Вхід | Реєстрація

«Паросток» колядував у музеї

Сьогодні школярі приватного навчально-виховного комплексу "Паросток" колядували в приміщенні Полтавського літературно-меморіального музею В.Г. Короленка. Саме таким дійством розпочався захід під назвою «Різдвяні колядки»
Адміністрація музею запросила подивитися театралізований виступ вихованців «Паростку» школярів та їхніх керівників із різних шкіл міста. Сьогодні завітали до музею діти із шкіл №18 та № 33. Інші навчальні заклади матимуть можливість відвідати музей та насолодитися різдвяними колядками 6, 8 та 9 січня.
За словами директора літературно-меморіального музею В.Г. Короленка Бориса Божка, музей відновлює традиції, які заклав ще сам письменник Володимир Короленко.
- Володимир Галактіонович дуже любив новорічні та різдвяні свята, - розповів Борис Степанович. - Під час цих свят він влаштовував для дітей невеличкі театралізовані дійства зі співами колядок в найкращих традиціях українського народу. От і ми – працівники музею – вирішили відновити таку чудову традицію Володимира Короленка.
Діти зі школи «Паросток» чудово співали різдвяні колядки, славили Христа та вітали усіх присутніх зі святом, а потім отримали, за народною традицією, у свою «колядницьку» торбу солодкий подарунок від господарів музею. На завершення гості свята роздивилися усі виставки, які розмістилися у залах музею, та, згідно з різдвяною традицією Володимира Короленка, напилися духмяного чаю разом із працівниками закладу.

Автор: Ярослав КАДУК, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації