Вхід | Реєстрація

Святкова ілюмінація на вулицях Полтави нічної пори привертає увагу

Цьогоріч по-новорічному вбрані не лише міські алеї, але й декілька полтавських фонтанів. А на Театральній площі Полтави перехожих зупиняють оригінальні світлодіодні фігури оленів та сніговика. Більше про цьогорічне світлове оформлення міських вулиць – у сюжеті Олександра Круміна.
Келихи та пляшка шампанського на Каштановій алеї, різнобарвні переливи фонтанів у центрі міста, світлодіодні фігури сніговика та оленів на Театральній площі - цьогоріч світлове формлення Полтави вирізняється великою кількістю оригінальних елементів. Все це, говорить головний художник міста Михайло Шлафер, - завдяки комплексному підходу до оформлення міської влади та місцевих підприємців і громадян.
Прикрашати місто світловими елементами почали ще 5 грудня. Поступово прикрасили центр Полтави, головні вулиці та алеї. Зокрема, оригінальний ансамбль каштанової алеї, говорить Михайло Шлафер, виник випадково.
Михайло Шлафер, головний художник міста:
- Коли зробили першу спробу засвітити дерева, виявилося, що вони нагадують високий фужер чи бокал. Коли засвітили алею, прийшла ідея розробникам зробити і святкову пляшку, щоб завершити логічно композицію.
Оригінальною новорічною прикрасою Полтави стали і світлодідодні фігури оленів з санками та сніговика, встановлені на Театральній площі. Композиції знайшли схвальний відгук серед полтавців, адже стали об'єктом масових фотографувань.
Незвичними кольорами зимової пори переливаються і фонтани у центрі міста. Ідея оздобити об'єкти світловими діодами виникла у головного інженера КП «Полтававодоканал». Пілотним проектом став фонтан у Петровському парку. Ідея сподобалася полтавцям, відтак, цьогоріч знайшла своє продовження.
Володимир Павлов, заступник генерального директора КП «Полтававодоканал»:
- У 2010, з ініціативи мерії міста та за її підтримки, уже було облаштовано 3 фонтани - у Сонячному, Петровському парках та біля театру ім. Гоголя.
Кошторисна вартість новорічного оформлення фонтанів, говорить пан Володимир, – близько 100 тис. грн., але жодною сумою не виміряти задоволення, яке отримують полтавці від відвідин таких об'єктів. Наступного року фахівці «Полтававодоканалу» планують підсвітити усі міські фонтани.
Усього цієї зими на святкове освітлення міста витрачено 350 тис. грн. Реалізувати програму, говорить головний художник міста Михайло Шлафер, вдалося завдяки підтримці небайдужих підприємців.
Михайло Шлафер, головний художник міста:
- Частково фінансувала міська влада, частково підключилися підприємці, банки, спонсори. Ми вдячні усім за допопмогу і вважаємо, що реалізувати програму нам вдалося.
Святкова ілюмінація прикрашатиме місто до 14 січня. Остаточно демонтувати світлові елементи планують до 20 січня.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2010, 10:21 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації