Вхід | Реєстрація

Троє людей постраждало в області через піротехніку

На Полтавщині з початку 2010 року внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами загинув 27-річний чоловік та травмовано двоє підлітків. Останній випадок трапився 18 січня, коли у с. Тарандинці Лубенського району під час вибуху петарди пошкодив собі око 13-річний хлопчик. Дитина знаходиться на лікуванні в офтальмологічному відділенні Лубенської центральної міської лікарні. Потерпілому поставили діагноз «термічний опік рогівки середнього ступеня та контузія правого очного яблука тяжкого ступеня».
Незалежно від того, в якій країні виготовлено піротехніку, вона не може бути абсолютно безпечною. Тому, якщо ви не в змозі відмовитися від використання піротехніки, необхідно обов’язково навчитися правильно з нею поводитися. Щоб не стати «жертвою» піротехніки, при її використанні слід чітко дотримуватись інструкцій, якими повинні бути забезпечені всі піротехнічні вироби. Інструкція має бути українською чи російською мовами!
Купувати піротехніку можна лише в спеціалізованих магазинах. При купівлі піротехнічного виробу поцікавтесь у продавця наявністю сертифікату якості на виріб, перевірте термін придатності виробу, зверніть увагу на упаковку, яка не повинна мати жодних ушкоджень. Вироби з порваною упаковкою, підмочені, з пошкодженим корпусом використовувати не можна.
Обов’язково дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а саме: - не запускайте піротехніку у приміщенні, з балконів будинків, поблизу будівель та дерев; не розбирайте вироби та не носіть їх у кишенях; зберігайте небезпечні іграшки на значній відстані від нагрівальних приладів; не використовуйте піротехнічні вироби під час паління та у нетверезому стані; не запускайте піротехнічні вироби під час сильного вітру чи снігопаду.
У разі неспрацювання піротехнічної установки ні в якому разі не можна її повторно запускати, а також не слід її розбирати для того, щоб з’ясувати причину несправності, адже це може призвести до травмування людей. І головне - не дозволяйте дітям самостійно користуватися піротехнічними виробами! Навіть з хлопавками та бенгальськими свічками наодинці дітей краще не залишати.

Автор: Управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2010, 16:10 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації