Вхід | Реєстрація

На День міста Олег Решетило забив вирішальний гол, а Мирослав Кувалдін проспівав «Раша гудбай»

На День міста Олег Решетило забив вирішальний гол, а Мирослав Кувалдін проспівав «Раша гудбай»
Цьогорічне відзначення Дня міста відбулося в Кобеляках в суботу 11 липня. Святкування було абсолютно не кризовим – веселим, безтурботним і багатим на розваги
У минулому році головний спонсор свята, власник ТОВ «Зоря» Юрій Терніков встановив досить високу планку для дійства. Привезені ним артисти викликали справжній фурор серед місцевої публіки. І нікого нижче рівня «Ненсі» та «Чорнобривців» кобелячани на своєму святі вже й не очікували. Які тільки імена не називали. Одні клялись, що точно знають про майбутній виступ Іво Бобула, інші запевняли, що приїде Павло Зібров. Молодша аудиторія жваво обговорювала можливість виступу гурту «Тік». Фани цієї команди навіть повторювали слова їх культової пісні про оленів. «Олені, олені, небриті і неголені», - цей «бойовик» без сумніву сколихнув би кобеляцьку молодь. Але не судилося. «Тік» із «оленями» коштує нині 20 тисяч гривень. І вочевидь не входить до кола уподобань власника «Зорі». А ніхто інший викласти таку суму в якості гонорару в Кобеляках поки що не готовий. Щодо інших артистів, то серед міських посадовців дійсно говорили про Іво Бобула. Але цього артиста на святі не було. Приїхала Заслужена артистка України Алла Кудлай із сином Максимом.
Та хоча вечірній концерт і був головною «фішкою» Дня міста, все ж свято розпочалося задовго до нього. Першими розважати себе і публіку почали спортсмени. Головне скупчення людей у спортивній формі було зафіксовано на стадіоні «Колос». Там, «за бугром», що поряд із великим футбольним полем, вели свої баталії майстри гри шкіряним м’ячем. Футболісти розпочали грати першими і визначали переможця свого турніру аж до вечора. Це й не дивно, адже у змаганнях з міні-футболу взяли участь 20 команд. Паралельно відбувався інший традиційний футбольний турнір. У ньому грали посадовці. Щоправда, в цьому році команда Кобеляцької районної ради чомусь нe подала заявку на участь у турнірі. Серед 84 депутатів та апарату ради не назбиралось 5-6 чоловік, здатних 15 хвилин побуцати м’яча. Альтернативою районним обранцям стали журналісти. Вони створили свою команду «ЕХО». В останній момент на підмогу до пишучої братії підоспіли ще й артисти із фестивалю «Вйо, Кобеляки!». Ті, що після цілонічної гулянки були в змозі пересуватись по полю. Ініціатор музичного дійства Мирослав Кувалдін згодився стати на ворота. І так виникла команда «ЕХО-Вйо». Вона й долучилась до держслужбовців і міськрадівців, які того дня вийшли на футбольне поле. Першими зіграли між собою колективи РДА та міської ради. Держслужбовці весь матч володіли ігровою перевагою, але втілити її в гол так і не змогли. Поєдинок закінчився нульовою нічиєю. «Ми просто не хотіли ображати іменинників, у ради ж своєрідний день народження», - прокоментував капітан команди РДА Олег Решетило. І натякнув, що збирається «відігратись» на журналістах. Про це ж шепотілись і в команді міськради. Але матч між депутатами і журналістами та артистами склався не так, як думали посадовці. Під вигуки своїх фанів «ЕХО-Вйо» представники преси перемогли з рахунком 2:0. Вирішальним мав стати їх поєдинок з держслужбовцями. На початку цього матчу журналісти втратили свого кращого нападника. Музикант Саша з полтавського гурту «Світ-Бісквіт» так захопився поїданням морозива, що запізнився на його початок. А коли прийшов, його команда вже програвала 1:0. Перший гол заштовхав у ворота «ЕХО» Артем Письмак. А на початку другого тайму відбулася розв’язка. Хтось здалеку пробив по воротах, які захищав Кувалдін. Мирослав м’яча відбив, але прямо під удар голові РДА. Олег Решетило спокійно направив «шкіряного» в сітку воріт. І одразу заявив, що отримав від цього неабияке задоволення. Потім «ехівці» довго атакували, били по воротах суперника, але Роман Горбенко все ловив. Команда РДА перемогла у цьому поєдинку, а за тим і в турнірі. По закінченню змагань всі обмінювались дружніми рукоплесканнями і фотографувались на пам’ять.
В основному ж турнірі впевнено перемогла команда «Маленькі сови». Це й не дивно, адже вона була складена з майстерних і досвідчених гравців, більшість з яких грали або грають за основний склад «Колоса». Так чи інакше, а літній Кубок міста вибороли Юрій та Валентин Няйки, Роман Мілько, Максим Онищенко, Руслан Бабенко, Сергій Ісаєнко та Олександр Проскурня. Другими стали «Буцики», а третіми команда з не менш чудернацькою назвою – «Стасіки».
Волейболісти та представники інтелектуальних видів спорту замість смажитись на тропічному сонці, заховались в тіні дерев парку Богдана Хмельницького. Тут перемогли Роман Гузченко та Олександр Антонов із команди «Маленькі сови». Серед інтелектуалів найрозумнішими стали Володимир Фомін та Іван Гуєвський (карти), Ігор Дяченко (шашки). У шахістів переможців виявилось аж два. Василь Бєліков та Василь Годзь набрали рівну кількість очок.
Звичайно не обійшлося того дня і без визначення найсильніших. Серед борців на руках у ваговій категорії понад 80 кілограмів не мав собі рівних Артем Письмак. У ваговій категорії до 80 кілограмів серед сімнадцяти учасників переміг житель Бутенок Олександр Омельченко.
Вже стало традицією, що кожного року у спортивній частині свята дебютує новий вид змагань. Цього разу вперше позмагались між собою гирьовики. Вони були розділені не на вагові, а на вікові категорії. Молодші піднімали гирьку вагою 8 кілограмів, а ось старші штовхали «пудівку» і «двадцятичетвірку». Серед спортсменів віком до 14 років переміг Андрій Півень. Він за 2 хвилини підняв свій восьмикілограмовий вантаж 31 раз. Переможцеві лише 13 років. За ним розмістились ще молодші Денис Омельяненко та Роман Слісаренко. У віковій категорій до 16 років переміг Андрій Коваленко. Друге і третє місце посіли Леонід Стовба та Сергій Пищита. Далі змагались гирьовики без обмежень віку та ваги. Переміг тут юний богатир, учень міської школи №2 Ярослав Слісаренко. Він підняв «двадцятичетвірку» 42 рази. Другим став Олег Бербелюк, третім – Віктор Осадчук.
Того дня ще й бігали. В кросі на 4 кілометри фантастичну швидкість розвинув Олег Галаган. Він пробіг дистанцію за 13 хвилин, набагато випередивши суперників. За ним одночасно фінішували Олександр Колісник і Дмитро Чичка. Третім став Сергій Колісник. Серед дівчат най витривалішою виявилася Вікторія Дорошенко. За нею, подолавши 2 кілометри, фінішувала Марина Шевченко і Ольга Рудич.
В часовому проміжку між виступами спортсменів та концертом публіку розважали мотоциклісти. Їх виступ став можливим завдяки підтримці громадської організації «Фронт змін Арсенія Яценюка». Потрібно відзначити, що цього разу «джигітовку» на мотоциклах демонстрували не лише заїжджі «байкери». Кобелячани Анатолій Колісник і Богдан Пивовар довели, що теж чудово керують своїми двоколісними «монстрами».
Концерт звично розпочався виступами місцевих виконавців. Свої пісні виконали Василь Стогній, Влад Ткаченко, Олексій Стогній, Каріна Матевосян, Вероніка Долгова, Андрій Сагателян, Альона Ткаченко, Настя Варич, Іван Олійник, Світлана Тристан, Катя Клочко, Ярослав Чаус, Ольга Тітаренко, Віктор Ліщина, Сергій Галушко, Наталія Вільхова.
Танцювали на сцені вихованці кунівського колективу «Калинонька». Серед гостей у першій частині концерту виступав ансамбль «Журавка» із Семенівського району.
Коли сонце зовсім зайшло за горизонт, на сцені з’явились більш відомі артисти. Добряче завели публіку Сергій Підкаура із Наталкою Лей. Зірвала заслужені оплески і Алла Кудлай. А все ж по-справжньому застрибали глядачі після святкового феєрверку, коли перед ними з’явився Мирослав Кувалдін. Разом з Підкаурою вони виконали свої старі «бойовики» «Мануна» і «Ганжа». Сергій, як завжди, віртуозно «пиляв» на гітарі, а Мирослав звично «шаманствував». Він ледве не вискакував із чи-то шароварів, чи-то спідниці. Із нових пісень Кувалдін виконав «рімейк» пісня Віктора Цоя «Башетунмай». Лише в приспіві звучало «Раша, гудбай». А щоб всім все було зовсім ясно, Мирослав додав «До побачення, Раша» і «Раша, спік інгліш».
Музикант заперечує будь-який політичний підтекст пісні. Він говорить:
- Це просто «стьоб» над тією імперською істерією, що відбувається в сусідній країні. Ну не можна з такою шизофренічною увагою та прискіпливістю ставитися до того, що і хто співає. Це якесь КГБ виходить. А взагалі в Росії безліч цікавих людей і класних рок-музикантів.
Відзначаючи спонсорів, які надали кошти для проведення Дня міста, режисер свята Сергій Галушко сказав: «Найбільший внесок зробили власники ТОВ «Зоря» Юрій Терніков та Народний депутат від БЮТ Костянтин Жеваго. А взагалі допомагали всі місцеві підприємці. Особлива подяка співробітникам «Міської сервісної служби», котрі працювали вдень і вночі».
Ігор Філоненко
http://exo.at.ua

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2009, 13:39 | | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації