Вхід | Реєстрація

А де ж наші юристи?

У позаминулому номері «ЕХО» на першій сторінці надрукована стаття під назвою «Міська рада вимагає від населення сплати за вивезення відходів». Я не проти вивезення відходів і наведення чистоти у місті, але я за те, щоб робити це у законний спосіб. В статті йдеться зокрема про те, що міська рада не видає громадянам ніяких довідок передбачених законом, доки вони не укладуть відповідний договір. Цей акт шантажу і примусу мешканців чиновниками міської ради видається за цілком законне дійство. В «ЕХО» вже писалося про проблеми вивезення відходів. Депутат міськради Людмила Пряхіна пояснювала, що згідно закону для цього існує місцевий бюджет, 22 % якого становлять якісь «інші витрати», а плата за вивезення відходів з мешканців багатоповерхівок повинна входити в перелік послуг з утримання будинків, яких влада протиправно позбавила мешканців. Те, що наша міська рада і її виконком можуть приймати будь-які рішення, які у свій час були не під силу навіть ЦК КПРС, для мене не є новиною і уже навіть не дивує. Дивує мене інше. У Кобеляках проживає безліч юристів і кандидатів у юристи, маю на увазі чисельну армію студентів юрфаків (професія ж модна). Сила силенна їх працює у державних установах, наприклад, у районному відділі юстиції, суді, прокуратурі, РВ УМВС, адвокатських і нотаріальних конторах, юридичних консультаціях, у різних ВАТ, ЗАТ і приватних організаціях. І от нікому із них не прийде в голову заперечити міській владі і пояснити кобелячанам значення слова чи терміну «договір». Невже в усіх дипломи «липові»? Чи пам’ять дівоча? Тоді відкрили б Цивільний кодекс і прочитали, що: «Договором є домовленість двох або більше сторін...» і «...сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору...» І що б там не вичитували члени виконкому у законах, все інше мусить називатися, наприклад, «зґвалтуванням», «обов’язковим страхуванням відходів», «податком на відходи», «примусовим стягненням плати за дим від спалювання відходів», але ж ніяк не «договором». А діяльність міської влади по нав’язуванню мешканцям свого владного «Я» носить назву «корупційних дій», «агресивної практики» та «примусу» при укладенні договорів. За такі дії існує відповідальність. Думаю, в прокуратурі повинні про це знати.



Автор: Валерій Коробчинський


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2009, 14:33 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації