Вхід | Реєстрація

У Сокілці ще є клуб, ФАП і оптимісти

У Сокілці ще є клуб, ФАП і оптимісти

Попри всі намагання нинішньої української влади знищити села, люди в них ще живуть і навіть веселяться.
24 серпня відзначали День села в Лівобережній Сокілці. Цього разу свято для даного населеного пункту стало ювілейним. Сокілка відзначала свій день уп’яте.

Лівобережна Сокілка є класичним для центральної України селом. У ньому мешкає близько трьохсот жителів. У основному, люди заробляють собі на життя землеробською працею та продажем молока. Землю орендує агрофірма «Славутич», кілька фермерів та одноосібників. Великі агрохолдинги до Сокілки ще не добрались. Певно через те, що землі навколо села, у основному, піщані. Із закладів соцкультпобуту в Лівобережній Сокілці залишились клуб, ФАП і кілька приватних магазинів. Тобто, дуже заможними людьми місцевих мешканців не назвеш. Та навіть попри різноманітні соціальні та побутові труднощі, селяни не втратили оптимізму і здатності веселитися. Це вони вчергове продемонстрували 24 серпня.

Святкова програма розпочалась футбольним турніром за участю чотирьох команд. Одна з них захищала честь Сокілки, інші представляли Гарбузівку, Перегонівку та Василівку. Турнір пройшов у напруженій, але коректній боротьбі. Сокілчани дуже хотіли перемогти, та їм довелося поступитися першістю гостям із Василівки.

Повболівавши за своїх, сільчани перемістилися на вже звичне для них місце святкування — до будівлі колишньої школи. Для початку всіх присутніх привітав сільський голова Володимир Скляренко. Окремо він відзначив найстарших жителів Лівобережної Сокілки: 92-річну Ганну Мельникову та 85-річного Дмитра Лося. Не залишилися без уваги і всі жителі, котрі в цьому році відзначають свої особисті ювілеї. Після цього розпочався святковий концерт, організований жителями Сокілки. Валентина Наріжна та Аліна Титаренко прочитали власні вірші. Також вони виконали і твори старійшини поетичного цеху Лівобережної Сокілки Євгена Коломацького. Чоловік за станом здоров’я не міг бути присутнім на Дні села. Та його вірші прочитали інші. Коли місцеві учасники художньої самодіяльності закінчили свої виступи, їх змінили гості з Кобеляк. Артисти, яких очолювала Ірина Свячена, розважали присутніх співом, а ведуча не давала нудьгувати дітворі, проводячи цікаві ігри. До речі, дорослі реагували на забавки дітлахів не менш емоційно, аніж самі малюки.

Доки тривав святковий концерт, у повітрі почав розповсюджуватися апетитний запах. Володимир Касьяненко, підприємець із Кобеляк, варив на багатті кашу. За словами Володимира Олександровича, йому цей процес приносить величезне задоволення. Особливого рецепту в Касьяненка немає. Головне, за його словами, не шкодувати засмажки і масла. А каша таки вдалася, як і юшка, яку приготували жителі села. У всякому випадку, ніхто з присутніх на якість страв не скаржився, уплітаючи юшку і кашу за обидві щоки. Закінчилось усе дискотекою і салютом.

Організаторами Дня села виступили вже згадані вільховатський сільський голова Володимир Скляренко і Тетяна Закупра, представник агрофірми «Славутич» та депутат райради. Спонсорську допомогу надали Володимир Касьяненко, Микола Письменний, Анатолій Бондаренко, Сергій Пунько, Святослав Ісип, Валентина та Олександр Семіноги і агрофірма «Славутич».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2013, 10:28 | Кобеляки | Суспільство
1. ansambl / 3 вересня 2013, 12:12
Это хорошо что там есть Фап, можно сказать даже радует
Посилання на lurkmore.to
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації