Вхід | Реєстрація

Кобелячанам варто про це знати: нові терміни і символи Другої світової війни

Кобелячанам варто про це знати: нові терміни і символи Другої світової війни

Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення (8 травня) і Дня перемоги над нацизмом у Друговій світовій війні (9 травня) передбачає й новий термінологічний словник Другої світової війни. Наприклад, некоректні терміни/словосполучення такі, як «Велика Вітчизняна війна» та «німецько-фашистські загарбники» слід замінити коректними: «німецько-радянська війна» та «нацистські окупанти». А замість таких термінів, як «фашистська Німеччина» і «визволення України від фашистських загарбників» слід вживати «нацистська Німеччина/Третій Рейх» і «вигнання з України нацистських окупантів». Раніше вживаний термін «Велика Перемога над фашистською Німеччиною» потрібно замінити новим коректним терміном «Перемога над нацизмом у Європі».

Україна долучається до загальноєвропейської традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків. З огляду на поточну військово-політичну ситуацію не рекомендується використовувати в якості символів перемоги над нацизмом червоний прапор із серпом та молотом, п’ятипроменеву зірку та «Георгієвську стрічку».

Новим символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги є червоний мак. Виготовляти стилізовані червоні маки можна з паперу, пластику або тканини та розміщувати на одязі на лівій стороні грудей. До речі, дизайн українського червоного маку розроблено харківським дизайнером Сергієм Мішакіним. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.


Автор: Кобеляцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2015, 09:33 | Кобеляки | Суспільство


1. Чудо Юдо / 6 травня 2015, 11:48
1.не за баром
«а то помер би від таких "коректностей"»

А що ж смертельного у таких коректностях? Що саме вразило б Вашого діда? Я особисто ніяких кардинальних змін не бачу, крім того, що тепер німців часів Третього Рейха називають грамотно "нацистами" а не безграмотно" фашистами". А фашистами зараз взагалі модно називати кого попало.
2. Адекватник / 6 травня 2015, 15:05
Я не знаю, чи похвалив би Ісипа його дід за таке бачення минулого, але мій дід, якби я таке написав, зробив би зі мною те, що заборонений нині Тарас Бульба з Остапом. Ганьба зрадникам пам’яті предків.
3. Адекватник / 6 травня 2015, 19:04

5.Анатолій
«Сперечатися про доцільність та коректність тих чи інших історичних термінів - справа нудна і заплутана»

А тут нічого і сперечатися. У 1945 році була велика Перемога радянського народу у Великій Вітчизняній війні. Так тоді це називалося нашими батьками і дідами і всім поки що відомо під якими символами була та перемога. Чи може ми її ще назвемо перемогою над нацизмом імені революції Гідності, чи імені Ехнатона, чи Амона. У французів, як називали свою революцію, так і називають, ну і т.д.
5.Анатолій
«головне - не втратити ПАМ’ЯТЬ про цю Велику Перемогу»

Але ж ми її втрачаємо.
5.Анатолій
«Можливо, не так суттєво, стрічку чи квітку ти чіпляєш»

Ящо це не так суттєво, то чому тоді ті можновладці так турбуються всім цим. «Символи правлять світом, а не закони», - так вважали древні.
5.Анатолій
« ці зміни відбуваються зовсім не тому, що у людей змінилася свідомість»

А я стверджую, що свідомість змінилася, вірніше її змінили. Якби не змінили, то і не розвели б на Майдані на пряниках.
5.Анатолій
«можновладці пнуться із шкіри, щоб глибше прогнутися перед Заходом і більше відірватися від Росії - от і вся причина...»

Приведені безграмотним народом до влади можновладці нехай собі пнуться, їм за це дяка від хазяїв буде, але Ісип тут до чого? Коли треба щось вирішити згідно закону, наприклад, питання повірки водяних лічильників, то тоді можновладці і закон йому не указ. Тоді у нас незалежне ні від кого самоврядування. А коли питання одурманення народу, то і він тут як тут. Головне дійсно не втратити пам’ять, але як же її не втратиш коли уже підручники трактують історію по іншому. Молодь вже сама нічого не знає, ветерани вимерли, а в книжках написана брехня. У всі віки історію змінювали з одною єдиною ціллю - змінити майбутнє в потрібному напрямку. Історія, це інструмент управління народом. Яку ціль переслідують можновладці ви самі відповіли. Але то лише одна із цілей. І всі ті цілі неправедні.
4. Чудо Юдо / 6 травня 2015, 21:36
3.Адекватник
«Може для Ісипа термін Велика Вітчизняна війна і є некоректним, але для мого діда і батька цей термін відображав суть того, що було.»

Термін Велика Вітчизняна вживався лише всередині Радянського Союзу. На даний момент Союзу немає, ми вживаємо цей термін за звичкою. Для усього іншого світу ця подія зветься німецько-радянська війна. Так само як і німецько-французька, і німецько-польська і...
Звучить не так круто, як Велика Відчизняна і не з великих літер. Але в чому ще різниця окрім пафосу?

3.Адекватник
«І фашисти були не просто невинними окупантами, як намагаються тепер вбити в голову молодняку новою термінологією, а загарбниками»

По-перше нацисти. Не вдавайтеся до неграмотності, вони таки були нацистами. По-друге: яка різниця між окупантами і загарбниками?

3.Адекватник
«Щодо невикористання радянської символіки, то вибачте, а під якими прапорами і символами була здобута перемога?»

РФ зараз використовує прапор генерала Власова, який у роки Війни воював на боці Німеччини і щось вони не паряться.


А колорадська лєнточка до перемоги 1945 року має таке відношення, як я до Великого Андронного Колайдера. ЇЇ більше ніде і не використовують, окрім як в РФ, у нас і бандити на Донбасі. Навіть і Білорусії такий атрибут не прижився.


Я не кажу що ця зміна - це прямо перфект. ЇЇ швидко вписали з ціллю віддалення від великого сусіда, до якого уже і так шляхів повернення немає. Але оці всі зміни термінологій суті ніякої не змінюють, абсолютно. Як згадували про ветеранів раз в рік, так і згадуватимуть. Як зганяли бюджетників на показовий парад, так і зганятимуть. А нинішньому поколінні дітей ця війна уже ніяк не цікава, як би це може сумно дял когось не звучало. Але Друга Світова Війна для теперішніх 5-класників - то є параграф у підручнику, а ще 2 ще живих ветерани, проя ких згадують кожен рік 9-го травня. І не більше. І чи можна дивуватися, якщо четверте покоління з її часів уже змінюється?

А от плакат біля міліції дарма зняли...
5. Адекватник / 6 травня 2015, 21:38
7.не за баром
«невже мізки прокидаються ?!!! Дай то Боже!»

Та де там вони прокидаються, в одного, двох, трьох і все. Треба, щоб було правильне інформування людей. А "ящик" у кого? У тих же можновладців і вони не зацікавлені в просвіті народу. Народ же нічого не хоче знати і годується з "ящика". А чим його нагодують, такий і результат.
6. Адекватник / 6 травня 2015, 22:29

8.Чудо Юдо
«Термін Велика Вітчизняна вживався лише всередині Радянського Союзу»

А хіба мої предки на той час були не всередині СРСР?
8.Чудо Юдо
«Для усього іншого світу ця подія зветься німецько-радянська війна.»

Для усього світу ця подія зветься Друга світова війна. Черчіль так і книжку свою назвав, так що не треба чудити. Якщо ви маєте на увазі виключно бойові дії між СРСР і Німеччиною, так це є безграмотно. Уся війна затівалася для перемоги СРСР, а в бойових діях між СРСР і Німеччиною приймали участь і інші держави ну про це де тільки не написано. Знову ж таки можна почитати Черчіля, матеріали 3-х конференцій які є в бібліотеці. Таке пишете, що складається враження що виконуєте тут чиєсь замовлення?
8.Чудо Юдо
«По-перше нацисти. Не вдавайтеся до неграмотності, вони таки були нацистами. По-друге: яка різниця між окупантами і загарбниками?»

По-перше не треба шановний чудити. Щоб про щось розсуждати треба дати визначення терміну. Бо для одного «білочка» означає тварину, а для іншого «глюк». Трактовки обох термінів (нацизм, фашизм) досить довільні і в різних джерелах різні. Отже, спочатку дайте відповідь, що таке нацизм і що таке фашизм? Тільки тоді можна про щось серйозно дискутувати.
По-друге, якщо немає ніякої різниці між окупантами і загарбниками, то навіщо тоді так звані патріоти паряться? Значить є різниця. І знову ж таки починати треба з визначення термінів.
8.Чудо Юдо
«РФ зараз використовує прапор генерала Власова»

Я мешкаю не в РФ і хто і що використовує в інших країнах, то не наша справа, дай бог в своїй країні розібратися.

7. Чудо Юдо / 6 травня 2015, 23:32
10.Адекватник
«А хіба мої предки на той час були не всередині СРСР? »

Наші предки - так. Ми уже ні. Є необхідність змінюватися і адаптуватися, так би мовити. Це і відноситься до цілих народів та держав. Я думаю одну з вирішальних ролей грає технічний прогрес. Колись адаптуватися не захотіли монархи. В результаті на межі XIX-XX століть по всьому світі прокотилися революції і здебільшого монархічні системи упали. Вони не адаптувалися, вони стали дріопітеками і вимерли. Радянський Союз також не адаптувався, тому також розпався. Хоча міг. Але не захотів. Ну це образно.

10.Адекватник
«Трактовки обох термінів (нацизм, фашизм) досить довільні і в різних джерелах різні.»

Навіть в російській Вікіпедії (для прикладу) чітко вказано - Німеччина 1871-1945 років була нацистською. Хоча дійсно, різні політологи по різному трактують, але вирішує більшість. Суть самої Німеччини тих часів ці слова не змінюють.

11.Адекватник
«Сусід він і в Африці сусід. »

Я думаю Ви прекрасно розумієте, що я мав не географічний, а політичний аспект.

11.Адекватник
«Якщо нація поступає по іншому і керується розхожим нав’язаним поняттям зміни ментальності і знань поколінь, то така нація приречена.»

Скільки існує українська нація стільки їй і нав’язують чужі поняття. Радянський Союз також нав’язував багато чого чужого українцям. "Найважливіше" вберегли, що мали втратити - втратили. Так само буде і зараз.

10.Адекватник
«По-друге, якщо немає ніякої різниці між окупантами і загарбниками, то навіщо тоді так звані патріоти паряться?»

А хрєн їх знає. Кожен царьок, що на престол у нас сідав за часів незалежності у свою сторону оглоблі повертав. Ющенко вишиванки в моду вводив та українську мову, Яник полосаті лєнточки в моду ввів та спекулював на темі довомовсті. А все воно робилося задля підмазування електорату та покровителів. Зараз, думаю, приблизно те ж саме робиться.
8. Анатолій / 7 травня 2015, 07:27
6.Адекватник
« Головне дійсно не втратити пам’ять, але як же її не втратиш коли уже підручники трактують історію по іншому. Молодь вже сама нічого не знає, ветерани вимерли, а в книжках написана брехня. У всі віки історію змінювали з одною єдиною ціллю - змінити майбутнє в потрібному напрямку. Історія, це інструмент управління народом. »


Це так. Залишається лише самим розповідати дітям і внукам про своє бачення тих подій, хоч воно і йтиме у розріз із розказаним у підручнику чи з екрану. Якщо сімейне виховання не оголосять кримінальним злочином, прирівняним до тероризму...)))
9. Адекватник / 7 травня 2015, 11:38
14.Анатолій
«Залишається лише самим розповідати дітям і внукам про своє бачення тих подій, хоч воно і йтиме у розріз із розказаним у підручнику чи з екрану»

Воно то так, але ветерани які могли б дійсно розказати правду вже майже вимерли, а у багатьох їхніх дітей вже спотворене бачення, бог самі ж вони нічого не бачили. А вже за часів СРСР почалося перекручування історії війни, про зараз і говорити нічого.
14.Анатолій
«Якщо сімейне виховання не оголосять кримінальним злочином,»

Ну звісно, що оголосять. Для цього ж у ЄС придумали ювенальну юстицію. Будуть новітні Павлики Морозови. Вони нічого нового навіть не видумаують.
10. Адекватник / 7 травня 2015, 12:47
13.Анатолій
« Якого, вибачте, фіга російські депутати почепили цю саму стрічку, коли "віджали" Крим? Це що - мало відношення до війни?»

Ну це треба їх запитати. Може вони вважали це відновленням завоювань ВВВ, раз Україна подалась до тих, хто ту війну влаштовував?
13.Анатолій
«особисто моя свідомість не змінюється від того, який колір оголосили нині модним і патріотичним.»

І моя не змінюється, але таких одиниці. Якщо свідомість змінили навіть старшому поколінню, то що вже говорити про молодь. Бачив по ТБ опитування персічних на вулиці. Питають: що ви знаєте хрошого чи поганого про СРСР? Одна дівиця років 20-25 схожа на студентку каже: нічого не знаю. - Невже зовсім нічого? - Ну, знаю, що там сексу не було, а це погано.
13.Анатолій
«А дії нинішнього уряду - "зачотний прогиб" перед хазяїнами»

Так мало хто вважає. Більшість до сих пір думає, що вони їм блага творить будуть.
11. Адекватник / 7 травня 2015, 13:43
12.Чудо Юдо
«Хоча дійсно, різні політологи по різному трактують, але вирішує більшість. Суть самої Німеччини тих часів ці слова не змінюють.»

Але, якщо суті Німеччини ці слова не змінюють, то навіщо тоді город городити. І все ж таки перед тим, як про щось дискутувати треба визначитися з поняттями. Я вже приводи приклад з білочкою, приведу ще. Слово «лук» індіанець може сприйняти як «стрілецьку зброю», українець – як «цибулю», а молодняк, який вже з першого класу вчить мову фінансових окупантів – як «бачити, дивитися». Отож тоді і виходить, що коли критикують СРСР роблять акцент на недоліках, які дійсно були, але в той же час разом з недоліками викреслюють цілу епоху здобутків і завоювань народу. Чи може ви будете мене переконувати в тім, що усі електростанції і газові свердловини збудували ті, хто зараз лише піднімає тарифи? Та воно їм з неба впало, але вони тепер хазяї. І як тільки ви їм про щось нагадаєте, вони будуть кричати про ваш совковий менталітет і про те, що тарифи такі у всьому світі. Хоча весь світ будував свої енерго об’єкти зовсім за іншими цінами ніж в СРСР і їхній власник поніс дійсно втрати на будівництво, а не отримав все на халяву.
12.Чудо Юдо
«Я думаю Ви прекрасно розумієте, що я мав не географічний, а політичний аспект.»

Та розумію, але з сусідами треба жити дружно. Це елементарна життєва і побутова істина. В іншому випадку будуть постійні проблеми.
12. Адекватник / 7 травня 2015, 13:46
12.Чудо Юдо
«Скільки існує українська нація стільки їй і нав’язують чужі поняття. Радянський Союз також нав’язував багато чого чужого українцям. "Найважливіше" вберегли, що мали втратити - втратили.»

А от Коран навчає: "Перемагай зло тим, що краще". Вважаю що правильно навчає, замість христянського "що Бог дасть те й буде" "Бог терпів і нам велів" ну і т.п. І скільки ж можна на одні і ті самі граблі наступати? Зараз знову, замість захищатися, ми мовчки сприймаємо те, що в черговий раз нав’язують. Але коли щось не те нав’язували за часів СРСР то можна було зрозуміти, наприклад, секретаря райкому, бо він був залежний. А зараз? Виходить так, що і пан Ісип залежний? Чи то ми його такого обрали і впевнений, що ще оберемо.
12.Чудо Юдо
«Кожен царьок, що на престол у нас сідав за часів незалежності у свою сторону оглоблі повертав.»

Та нехай собі кожен царьок крутить ті оглоблі куди хоче, але ті, що йому дісталися. А історію чіпати ніхто не повинен. Нагадаю про ще одну книжку «1984» Дж. Оруела. Там він популярно пояснює до чого призводять маніпуляції з історією.
Саме слово «історія» чуже нам і є досить оригінальні його трактовки. Якщо почитати навіть Пушкіна, то він такого слова не вживав, а писав «преданья страрины глубокой», «быль» «былина» і в українців таке слово вживалося. Тут вже не потрібно гадати про поняття, тому що воно в самому слові «быль» - це те що було. «Предание» - це те, що предки передали. А от, що таке історія, вже й не зрозуміло.
12.Чудо Юдо
«А все воно робилося задля підмазування електорату та покровителів. Зараз, думаю, приблизно те ж саме робиться.»

Дійсно, робиться те саме. Але чому ж ми мовчимо? Ми ж тепер усі стали такими гідними, вільними і т.д.
13. New York / 13 травня 2015, 09:26
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Нормальна реакція на такі "корректури" може бути тільки одна:
Яка вам різниця, як я називаю Велику Вітчизняну війну? Ідіть в жопу!

ПС. Соцреклама в Києві і правильна реакція на неї Посилання на take.ms
14. Адекватник / 13 травня 2015, 12:42

20.New York
«Нормальна реакція на такі "корректури" може бути тільки одна:
Яка вам різниця, як я називаю Велику Вітчизняну війну? Ідіть в ж..у!»

Нам дійсно немає ніякої різниці, як ви особисто називаєте Велику Вітчизняну війну. Можете навіть танцювати на могилі свого діда, то ваша приватна справа. Але коли йдеться про позицію держави і про виховання підростаючого покоління, то все не так просто. «Разложите молодежь и вы покорите государство», - так говорив хтось із «великих». І отой приклад про толерантність відносно геїв, він не зовсім вдалий. Перед тим, як поважати геїв треба навчитися поважати мільйони нормальних співвітчизників, які зараз змушені будуть помирати з голоду. Чи може треба людей знищувати і в той же час проявляти архітурботу про геїв.
15. New York / 13 травня 2015, 14:06
А ще я АТО називаю війною, коректори срані.
16. Чудо Юдо / 13 травня 2015, 15:38
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
20.New York
«Яка вам різниця, як я називаю Велику Вітчизняну війну? Ідіть в жопу!»

Поназивав би ти Велику Відчизняну Війну якось інакше у Радянському союзі, глянув би я чи було б кому яка різниця :)
Я підтримую твою думку, але, як не печально, різниця є. "Державним офіційним поглядам" є різниця і ці "офіційні погляди" повинні бути у будь-якій нормальній державі. Народ навіть маніпулюється за допомогою назв. Захотів хтось назвати всіх українців фашистами - тепер ледве не всі росіяни нас фашистами називають, при цьому абсолютно не знаючи хто це такі - фашисти.
На початку війни на Донбасі якісь придурки стягували український прапор з будівлі ради і натягували замість нього російський. Схотілось їм так. Один місцевий депутат заступився за прапор. В результаті його знайшли у річці з розпоротим животом. І все за те, якої країни і яких кольорів буде висіти прапор, все за те, що комусь пофігу хто і як щось називає, а комусь - ні.
І будь-хто може попасти у ситуацію, де прийдеться таки вибирати.
17. New York / 13 травня 2015, 21:25
23.Чудо Юдо
«Поназивав би ти Велику Відчизняну Війну якось інакше у Радянському союзі, глянув би я чи було б кому яка різниця»

Фішка в тому, що вона була дійсно велика, дійсно вітчизняна і дійсно війна. Навіщо комусь здумалось змінювати назви і змінювати "державні офіційні погляди"?
18. Адекватник / 13 травня 2015, 22:27
24.New York
«Навіщо комусь здумалось змінювати назви і змінювати "державні офіційні погляди"?»

От у цьому і є найголовніша фішка.
19. Чудо Юдо / 14 травня 2015, 09:45
17.Адекватник
«А вам ніколи не здавалося, що у нас не прогрес, а регрес, особливо у галузі духовній, так би мовити?»

Та ну ладно, чому так песимістично? незважаючи на всі маразми, що навколо мене творяться, я таки бачу повільний прогрес. Дурь з голови малу-помалу виходить у людей. Адекватніші стають. А ще не такі наівні

19.Адекватник
«Вважаю що правильно навчає, замість христянського "що Бог дасть те й буде" "Бог терпів і нам велів" ну і т.п.»

Недаремно Християнство стало прогресивною вірою за часів світової монархії і почало здавати позиції за часів світового капіталізму та соціалізму. Монарха на престол саджав Бог, а значить "що дав - те і є", а президентів на престол "саджає" бабло, так що у християнського Бога зараз віри менше. Люди більше довіряють баблу. А монархи цією вірою країнами керували.
20. Чудо Юдо / 14 травня 2015, 13:21
До речі, згадалися події 2011 року. Як відомо, 9 травня, в День Перемоги на парад завжди виносили український прапор і прапор Радянського Союзу. Якось виносили та і ладно. Ніхто на це дуже не звертав уваги, хоч може яким націоналістам той червоний прапор і не подобався. Але мовчали. Але у той рік тогочасним прявлячим дебілам прийшла "геніальна" мисля: прийняти закон, який ЗОБОВ’ЯЗУЄ використовувати радянський прапор на парадах в честь Дня Перемоги.
Я думаю, всі добре пам’ятають який це батхерд викликало у людей, які не дуже добюре відносяться до Радянського Союзу.
У той же рік, щоб доповнити всю картину, у Львів прибула делегація організацій "Русского Единства"(Крим) та "Родины" (Одеса), щоб розвернути цей червоний прапор над Львовом.
Радянський прапор... над Львовом...
У мене тоді було таке ж питання, як і у Нью Йорка зараз: а нафіга? Що не так було до цього? Навіщо підривати пукани людей зайвий раз, все ж тихо було?

Раз це робиться, значить комусь це потрібно. І я думаю, як завжди, за всим стоїть бабло. Воно в кінці цепочки майже будь-яких подій стоїть.
21. Адекватник / 14 травня 2015, 13:42
27.Чудо Юдо
«я таки бачу повільний прогрес. Дурь з голови малу-помалу виходить у людей. Адекватніші стають. А ще не такі наівні»

З цим можна згодитись. Але щодо прогресу… Коли я писав про духовну сферу, то мав на увазі інше, зокрема, так звану моральність суспільства, культуру. Рекомендую, наприклад, при всій вашій неповазі до совка, тупо послухати українських пісень, які були записані за радянських часів, почитати книжок українських радянських письменників і поетів, згадати українських радянських артистів і порівняти з тим, що ми маємо зараз. Тільки чесно. Он не перевіряв, але говорять, що навіть Ніна Матвієнко виїхала за кордон. А вона ще й западенка. Щось же тут не так. Можна сказати, що то такі часи були, а зараз інші часи, інші вимоги стереотипи і стандарти. Але якщо так, то я саме це і мав на увазі говорячи про духовність. Саме зміною стандартів, звичок, стереотипів і міняють людини в гіршу сторону. Це така технологія, а не данина часу. До цього відноситься і зміна назви ВВВ. Українці змінилися в гіршу сторону і те, що вони тепер шанують геїв, також їх не прикрашає. Єлементарна логіка говорить про те, що, якщо ми всі подамося в геї, то нам ніяк буде продовжувати свій рід. Хіба це добре? Хіба це такий повинен бути прогрес? Це ж хвороба і ненеромальне явище. Навіщо його возносити аж до парадів? Хворим можна тільки поспівчувати і це дійсно буде нормально. Але цим гордитися!?
22. Адекватник / 14 травня 2015, 13:45
27.Чудо Юдо
«у християнського Бога зараз віри менше. Люди більше довіряють баблу. А монархи цією вірою країнами керували.»

Віри менше, а церков більше. Навіщо вони потрібні? Якби їх будували самі попи, то ладно, але ж і держава туди руку прикладає. От наш Ісип дуже церквами опікується, та й регіонали причетні до будівлі церкви на Покрівці. Нічого не нагадує? Сучасні демократично обрані монархи наступають на ті самі граблі. Їм також дуже хочеться, щоб вони були ставлениками Бога, а люди щоб ще більше тупіли. Так в порівнянні з совком це прогрес, чи регрес? Та це просто середньовіччя у вік інтернету. Ще й діткам у школі мозги пудрять так званою християнською етикою. Це взагалі суперечить Конституції. Завів це, ще Ющенко, але й регіонали тупо мовчали і не скасовували. А про зараз, годі і говорити.
23. Адекватник / 14 травня 2015, 13:56
26.Чудо Юдо
«Всі інші країни Європи її називають просто німецько-радянська війна. »

Країни Європи можуть називати її як завгодно, але для моїх дідів, то була війна за свою Ввітчизну, а значить Вітчизняна. І відмолятися від назви і памяті мотивуючи тим, що ми тепер у ЄС, хоч це і не факт, все одно що жінці, яка вийшла другий раз заміж відмовитися від своїх дітей від першого чоловіка. А щодо згадування про ветеранів лише 9 травня так то лишній раз свідчить про те наскільки ми "прогресуємо" у духовній галузі, у людяності і т.п. Ветерани для любої влади баласт. Хоч за часів СРСР їх запрошували у школи і т.п. вони там з задоволенням розповідали про війну і т.п. і це було для них своєрідною віддушиною, а заодно і молодь чомусь навчали. Зараз таке і не уявиш,бо вони ж не те що потрібно можуть рзповісти. Хоча, з іншого боку, і ветеранів тих вже не залишилося.
24. Адекватник / 14 травня 2015, 14:05
28.Чудо Юдо
«У той же рік, щоб доповнити всю картину, у Львів прибула делегація організацій "Русского Единства"(Крим) та "Родины" (Одеса), щоб розвернути цей червоний прапор над Львовом.
Радянський прапор... над Львовом...
У мене тоді було таке ж питання, як і у Нью Йорка зараз: а нафіга?»

А це ж те саме, що перед Майданом піднімали питання про мову, а зараз про символіку. Все це одного поля ягоди. І не факт, що так зване "Русское Единство" служить народу Росії чи навіть Путіну.
28.Чудо Юдо
«Раз це робиться, значить комусь це потрібно»

От з цим точно не поспориш.
А щодо бабла, то рекомендую подумати от над чим. Є люди, які тупо те бабло друкують. То ж навішо воно їм? Це для нас папірці виступають символом матеріальних благ, а для них ні. Як казав Попандопуло: "бери я себе еще напечатаю". А звідси вилізе одне цікаве запитання: як так сталося, що люди які виробляють матеріальні блага стали боржниками тих, хто друкує символи тих благ? І чи це нормально? Про це треба думати і вчити в школі і тільки тоді можна буде розсуждать про якісь зрушення у свідомості і про прогрес.
25. Адекватник / 14 травня 2015, 15:45
33.Нс777
«це шо весь народ України,а як себе чувствуют уважаемі люди які тут на форумі тусуються,мені лічно гидко стало од твого писанія.»

От і мені гидко, але то ж одна із основних євроцінностей. І зачепив я цю тему не просто так. Подивись он ссилку New Yorк в коменті 20. Я не зрозумів толком до чого він її привів. Ось вона, якщо ліньки відкрить коментар який містить ненормативну лексику
20.New York
«Нормальна реакція на такі "корректури" може бути тільки одна:
Яка вам різниця, як я називаю Велику Вітчизняну війну? Ідіть в ж..пу!
ПС. Соцреклама в Києві і правильна реакція на неї Посилання на take.m»

26. Нс777 / 14 травня 2015, 17:44
34.Адекватник
«. Я не зрозумів толком до чого він її привів. »

Я статтю тіки січас прочитав,тепер в роздуміях до чого действітельно той комент20 сюди приліплен.Як би під...са не називали він під..сом і останеться.
27. Адекватник / 14 травня 2015, 22:09
37.Кобеляки
« Отакий негідник, хоча й п’яничка,»

Як казав один пяничка: я завтра протверезію... А от історія воздасть кожному. Когось за живе заділо? Погрози однако. А що у нас "Телеком" роздає вже усім конфеденційну інфо? Тут якщо хтось і мутить воду, так це псевдопатріоти.
28. Адекватник / 14 травня 2015, 22:42
Зовсім забув. «Лучший способ опорочить критику – опорочить самого критика». До того ж невідомого.
29. Адекватник / 15 травня 2015, 11:24
42.New York
«Шо не ясно?»

Добре що ти зрячий. Не побачив заштрихованого на плакаті. Тепер зрозуміло. Дякую. Вибачай.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації