Вхід | Реєстрація

Про стан атмосферного повітря

Лабораторією Полтавського центру з гідрометеорології Держгідромету на 4-х стаціонарних потах у грудні 2009 року відібрано 1783 проб повітря по 10 інгредієнтам. При хімічному аналізі виявлено 0,3% проб з перевищенням максимально разової гранично допустимої концентрації (ГДК). Передусім, повторюваність випадків перевищення по оксиду вуглецю та діоксиду азоту складала по 1%.
Результати систематичних спостережень показали, що в цілому по місту середньомісячні концентрації контрольованих домішок у кратності ГДК не перевищували санітарну норму і становили: по діоксиду азоту – 0,75 ГДК, по пилу, оксиду вуглецю і формальдегіду – 0,7 ГДК, по оксиду азоту – 0,4 ГДК, фтористому водню – 0,3 ГДК, аміаку – 0,25 ГДК, діоксиду сірки та хлористому водню – 0,1 ГДК, розчинним сульфатам – 0,01 мг на куб. метр. Максимальні концентрації в приземному шарі міського повітря перевищували максимально разові ГДК по оксиду вуглецю в 1,8 рази, діоксиду азоту – в 1,1 рази. Вміст у повітрі важких металів, зокрема, кадмію, заліза, марганцю, міді, нікелю, хрому, цинку та свинцю нижче граничного рівня.
Зіставлення результатів вимірювань з листопадом поточного року свідчать, що середні концентрації дещо збільшилися лише по оксиду азоту. Порівняно з середньорічними концентраціями минулого року вміст оксиду азоту підвищився також.
Кислотно-лужна рівновага атмосферних опадів коливалась від 5,9 до 6,3. Ці значення характеризують чисті незабруднені опади.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 15:59 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації