Вхід | Реєстрація

Бермудські трикутники на карті Кременчука

Бермудські трикутники на карті Кременчука
За останні півроку в Кременчуці сталося майже удвічі менше ДТП, а кількість травмованих та загиблих на дорозі рекордно падає, – звітують співробітники ДАІ. Прості водії стримані й акуратні, бо економлять на штрафах, а VIP-автівки, як і раніше, почуваються на дорогах більш вільно, – так вважають автомобілісти.

Високі штрафи на дорогах – на благо?
— Я вважаю, що, дійсно, насамперед на статистику ДТП вплинули нові штрафи. Хоча дехто припускає, що аварійність різко пішла вниз, бо у період кризи машин на дорогах менше, мовляв, доходи громадян впали і люди на бензині економлять. Але це не так – інтенсивність руху на дорогах Кременчука не знизилася, транспорту багато, як і раніше, – коментує інспектор відділення оформлення ДТП ВДАІ Кременчука Андрій Лашко.

Про кращі порядки на дорозі говорить і протилежна сторона учасників дорожнього руху, тобто водії.

— Дисципліна водіїв, дійсно, дуже підвищилася, але, на жаль, не всіх, бо VIP-автівки на нові штрафи не звертають жодної уваги і порядку на дорозі не буде, доки всі не стануть рівними перед законом. Ви можете собі уявити ситуацію, коли простий інспектор зупиняє автівку мера чи керівника заводу і складає протокол за перевищення швидкості? Я, наприклад, ні. До речі, інспектори якраз більш дисципліновано їздять, ніж їхні друзі, куми та брати. Тож, якщо кажуть, що кількість ДТП знизилася на 40%, то це якраз та частина водіїв, що отримують невеликі доходи і не мають друзів при високих чинах, – коментує кременчужанин Сергій, водій із 20-річним стажем.

Перехрестя з чорною міткою
Найнебезпечніші перехрестя, де трапляється найбільше ДТП, сконцент­ровані на головних магістралях – просп. 50 років Жовтня та вул. 60 років Жовтня. А в Крюкові не зафіксовано жодної аварійно-небезпечної ділянки. До чорного списку перехресть раніше потрапляли ділянки, де за рік стається більше, ніж 3 ДТП. Більшість таких перехресть обладнані світлофорами. Можливо, їх все-таки замало? Інспектор відділення оформлення ДТП ВДАІ Кременчука Андрій Лашко вважає, що світлофорів у місті достатньо, головне – аби водії дотримувалися правил.

Вул. 60 років Жовтня – рекордне число ДТП. За 7 місяців поточного року на головній автомагістралі сталося 104 аварії.

Водіям дозволять пити за кермом?
Запровадження контролю за концентрацією вмісту алкоголю у крові водія наразі неможливе, – визначила колегія ДАІ МВС України. Адже спочатку треба відшукати кошти на придбання сучасних приладів для діагностики – алкотестерів. Для цього необхідно понад 30 млн грн.

Найбільш небезпечні ділянки
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – шляхопровід в районі Пивзаводу.
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – вул. Московської.
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – вул. Київської.
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – пров. Героїв Бреста.
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – вул. Щорса.
Перехрестя вул. 60 р. Жовтня – вул. Красіна (район Електростанції).
Просп. 50 р. Жовтня – поблизу зупинок "Аврора".
"Вул. Героїв Сталінграда", "Вул. Радянської Армії".

Перехрестя вул. Першотравневої – вул. Пролетарської.
Перехрестя вул. Першотравневої – вул. Шевченка.

Перехрестя вул. Шевченка – вул. Артема.
Перехрестя вул. Київської – вул. Московської.
Перехрестя вул. Красіна – вул. 40 р. Жовтня.

Автор: http://www.panorama.pl.ua/


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2009, 14:39 | | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації