Вхід | Реєстрація

У музеї-садибі Володимира Короленка щодня проходить по кілька екскурсій

Вчителі полтавських шкіл приводять своїх вихованців для того, аби познайомити їх із спадщиною відомого письменника та місцем, де він писав свої невмирущі твори. А напередодні Різдва відвідувачі музею після екскурсії мали змогу ще й послухати колядки та подивитися вертеп.
Напередодні Різдва біля Короленківської ялинки показують вертеп та співають колядки. Це привітати зі світлим святом персонал музею та його відвідувачів завітали вихованці приватної школи «Паросток». Дійство, яке розгорнулося перед глядачами, розповідає про народження Ісуса Христа, про протистояння добра та зла. Даша Куряча, яка грає у вертепі роль Біди, зізнається: Різдво асоціюється в неї із дуже світлими почуттями.
Даша Куряча:
- Різдво для мене - це щось світле, коли народжується наше спасіння - Ісус Христос - завжди в мене світлий настрій, це моє одне із улюблених свят.
Різдвяне дійство юних акторів сповнене колядок. Колядки – різдвяні пісні, які мають своє призначення, говорить учень 12-го класу «Паростку» Олексій Гаєвий.
Олексій Гаєвий:
- Дарувати добро, щастя, бажання, щоб все склалося добре. Не є головною ідеєю щось взяти - навпаки, ми приходимо бажати і показувати історію народження Ісуса Христа, щоб кожен брав приклад з людини, яка творить добро.
Цього разу дивилися різдвяне дійство учні 18-ї та 33-ї шкіл разом зі своїми вчителями. А по його закінченні і на акторів, і на глядачів чекав короленківський чай з солодощами. Ця традиція бере свій початок ще з часів Володимира Короленка, коли у дні новорічно-різдвяних свят будинок письменника був сповнений дитячих голосів та гостинності, говорить директор музею Борис Божко.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації