Вхід | Реєстрація

І знову грають … але вже після face-контролю

Полтавські правоохоронці вилучили 34 ігрові автомати та 1 рулетку, які незважаючи на заборону Верховної Ради, продовжували збагачувати кишеню свого власника. Салон незаконного бізнесу розташовувався у центрі міста Лубни і працював цілодобово. Щоправда, не кожен лубенчанин міг скористатися послугами залу. З моменту входження у дію заборони грального бізнесу адміністрація заклад не закрила, а лише уважніше почала ставитися до відбору клієнтів. З часом працівники салону визначили коло постійних відвідувачів, яких персонал знав у обличчя. Кожен клієнт повинен був пройти подвійний face-контроль. Лише це давало можливість отримати чергову порцію грального допінгу. Камера, яка виходила на вулицю через віконце у вхідних дверях дозволяла слідкувати за перехожими. Таким чином клієнт проходив перший етап face-контролю. Наступним випробуванням для любителів азартних ігор була особиста зустріч з адміністратором, який і вирішував, чи «надійна» людина зайшла до салону. Цікаво, що більшість жителів мікрорайону, котрі щодня декілька разів проходили повз зал ігрових автоматів, навіть не здогадувалися, що він працює. Червона табличка на дверях салону повідомляла: «Зачинено». Як виявилося, ця інформація не відповідала дійсності.
Як повідомив Олександр Кравченко, оперуповноважений відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС Полтавської області, на час викриття правопорушення у залі перебувало близько 10 осіб, половина з яких були у нетверезому стані. Та більше всього жахає те, що прокуреним, темним, закритим приміщенням не погребувала і вагітна жінка, яка теж виявилася залежною від азартних ігор. Не зупинила її у бажанні отримати чергову порцію «наркотику» і запівнічна година. За словами випадкового перехожого, він часто ставав свідком того, як з цього салону виходили підлітки. «Скільки дітей стали тут каліками, – бідкається він. – Ігрові автомати – це велика катастрофа для будь-якого містечка, навіть такого маленького, як наше.»
Особа власника, який збагачувався на залежності лубенчан, встановлюється. Здійснюються подальші оперативно-розшукові заходи. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).
За повідомленням заступника начальника управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Полтавській області Сергія Скабарихіна, з моменту введення заборони на надання вказаного виду послуг в Україні, в області викрито 23 факти порушення законодавства у сфері грального бізнесу, порушено 7 кримінальних справ. Активна робота з перевірки подібних закладів продовжується. В результаті здійснених заходів вилучено 169 одиниць грального обладнання і 45 одиниць комп’ютерної техніки.

Автор: ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2010, 12:27 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації