
25 грудня 2009 року члени районної організації воїнів-інтернаціоналістів, на чолі з головою організації Юрієм Жердєвим, поклали гірлянду до пам’ятника «Чорний тюльпан» та вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.
«Афганці» — це люди, на яких у мирний час у своїй країні випали воєнні випробування за її межами. Вірні військовій присязі, щиро впевнені в тому, що вони надають допомогу братній країні та захищають кордони своєї Батьківщини, «афганці» гідно виконували бойовий наказ.



Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 11:17 | Гадяч | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації