Вхід | Реєстрація

Щоб відстояти своє право на воду, люди взялися за вила

Щоб відстояти своє право на воду, люди взялися за вила

Майже місяць кілька жителів Кобеляк жили без води. А все через те, а все через те, що їх сусіди перешкоджали роботі комунальників.

Кобеляцька вода за своїми споживчими якостями славиться по всій Полтавщині. Недаремно ж одне із місцевих підприємств випускало мінеральну воду «Касянівська». Кількість різних корисних речовин у кобеляцькій воді настільки висока, що при потребі у комунальному підприємстві «Водоканал» необхідно було б встановлювати демінералізатор. А гості міста, особливо ті, хто приїжджає на лікування до фахівців мануальної терапії, везуть додому по кілька десятків а то й сотень літрів життєдайної рідини. Навіть легенди ходять про те, що за допомогою місцевої води люди виліковують окремі хвороби травної системи.

Та проблема встановлення демінералізатора Іван Дяченка, директора «Водоканалу» не є найбільш актуальною. Ми вже повідомляли про те, що в деяких артсвердловинах катастрофічно впав рівень води. Про це просигналізувала поява піску, який потрапив у водопровідні труби, а згодом і в оселі кобелячан. Комунальникам навіть довелось примусово збільшувати тиск в частині мережі, щоб очистити її від піщинок. «За добу ми намили кілограмів зо два піску», — згадує Іван Дяченко. Труби то очистили, але й свердловину довелось законсервувати. Зараз «Водоканал» очікує рішення з «коридорів влади». Комунальникам потрібні гроші, щоб реставрувати стару свердловину або пробурити нову.

Інша проблема, пов’язані із водою, виникла там, де її точно ніхто не чекав. Близько місяці тому сталася аварія у водомережі, що проходить по провулку Московському. На місце одразу виїхала ремонтна бригада. Але працівники «Водоканалу» несподівано для себе зіткнулися із фізичним опором з боку мешканців одного зі будинків. Ті просто не пустили комунальників на своє подвір’я. Через кілька днів «водоканалівці» повторили спробу дістатися до місця пориву. «Взагалі-то, ми маємо право під час аварійних ситуацій ні в кого не питати ніяких спеціальних дозволів, — розповів Іван Дяченко.— Але в даному випадку життя і здоров’я моїх підлеглих опинилось під загрозою. І це не перебільшення». На місце події довелось викликати міліціонерів і чиновників із міськради. Але і їм не вдалося втихомирити впертих кобелячан.

Майже місяць жителі провулку Московського жили без води. Справа вже мала перерости у довгу судову тяганину. Але тут увірвався терпець вже у «обезводнених» кобелячан. Вони, в свою чергу, взялися за вила і лопати, самі розкопали землю в місці пориву і вже тоді запросили комунальників. Впертим сусідам довелося поступитися принципами, адже фізична розправа загрожувала вже їм.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2013, 15:34 | Кобеляки | Цікаве


1. ansambl / 24 вересня 2013, 23:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
как то однобоко инфа подана. А почему не пускали? А почему это надо проходить через чужой двор? Не зная ничего предполагаю: водо-кадеры проложили, косоруко, трубу через приват участки, а теперь еще и возмущены, что кто то против того, что б газон кому то вскрывали и сад карчевали. Такого говна в след 20 лет тут еще будет много. Будут с електро-кадерами сраться, с газожидо-кадерами и и прочими камунальщиками... А все потому, что строилось все стихийно и через жопу... По хорошему полностью надо менять электрику, полностью водопровод и полностью газ, канализацию и надо проложить инэт и кабельное...
2. Ясен / 26 вересня 2013, 12:14
1. ansambl пише:
«. По хорошему полностью надо менять электрику, полностью водопровод и полностью газ, канализацию и надо проложить инэт и кабельное...»
Як я заздрю такій простоті!А головне не заперечиш.Бо все вірно 100%.А як зробити ту заміну,за які гроші,кому це під силу?То проблеми ваші,аборигенні.Головне ловіть думку-замінити...
3. обезводнений / 26 вересня 2013, 21:54
Шановний Ігоре, одним із приципів інформації у ЗМІ є її правдивість та обєктивність.
"Вони, в свою чергу, взялися за вила і лопати, самі розкопали землю в місці пориву і вже тоді запросили комунальників."
Ніхто ні на кого не накидався. Просто в цю справу втрутився депута міської ради Різун Павло і вирішив все напрочуд мирно. Чого не зробили посадовці.Перевіряйте факти перед публікацією.
4. светка / 26 вересня 2013, 22:18
До чого тут депутат, поки люди не придавили на Теслю, бо вони місяць без води просиділи та не найняли людей за власний кошт, щоб вручну викопали, та і все, а не якомусь депутату зірки вішати!!!!!!

Змінено 26.09.2013, 22:31
5. обезводнений / 27 вересня 2013, 12:47
Светка, а ти там була? І все знаєш, як завершувалися ці перепетіі? І хто на кого і як давив. Якщо знаєш розкажи і нам. А по слухам робити висновка...
6. гість / 29 вересня 2013, 00:01
Головне ловіть думку-замінити...

Щоб не "ловити думки" - треба будувати відповідно будівельних норм та правил, а не як хто хоче, то й міняти нічого не прийдеться.
7. Ясен / 29 вересня 2013, 10:17
6. гість пише:
«Щоб не "ловити думки" - треба будувати відповідно будівельних норм та правил, а не як хто хоче, то й міняти нічого не прийдеться.»
От якби тобі,Госте було 100 років і ти років 60 тому зачитав будівельникам оті норми,при будівництві першого в твоєму нас. пункті водогону,то ти б був геній.А зараз ловіть думку,або воду.
8. Будівельник / 29 вересня 2013, 17:37
7. Ясен пише:
«От якби тобі,Госте було 100 років і ти років 60 тому зачитав будівельникам оті норми,при будівництві першого в твоєму нас. пункті водогону,то ти б був геній.А зараз ловіть думку,або воду.»

7. Ясен пише:
«Тут Ви шановний Ясен дуже помиляєтесь, в той час будівельники більше дотримувалися ДБН (державні будівельні норми) чим зараз.
9. светка / 29 вересня 2013, 22:16
Я не те, що там була я там проживаю по пр.Московському, тому ми з сусідами були свідками дій Теслів, це три сестрички неадеквати!!!
10. Ясен / 30 вересня 2013, 12:35
8. Будівельник пише:
««Тут Ви шановний Ясен дуже помиляєтесь, в той час будівельники більше дотримувалися ДБН (державні будівельні норми) чим зараз»
Якщо я помиляюсь,то чому близько половини водогонів розташовані під асфальтованими дорогами,при чому водогін та дорога будувались приблизно в один і той час(60-70-і роки).А де детальні схеми водогонів?Нешукай,намає.Бо будували всі кому хотілось,господарським методом,коперитиви,колгоспи,вуличні комітети.Та це й добре,що будували,але зараз обслуговування,ремонт водогонів ускладне.
11. гість / 30 вересня 2013, 21:33
Якщо я помиляюсь,то чому близько половини водогонів розташовані під асфальтованими дорогами

А де вони повинні бути? По городах прокладені? І детальні схеми водогонів були, от тільки зберігати ми нічого не вміємо. Что имеем - не храним, потерявши - плачем.
12. Ясен / 1 жовтня 2013, 05:25
11. гість пише:
«Якщо я помиляюсь,то чому близько половини водогонів розташовані під асфальтованими дорогами

А де вони повинні бути?»
От відразу видно ,що людина ззнає і дотримується ДБНів.
13. гість / 1 жовтня 2013, 09:51
З "розумною" людиною сперечатися, тільки час даремно витрачати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації