Вхід | Реєстрація

Крадуть усе...

Пасхальні свята у Кобеляцькому районі пройшли без надзвичайних подій. За виключенням крадіжок.
Колись, дуже давно, одного видатного державного діяча Російської імперії, здається, то був Аракчєєв, попросили одним словом охарактеризувати стан справ у рідній для нього державі. Він сказав: «Крадуть». З того часу минуло кілька століть. Уже немає тієї імперії. Але стан справ у державах, які були її частинами, не надто змінився. Таки ж крадуть. І мова йде не лише про розкрадання бюджетних коштів корумпованими чиновниками.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Юрій Стеценко, підводячи підсумки того, як минули Пасхальні свята, сказав:
— Подій надзвичайного характеру не було. Зазвичай свята не минають без насилля, часто фіксуємо тяжкі злочини. Цього року минулося. Можливо, погодні умови вплинули. Дощ, холодно, люди не надто зловживали алкоголем. Але без крадіжок не обійшлося.
У районі продовжуються крадіжки худоби. Остання з них сталася в селі Галі-Горбатки Кунівської сільради. Цього разу в одного з місцевих жителів вкрали коня. Правоохоронці, які прибули на місце події, йшли по сліду, котрий залишили злочинці, кілька десятків кілометрів. І вже у Новосанжарському районі знайшли рештки тварини.
Не минулося і без квартирних крадіжок. У поминальний понеділок обікрали будинок жителя села Бережнівка. Злочинці викрали гроші та цінні речі на кілька десятків тисяч гривень. А за кілька днів до цього «обчистили» оселю одного із мешканців райцентру. Цього разу «улов» злодіїв виявився меншим. Узагалі, судячи з періодичності й географії подібних крадіжок, їх вчиняють так звані «гастролери», тобто, приїжджі злочинці, які навідуються у Кобеляцький район.
Ще один злочин був розкритий, як кажуть, «по гарячих слідах». У Бережнівці співробітники міліції затримали водія таксі, який привіз в район групу злочинців, котрі викрадали дизельне пальне із вантажних автомобілів. Шофер виявився жителем Кременчука. Його пасажири-злодії — теж кременчужани. Їх особи встановлені. Зараз вживаються заходи із затримання підозрюваних.
Юрій Стеценко вчергове звернувся до земляків із закликом бути обачними при здійсненні покупок через Інтернет. Він попрохав людей не здійснювати попередню оплату за товар, особливо в разі, коли мова йде про покупку в незнайомих людей. Адже знову зафіксований випадок шахрайства, коли людина заплатила за товар і не отримала його. Стеценко наголосив:
— Краще заплатити вже після отримання товару в службі доставки. Ви переплатите 30-40 гривень. Але не ризикуватимете втратити кілька тисяч, надіславши гроші невідомій людині, яка може виявитися шахраєм.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2015, 10:12 | Кобеляки | Кримінал
1. шофер / 26 квітня 2015, 10:52
І да - картка не просто повинна буди окремою, а із саме іншого банку !!! Все так тому що отримавши доступ до вашого банкінгу через одну картку (котра навіть буде пуста), шпигунська програмна система "побачить" усі інші ваші картки у тому ж самому банку, і відповідно гроші на них:

1. Доступ відкривається не до картки, а до вашого банківського аккаунту, із усіма вашими картками.

2. У системі любого банку, є безліч варіантів обналічити картку без введення пін-коду. Знайте це. Тому докладайте максимум зусиль, аби ніде і ні при яких обставинах, не "засвітити" свою ОСНОВНУ картку, окрім терміналів та банкоматів "рідного" банку.

3. Майте на увазі - любе (ЛЮБЕЕЕ !!!) запропонування ввести пін-код, чи секретний код CVV вашої картки, може бути шпигунським. Це і термінали у магазинах, на АЗС, це і введення із клавіатури комп’ютера, це і придбання додатків до андроіда у плеймаркеті. Повторюся - любе натискання цифр, може бути шпигунським. А тому, якщо говорити про обережність в ідеалі, повторюся - ніде, окрім рідних банкоматів та терміналів, не світіть свою картку.
2. Любов / 26 квітня 2015, 15:16
На жаль це основна проблема нашої держави. Крадуть все, абсолютно все, що можна вкрасти. Нещодавно сусід всім роздавав сірники яким років 50. Накрав на роботі (на заводі), роздавав від щедрості душі своєї....
3. Маска / 26 квітня 2015, 22:55
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
5. шофер
«вже другий день, я убитий та подавлений зовсім іншою новиною»

Я не знав, вибач. Це дійсно ху.йова новина.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації