Вхід | Реєстрація

Полтава готова до проведення президентських виборів 17 січня

Полтава, а саме – виборчі дільниці міста, яких нараховують 138 (як загальних, так і спеціальних) готові до проведення президентських виборів, які відбудуться 17 січня. Про підготовку та інші господарські питання говорили на спеціальній нараді у міськвиконкомі під головуванням мера Андрія Матковського.
Матеріально-технічне оснащення виборчих дільниць, а саме наявність приміщення, необхідного інвентарю, урн для голосування згідно із законом України «Про вибори Президента України», покладене на органи місцевого самоврядування.
Андрій Матковський, міський голова:
- Якщо там не прийде член комісії, або виникне якесь інше питання, це не наша компетенція, а зобов'язання виборчої комісії. Ми повинні зробити все, аби надати приміщення, де було б світло і тепло. Це - наше головне завдання.
У місті, зазначалось на нараді з питань підготовки до проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року, вже утворено 2 виборчих округи №146 і 147. Також – окружні виборчі комісії, для роботи останніх надано приміщення (8 кімнат) в Октябрській і Ленінській районних радах, їх забезпечено телефонним зв'язком, комп'ютерною технікою. Наразі, доповіли голови 3-х райрад міста, добігають кінця роботи по забезпеченню 115 загальних та 23 спеціальних виборчих дільниць необхідним інвентарем. Всі питання, зазначалось на зібранні, або практично вирішені, або будуть вирішені упродовж поточного робочого тижня. Проблемними залишаються моменти з недостатнім зовнішнім освітлення окремих дільниць і недостатнім їх опаленням. Щодо першого, на нараді погодили направити листа до комунального підприємства «Міськсвітло» з проханням вирішити ці питання. Що ж до опалення, доповіли відповідальні керівники, цей момент вже вирішується в робочому порядку, за необхідності у приміщеннях будуть встановлені додаткові прилади опалення. Управлінням МНС вже здійснена перевірка дотримання усіх протипожежних вимог, на час виборів, 17 січня з 8 до 20-ї години, у кожній дільниці буде присутній інспектор. Окремо створені оперативні групи у міськвиконкомі, на час роботи виборчих дільниць працюватимуть чергові заступники мера. Також міський голова Андрій Матковський наголосив на необхідності забезпечити об'явами ті виборчі дільниці, які змінили місце прописки, аби мешканці міста знали нове їх місце розташування і мали змогу проголосувати.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2010, 11:46 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації