Вхід | Реєстрація

Кобеляцький коровай

Кобеляцький коровай
На сьогодні закінчено збирання ранніх зернових. По сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські господарства, із площі 25,2 тис. гектарів намолочено близько 76 тис. тонн зернових.
На круг зібрано по 30,2 центнера з кожного гектара. Приємно відзначити, що у числі перших в районі обмолотили ранні зернові хлібороби СК «Радянський», ПСП «Колос», ТОВ «Нива», ПСП «Добробут» та інші.
Найщедріше вродила хлібна нива в СК «Радянський» на площі 592 га зібрано ранніх зернових 2,9 тис. тонн, середня урожайність – 48,4 ц/га, ПСП «Колос» на площі 976 га зібрано 4,4 тис. тонн ранніх зернових, середня урожайність – 44,6 ц/га найвагоміший урожай ранніх зернових зібрали і внесли до Кобеляцького короваю: – виробничі підрозділи «Стожари», «Василівське» та бригада №4 села Дабинівка АФ «Добробут». На полях цих господарств намолочено 15 тис. тонн зерна.
Кращих показників по урожайності озимої пшениці досягнуто в СК «Радянський» на площі 497 га по 52,4 ц/га, ТОВ «Добробут» на площі 246 га по 51,3 ц/га, ПСП «Колос» на площі 805 га по 48,4 ц/га, ТОВ «Бережнівське» на площі 321 га по 43,9 ц/га, СТОВ «Здобуток» на площі 619 га по 43,6 ц/га.
Кращі показники по середній урожайності ячменю у ТОВ «Добробут» по 37,6 ц/га, ТОВ «Бережнівське» по 33,3 ц/га, ПСП «Добробут» по 32,8 ц/га.
Щедрим на урожай видався озимий ріпак у СК «Радянський», та СТОВ «Здобуток», середня урожайність 28,3 і 22,6 ц/га, при середньому районному показнику 17,5 ц/га.
Вагомий внесок у кобеляцький коровай вносять фермерські господарства району: СФГ «Громада», СФГ «Анкор», СФГ «Урожай», СФГ «Фенікс», СФГ «Ліс», СФГ «Кристал», СФГ «Шанс», СФГ «Відродження», СФГ «Меркурій» та інші.
Вже сьогодні Кобеляцькі хлібороби працюють на урожай 2010 року.
Підготовлено ґрунту під посів озимих на площі 7,5 тис. га, засипано насіннєвий фонд, продовжується заготівля кормів для тваринництва.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2009, 13:03 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації