Вхід | Реєстрація

Священик і житель Відня затримали грабіжника

Керівництво Головного управління внутрішніх справ Полтавської області висловлює щиру вдячність громадськості за свідому правову позицію, небайдужість та активну допомогу міліції у розкритті злочинів та розшуку злочинців.
Запроваджена керівництвом Главку практика заохочення громадян за ініціативність і тісну співпрацю з практичними підрозділами органів внутрішніх справ Полтавщини здобула належний рівень реалізації в регіоні. За два роки активної взаємодії громадськості з міліцією правоохоронці мали честь відзначити грамотами, подяками та грошовими нагородами чоловіків, жінок та дітей.
На початку 2010 року плеяду заохочених краян доповнив 34-річний мешканець Відня, якому без сумніву запам’ятаються гостини на Батьківщині.
Пригода Олександра розгорталася під будинком його доброго товариша. 10 січня, близько 6 години ранку, Олександр стояв перед зачиненими вхідними дверима п’ятиповерхівки з дорожньою сумкою у руках і намагався зателефонувати землякові. Розряджений мобільний засмутив чоловіка, який не міг оповістити товариша про свій візит.
Замерзаючи під зачиненими дверима під’їзду чоловік ризикнув попросити про послугу двох захмелілих молодиків (20-ти та 28-ми років), які наблизилися до будинку. 28-літній незнайомець (далі – Сергій (ім’я змінено)) «радо» виручив чоловіка, дозволивши йому скористатися своїм телефоном, утім несподівано настрій «благодійника» змінився і він у брутальній формі висловив погрозу побити нашого героя. Олександр спрогнозував можливий несприятливий для нього розвиток подій, коли останній грубо штовхнув його в плече.
Запевнивши молодих людей, що за мить повернеться, чоловік рушив до таксі, припаркованого неподалік будинку, і попросив викликати міліцію. Між тим Олександр постійно спостерігав за «новими знайомими». Раптом він побачив як молодики з його сумкою намагаються зникнути у дворах. Чоловік не розгубився і миттєво почав переслідувати зловмисників. Наздогнавши Сергія, він спромігся подолати його опір і, застосувавши фізичну силу, скрутив його та поклав на землю.
У той час, коли Олександр просив випадкового перехожого, який неподалік вигулював собаку, викликати міліцію (до речі, водій таксі так і не викликав правоохоронців), затриманий ухитрився вислизнути. Проте утікач навіть не встиг подолати і 50 метрів як потерпілий, спільно з перехожим (ним виявився священнослужитель Григорій), наздогнали злодія та утримували до приїзду слідчо-оперативної групи.
Відносно затриманого на даний час порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 186 КК України (замах на грабіж). Між іншим для Сергія незаконний спосіб збагачення – це не перший досвід, а цілком прийнятний варіант вирішення особистих матеріальних проблем. Наразі затриманий перебуває під вартою. Сергіїв спільник, особу якого правоохоронці встановили, перебуває у розшуку. Його затримання – це лише справа оперативної майстерності.
Начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк наголосив: «На подібний подвиг зважиться не кожна людина, адже заходи по затриманню злочинця вимагають не тільки фізичної сили, але й відваги. Героїчний вчинок жителя Відня і священика Григорія буде обов’язково заохочений відзнаками ГУМВС та грошовою премією!»

Автор: Поліна Ларіна, Інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2010, 12:27 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації