Вхід | Реєстрація

У контейнери вкидають гній і землю

У контейнери вкидають гній і землю

У результаті неправильної експлуатації ємностей для збору побутових відходів на території «Міської сервісної служби» уже виник своєрідний контейнерний цвинтар.

Напевне, найкраще знають про те, що аж занадто запопадливі кобелячани вкидають у контейнери, ті люди, котрі щодня вивозять відходи на звалище. Працівники комунального підприємства Олег Миргородський, Михайло Корнута й Михайло Дунай роками із дня в день їздять вулицями Кобеляк від одного контейнерного майданчика до іншого. Чоловіки не приховують свого обурення діями частини земляків. Корнута говорить: «Якщо чесно, то інколи навіть дивуєшся, як люди чисто фізично можуть важезні мішки у контейнери вкидати. Спробуйте підняти мішок із землею. А піднімають і вкидають. А у нас потім гідравліка на машині «летить». Михайло Дунай додає: «Підйомний механізм у сміттєвозі розрахований на 500 кілограмів. Між тим інколи контейнери важать до тонни, бо їх буквально «набивають» гноєм і землею. Ми вже просимо людей: несете будівельні відходи і гнояччя, так хоча б у контейнер не вкидайте».

На території «Міської сервісної служби» уже виник справжній цвинтар «загиблих» контейнерів. Їх кількість наближається до трьох десятків. Частина контейнерів спалені, частина вийшли з ладу через перевантаження. У них відламуються кріплення, не витримують навіть пластмасові колеса. Володимир Слісаренко, директор комунального підприємства, стверджує, що всі, без винятку, зіпсовані контейнери вийшли з ладу через їх неправильну експлуатацію саме споживачами. Він пояснює: «Мало того, що не платять, уже 85 тисяч заборгували, так ще й шкоди тисяч на сто нанесли. Один контейнер у середньому 3,5 тисячі коштує. Тридцять вже «лягло». А потім кричать і питають, чому ми бідні. А що тут питати. Угробили сто тисяч бюджетних, тобто, своїх грошей».

Міський голова Олександр Ісип, у зв’язку з такою ситуацією, прохає земляків виявити свідомість і вкидати у контейнери виключно побутові відходи. Він говорить:

— Побутові відходи, які продукує сім’я, — це папір, кухонні рештки, одяг, дрібні залишки меблів, побутова техніка. За збір усього оцього жителі міста й платять 4 гривні в місяць. До речі, плата за вивезення відходів не піднімалась із 2006-го року. Я не кажу зараз про підняття ціни. Я кажу про те, що гній, будматеріали, гілки, листя, гнилі абрикоси, яблука та багато чого іншого не можна вкидати в контейнери. Люди мають або використати все це вдома як компост, або вивезти на звалище. Можна це зробити самостійно, а можна скористатися послугами «Міської сервісної служби».

Про вартість і процес вивезення відходів, які не відносяться до категорії побутових, довелось запитувати у вже згаданого Володимира Слісаренка. Він розповів, що вартість розміщення і зберігання одного метра кубічного відходів становить 5 гривень 45 копійок. Зазвичай таку суму беруть із людини, яка привезла сміття причепом до легкового автомобіля. «Газончик» обійдеться вчетверо дорожче. Можна скористатися і послугами комунальників. Але це буде дорожче. Вивезення і розміщення відходів трактором Т-16 коштує 150 гривень. Це — близько двох кубометрів сміття. Є в комунальників й інша техніка. Володимир Слісаренко наголосив:

— Комунальники безкоштовно вивозять гілки, гній та будматеріали від контейнерів тільки в Кобеляках. Більше ніде такого немає, скрізь люди платять. Я розумію, що заплатити 250 гривень за вивезення чотирьох «кубів» для однієї сім’ї дорогувато. Але ж можна скооперуватись.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2015, 10:00 | Кобеляки | Суспільство


1. ansambl / 15 квітня 2015, 09:28
Сортировать надо. Органика не органика, стекло, метал, пластик.
Органику на кампост.
2. Мухомуд / 15 квітня 2015, 12:21
"За збір усього оцього жителі міста й платять 4 гривні в місяць"

Да это же ХАЛЯВА!!! В 2-3 раза нужно поднять. как минимум.
3. Мухаммад / 15 квітня 2015, 12:56
2.Мухомуд
«Да это же ХАЛЯВА!!! В 2-3 раза нужно поднять. как минимум.»

А пачєму нє в дєсять? Особенно с бабки которая живет в однокомнатной квартире, сьедает десять картофелин в неделю и выбрасывает жменю мусора в тот контейнер.
4. Мухомуд / 15 квітня 2015, 15:03
3.Мухаммад
«А пачєму нє в дєсять? Особенно с бабки которая живет в однокомнатной квартире, сьедает десять картофелин в неделю и выбрасывает жменю мусора в тот контейнер.»

Думаю, в 10 раз будет дороговато
А вот в 2-3 раза было бы нормально и ни для кого не напряжно. 8 -12 гр в месяц — это не деньги. Только не нужно мне о бабках с жменями рассказывать! Хочешь чтобы в твоем городе небыло мусора, были чистые и исправные контейнеры — плати. И плати немного, совсем немного. Это же 2 буханки хлеба или поллитра бензина! В МЕСЯЦ!
Вот тогда можно будет и с комунхоза спрашивать и претензии предьявлять. А сейчас они виноваты только в том что не ставят нормальных тарифов . А только рассказывают как им сложно
5. Мухаммед / 15 квітня 2015, 17:16
4.Мухомуд
«Только не нужно мне о бабках с жменями рассказывать! Хочешь чтобы в твоем городе небыло мусора, были чистые и исправные контейнеры — плати.»

А ты мне тоже не рассказывай. Что, Исып забашлял? Для того, чтобы было чисто нужно не мусорить. Это раз.
Благоустройство населенных пунктов производится за счет местного бюджета - это два.
А кто знает "расход" бюджета? Только не надо говорить про сайт мерии.
Ну и кучу всего можно приводить о рациональности расходования бюджета. В позапрошлом году много говорилось про клумбу возле Шевченка на которую выбросили 13 тыс. Сейчас вот туи блин посадил, которые, как и ранее посаженые, пропадут. Сколько денег ушло? У нас что своих родных деревьев нет, и притом задаром?
Ну и само собой нех... выделять бабки на убой себе подобных в Донбессе. И без мерии разберуться. А то потом хоронят блин прямо на дороге на кладбище. Сходи посмотри. Это ж надо было обязательно почти посреди дороги похоронить человека. Думаю сам бы он если б воскрес пошел бы и такого иинициатора к стенке поставил.
6. шофер / 15 квітня 2015, 22:07
У мусорні контейнери треба викидати мусорів !
От тоді все буде за призначенням, і відповідно контейнери будуть служити вічно.

пс. Або люстровану владу.. це тіпа органічні відходи, у житті суспільства.
7. Мухамед / 15 квітня 2015, 22:20
6. шофер
«
пс. Або люстровану владу.. це тіпа органічні відходи, у житті суспільства.»

Ти ж бачиш, що Ісипа не люструють, хоч він і примазувався до регіонів. Перед виборами в партію втупив, бо так було треба. Зараз він проти регіонів. І все, як так і треба. От йтиме знову на вибори і ніхто і не згадає що він був регіоналом.
8. шофер / 15 квітня 2015, 22:55
7.Мухамед
«Перед виборами в партію втупив....»

Втупив - це очепяточка, чи то така фітча?
9. шофер / 15 квітня 2015, 22:56
ну відповідь не очевидна.. то я і спросив уточнення
10. Мухаммед / 16 квітня 2015, 00:53
9. шофер
«ну відповідь не очевидна.. то я і спросив уточнення»

Та помилився, а вийщло "два в однои". Писав "вступив".
Ти ба, вони скоро весь алфавіт заблокують.
11. шофер / 16 квітня 2015, 09:17
10.Мухаммед
«Ти ба, вони скоро весь алфавіт заблокують.»
Не вони а воно - єсть тут таке одне, яке прикалується, і ясно що це не адмін. Я пропонував тобі пилюлю - ти ж сам не захотів.
12. Мухаммед / 16 квітня 2015, 09:33
11. шофер
«і ясно що це не адмін. Я пропонував тобі пилюлю - ти ж сам не захотів.»

Ну ти менен тоді не переконав. Бо твій варіант захищає від зовнішньої інтервенції але не захищає від адміна.
Ну спробуж зробити так як ти пропонував. Нехай як усі комбінації закінчаться тоді зроблю. Справа в тім що я дивився тут на ЕХО зараєстровані ніки і там всього два мої бувші ніки а де ж решта? Повиині б усі бути, якщо по твоїй теорії.
13. шофер / 16 квітня 2015, 11:00
12.Мухаммед
«Повиині б усі бути, якщо по твоїй теорії. »
Якщо чесно на нікнейми не дивився, але навіть якщо там не усі варіанти, то пилюля все одно допоможе від більшості локів. Маються на увазі локи по нікнейму. Локи по айпішнику чи по маку тоже не смертельні.
14. народний контроль / 17 квітня 2015, 09:46
бездарність нашого мера.з людьми нада працювати воспитувати а не байдикувати.нахлебники ісип.галушка.письмак яка зних польза.одним словом дармої ди.а ми обязанні їх кормити.пропоную люстрацію в мусорних баках.трутні.
15. светка / 17 квітня 2015, 10:32
Коля Теренін народний контроль, як був у школі двіюшником так ним і в старості залишився. Так люструй, чи ти вже там прижився в міській раді як біля шархана шакал.
16. колян / 17 квітня 2015, 11:26
Вин на голубого змахуе
17. Мyхомуд / 17 квітня 2015, 11:51
5.Мухаммед
«Что, Исып забашлял?»

Забашлял :)) Я вот тебе с Бора-бора пишу.
5.Мухаммед
«Для того, чтобы было чисто нужно не мусорить.»

Давай без утопии. Мусор есть и будет. Разница только в том , как с ним обходиться
5.Мухаммед
«Благоустройство населенных пунктов производится за счет местного бюджета»

Мы же вроде о контейнерах для населения говорим, а не о благоустройстве города. И чтобы эти контейнеры обслуживать , очищать и вывозить ,нужно платить. И платить совсем немного.
А на благоустройство города (например посадку туй) никто с людей и не платил. Это и было за счет местного бюджета.
Кстати туи в отличии от твоих "родных" деревьев ,не сыпят листья, которые нужно убирать опять таки за счет местного бюджета
18. Мухаммед / 17 квітня 2015, 12:40

Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
19. не за баром / 17 квітня 2015, 13:34
17.Мyхомуд
«А на благоустройство города (например посадку туй) никто с людей и не платил. Это и было за счет местного бюджета.»

А місцевий бюджет звідкіля взявся? З неба звалився? :))
20. Мyхомуд / 17 квітня 2015, 16:02
Видишь, Мухаммед. На вирученные деньги от Исыпа я и редакцию подкупил. Они твои сообщения банят :))
21. Мухаммед / 17 квітня 2015, 16:46
20.Мyхомуд
«Видишь, Мухаммед. На вирученные деньги от Исыпа я и редакцию подкупил. Они твои сообщения банят :))»

Не думаю, что это ты подкупил. Видишь ли, все редакции служат избранным. С теми кто им не служит поступают так как з Бузиною. Он ведь кроме всего и редактором был. Поэтому никто не хочет нарываться, потому и банят я даже на них и не в обиде.
22. Мухаммед / 17 квітня 2015, 18:06
21.Мухаммед
«Они твои сообщения банят :))»»

ТЫ наверное и не прочитал, что я там тебе написал. Админ удалили ссылаясь на (п 2.9 Заборонені коментарі, які не стосуються теми матеріалу, під якими розміщені).
Хотя мое сообщение было очень даже по теме. Я там писал, что уборка мусора составная часть благоустройства. И еще писал, что ты по-фрейду проговорился о причине посадки туй: потому что у них нет листьев. Так это разве хорошо, кодгда уже и деревья какие-то обрезаные. Нормальные деревя с листьями. И, говорят, что в Европе эти листья никто не убирает - это биоудобрение да и просто природа.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації