Вхід | Реєстрація

Бумеранг долі – крадії повертаються туди, звідки починали свій злочинний шлях

З кінця листопада по грудень 2009 року на території Кременчуцького району з дачних товариств в селі Мала Кохнівка була здійснена серія крадіжок з дачних будинків. Невідомі злочинці через вікно або зламуючи вхідні двері, проникали в будинок. «Видобутком» злодіїв ставали в основному вироби з металу, але не гребували вони й іншими речами. Деякі потерпілі зверталися із заявами про те, що їх дачі зламували, але нічого там не брали.
Оперативна робота, яка була проведена працівниками міліції Кременчуцького району дала свій результат. Були встановлені і затримані особи, що скоювали крадіжки. Ними виявилися жителі м. Кременчука Олександр 1969 року народження та Дмитро 1970 року народження ( імена змінені).
Під час слідства відразу з’ясувалося, що Олександр і Дмитро вже були судимі у 2007 році за крадіжки з дачних будинків в цьому ж селі. Напевно, що судимість їх так нічому і не навчила.
У вересні 2009 року Олександр звільнився з місць позбавлення волі і приїхав у Кременчук і повернувся до співмешканки Олени, з якою вони жили до його ув’язнення. У листопаді 2009 року звільнився його товариш і подільник Дмитро, який став проживати разом з ними. Працювати ніде і не думали. Виходячи з місць позбавлення волі, чоловіки вже знали, чим будуть промишляти на свободі.
Разом вони їздили в село Мала Кохнівка на дачні товариства, де скоювали крадіжки металу, які потім здавали на металобрухт. Якщо металу в домівках вони не знаходили, то в більшості випадків нічого з будинків більше не брали. Викрадені речі збували, а на ці гроші існували.
На даний час слідством доведено 25 епізодів їх злочинів. Важко представити, скільки ще б було епізодів, коли б не професійна робота міліції. Тепер крадії знову повернуться у не такі вже й далекі, але знайомі місця. Проти них вже порушені кримінальні справи за ст. 185 ч. 3 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ст.162 ч.1 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла)

Автор: Андрій Федорненко, Кременчуцький РВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2010, 13:23 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації