Вхід | Реєстрація

Нова якість життя!

Нова якість життя!

Приємно відчувати себе здоровою людиною і знати, що тобі доступні багато земних задоволень. Прикро, правда, що бути щасливим поодинці все сильніше входить у наші звички. Ми свідомо дистанціюємося від проблем, які нас не стосуються. А хотілося б, щоб ми - люди - проявляли менше байдужості до своїх сусідів, друзів, випадково зустрінутим незнайомцям.

Небагато хто знає, що наша держава успішно проводить програму забезпечення колісними візками людей з обмеженими можливостями. У цій статті я і розповім про те, як кожен, хто потребує, може отримати інвалідний візок, оплачений державою. Для цього я зустрівся і задав ряд питань керівнику однієї з компаній, що виробляють колісні крісла в рамках цієї держпрограми.

Знайомтеся: Микола Орестович Бідюк та компанія «Фенікс-Медікал».

- Микола Орестович, розкажіть, чим займається Ваша компанія.

- Компанія «Фенікс-Медікал» займається виробництвом й постачанням технічних засобів реабілітації на території України. Ми працюємо з одним з кращих світових виробників, і пропонуємо тільки ті моделі, які вже зарекомендували себе на світовому ринку. Нашою основною ціллю на 2014 рік є забезпечення сучасними візками європейського рівня всіх потребуючих людей з обмеженими можливостями в рамках державної програми забезпечення технічними засобами реабілітації.

 

- Чи правильно я Вас зрозумів, що колісні крісла, пропоновані Вашою компанією, можуть бути отримані абсолютно безкоштовно в рамках соціальної програми допомоги людям з обмеженими можливостями?

- Вірно! Саме в цьому і полягає соціальна програма - забезпечити всіх потребуючих людей з обмеженими можливостями засобами реабілітації за рахунок державних коштів.

У рамках даної програми, за 2013 візки "Брізі " отримало більше 3 500 чоловік у різних регіонах України, ще 3 000 осіб зробили замовлення і отримають крісла найближчим часом. У 2014 році ми плануємо забезпечити візками абсолютно усіх людей, які надали заявки в регіональні управління.

 

- Який механізм отримання візків, де і як можна вибрати необхідну модель?

- Насамперед, людині необхідно звернутися в місцеве Управління праці та соціального захисту населення і стати на облік. Для цього він повинен надати пакет документів і посвідчення, що підтверджує право на пільги. Перелік необхідних документів можна дізнатися в місцевому управлінні праці та соцзахисту населення, або на сайті нашої компанії www.fenix-medical.com.ua. Після цього користувач вибирає коляску в регіональному управлінні соцзахисту, а співробітник управління оформляє заявку на вибране крісло і передає її до відповідного постачальника для виготовлення. Сьогодні на вибір є продукція декількох виробників, і перед тим, як зробити вибір, я раджу споживачам уважно ознайомитися з каталогами усіх виробників, щоб підібрати найкращий варіант за параметрами, функціями і якістю.

 

- Скільки крісел може отримати інвалід від держави?

- Постановою Кабінету міністрів України про забезпечення технічними засобами інвалідів № 321 від 5 квітня 2012 року передбачено отримання одного універсального або активного інвалідного крісла терміном на 2 роки, або двох крісел терміном вже на 4 роки. Отримання двох крісел можливо за програмою індивідуальної реабілітації, яку оформлює медкомісія. Що стосується крісел з електроприводом, то передбачено отримання одного такого крісла терміном на 8 років. До того ж, крісло з електроприводом може бути також отримано від держави замість автомобіля для інвалідів. (п.45 вищевказаної постанови)

По закінченню зазначених термінів людина може отримати нове крісло з причини закінчення терміну експлуатації отриманих раніше моделей.

 

- Які моделі колісних крісел пропонує компанія «Фенікс-Медікал»?

- Наша компанія збирає і постачає продукцію на базі комплектуючих деталей компанії «Санрайз Медікал», світового лідера з виробництва обладнання для людей з обмеженими можливостями. На сьогоднішній день ми займаємося виробництвом й постачанням двох типів універсальних візків: «Брізі 250» і «Брізі 300». У 2014 році наш модельний ряд доповнили кілька цікавих новинок: візок для активних користувачів «Хелікс2», модель з електродвигуном «Румба» і справді унікальний продукт на ринку України - скутер для інвалідів «Стерлінг Емералд». Моделі, що пропонує наша компанія, користуються популярністю в усьому світі завдяки довговічності, зручності і простоті у користуванні. Кожен день ми отримуємо безліч позитивних відгуків про нашу продукцію від споживачів України.

 

- Розкажіть більш детально, чим відрізняється продукція «Фенікс-Медікал» від аналогів інших виробників, а також про різницю в модельному ряду компанії.

- Усі комплектуючі для крісел «Фенікс-Медікал» виготовляються в Європі. Візки відповідають усім європейським нормам, зручні, маневрені, легко складаються для транспортування.

Всі універсальні моделі однаково функціональні, але є відмінності. «Брізі 250» - це сталева коляска з передніми литими і задніми пневматичними колесами, «Брізі 300» - полегшена коляска з алюмінієвою рамою, передніми литими і задніми швидкознімними пневматичними колесами. Крім стандартних моделей, ми пропонуємо до вибору також дві модифікації кожної моделі : «Брізі 250P (300Р)» - візок зі спинкою, що переломлюється (більш зручно при транспортуванні) і «Брізі 250R (300R)» - коляска з можливістю регулювання нахилу спинки. Всі моделі мають кілька розмірів ширини сидіння, а також доступні в декількох базових кольорах.

Що стосується новинок, то ми давно вже відзначали існуючий попит на візки більш мобільні порівняно зі стандартними варіантами. Саме для людей, що ведуть активний спосіб життя, ми пропонуємо до вибору активні колісні крісла серії «Хелікс2». У цій моделі передбачено безліч регулювань, що дозволяють налаштувати крісло під конкретну людину, а спеціальна конструкція легкої алюмінієвої рами дозволяє рухатися значно швидше.

Також в 2014 році ми поставляємо два види візків з електроприводом, які вигідно відрізняються від аналогів на ринку дизайном, якістю, можливістю повного регулювання. Модель «Румба» - візок з електромотором. «Стерлінг Емералд» - це вже не просто крісло з електроприводом, це повноцінний скутер - з пружинною підвіскою, зручним сидінням, світлотехнікою та індикаторами. Поява такого засобу пересування - це знакова подія, і, дійсно, унікальна пропозиція на українському ринку.

Більш детальний опис моделей візків та їх відмінності можна знайти на сайті нашої компанії, а також уточнити у районних управліннях праці та соціального захисту населення.

 

- Який термін виготовлення крісел і де можна отримати обрану модель?

- Термін поставки візків «Брізі» - 30 днів. Тобто, за умови фінансування "Фенікс-Медікал" гарантує поставку крісла кінцевому споживачу через місяць після надходження до нас заявки на виготовлення та оригіналу направлення. На сьогоднішній день наші регіональні представники працюють уже в 15 областях України. Вони максимально швидко доставляють виготовлений візок споживачеві, збирають, проводять обов'язковий інструктаж щодо його експлуатації, а також здійснюють оперативне гарантійне і післягарантійне обслуговування.

 

- Який термін гарантії на такий візок і куди звертатися користувачам у разі поломки?

- Як гарантійне, так і післягарантійне обслуговування отриманих візків здійснюється для споживача безкоштовно. У період гарантійного терміну - 1 рік, заміна деталі здійснюється нами в найкоротші терміни, оскільки всі комплектуючі закуплені нашою компанією і знаходяться на складі в Україні. У разі поломки в період післягарантійного обслуговування споживачі повинні звернутися в місцеве Управління праці та соціального захисту населення, співробітники якого, в свою чергу, зв'яжуться з нашою компанією.

 

- Микола Орестович, дякую Вам за надану інформацію. Нагадайте, будь ласка, контакти, за якими можна зв'язатися з вашою компанією.

- Наш офіс в Одесі працює в звичайному режимі. Ви завжди можете задати нам питання, зателефонував у офіс за тел. 094-960-60-60 або нашому представнику в Полтавській області за тел. 099-906-24-01. Крім того, вся необхідна інформація є на нашому сайті в інтернеті www.fenix-medical.com.ua.

Наостанок хотілося б побажати всім людям здоров'я і довголіття, удачі і взаєморозуміння.

На завершення цієї статті хотілося б відзначити, що творити добро зовсім не важко - достатньо просто озирнутися навколо і не посоромитися протягнути руку допомоги. Сподіваюся, інформація статті буде корисною не тільки для інвалідів-спинальників нашої країни, але також і для кожної небайдужої людини. Адже тепер багато хто буде знати, що наша держава дійсно піклується про людей з обмеженими можливостями.


Автор: «Фенікс-Медікал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2014, 16:40 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації