Вхід | Реєстрація

У районі багато гіпертоніків і алкоголіків

У районі багато гіпертоніків і алкоголіків

Під час мобілізаційної кампанії в Україні виявилося, що чоловіки призовного віку мають серйозні проблеми зі здоров’ям.

В Україні триває вже п’ята черга мобілізації до Збройних Сил. Вона продовжуватиметься до червня поточного року. Після цього розпочнеться шоста хвиля. І триватиме до середини жовтня. Одночасно продовжується призов на строкову службу. Під час мобілізації виявилось, що в української армії існує чимало проблем. І справа не лише в поганому матеріально-технічному забезпеченні, корупції та відсутності належного вишколу в офіцерів. Українські чоловіки мають дуже поганий стан здоров’я, що робить їх непридатними до військової служби.

 

Покоління «пепсі» має цілий «букет» хвороб

Сергій Каплатий, військовий комісар Кобеляцького району, підтверджує, що чимало призовників, не дивлячись на молодий вік, страждають на серйозні хронічні захворювання. Сергій Миколайович говорить:

— Зізнаюся, у свій час досить поблажливо ставився до застережень медиків щодо вживання чіпсів та «Пепсі» чи «Кока-Коли». Та виявилося, що фахівці недаремно попереджають про шкоду, яку завдають здоров’ю ці продукти. Гіпертонія, виразка шлунку, гастрит — ось далеко неповний перелік хвороб, від яких потерпають зовсім молоді хлопці. Крім того, медики фіксують у двадцятирічних молодиків сколіоз, артрити, плоскостопість. Біля комп’ютерів же сидять замість того, щоб спортом займатися. А на ногах — кросівки без супінаторів, от і мають хвороби опорно-рухового апарату.

Сергій Каплатий розповів, що Кобеляцький район, не дивлячись на низку проблем, усе ж виконує план з мобілізації. Із його слів, більшість громадян свідомо ставляться до вимог держави. Хоча є випадки ухилення від служби. Деякі жителі району спеціально виїжджають в інші райони та області, щоб там перечекати, доки закінчиться мобілізація. За неявку у військовий комісаріат за повісткою вже притягнуті до кримінальної відповідальності кілька громадян. Зараз працівники військкомату готують документи ще на три подання у райвідділ міліції щодо порушення кримінальних справ.

 

Менше половини чоловіків можуть служити

Більш детально про стан здоров’я чоловіків, котрі підлягають мобілізації, розповів завідуючий поліклінічним відділенням ЦРЛ Валерій Коробейнік. Валерій Семенович повідомив, що станом на середину травня медики оглянули 474 потенційних військових. Огляд розпочався 20 січня 2015 року. Із них визнані придатними до військової служби — 210 чоловіків, тимчасово непридатними є 125, обмежено придатними — 31, непридатними у мирний час і обмежено придатними у військовий — 70. Ще десять чоловіків медики визнали взагалі непридатними до військової служби. Їх зняли з обліку. Шість чоловік звільнені від мобілізації з причин, не пов’язаних зі станом здоров’я.

Валерій Коробейнік запевнив, що керівник закладу Іван Супруненко неодноразово попереджав усіх лікарів про персональну відповідальність щодо недостовірного визначення придатності до мобілізації. Фахівець пояснив:

— Оригінали заключень лікарів знаходяться у військкоматі, а копії зберігаються у амбулаторних картках або в історії хвороби. У кожному окремому випадку заповнюється спеціальний формуляр з висновком того чи іншого медика.

Зі слів фахівця, найпоширенішою хворобою з тих, що стають на заваді мобілізації, є гіпертонія. За нею слідують хвороби шлунково‑кишкового тракту і … алкоголізм.

— Так-так, саме алкоголізм, — підтвердив Коробейнік. — Безумовно, ми не покладаємось лише на слова людини про те, що вона є алкоголіком. Її оглядає спеціаліст, проводимо аналіз крові. Є такі показники, котрі свідчать про можливу залежність від алкоголю. Крім того, медики зв’язуються з сільськими радами, виясняють ситуацію за місцем проживання. А вже потім діагностують алкоголізм.

Із призовниками ситуація дещо інша. Але теж далеко не радісна. Валерій Коробейнік підтвердив, що при визначенні придатності до військової служби до призовників та мобілізованих застосовуються різні критерії. І той, кого не призивали на строкову, цілком може бути мобілізований. Критерії відбору регламентує наказ Міністерства оборони № 402 від 2008 року.

У багатьох призовників медики констатують психологічні розлади. Розповідають про такі випадки. Молодому чоловіку задали питання про те, чим літак відрізняється від птаха. Той відповів: «Літак більший і крилами не махає». При цьому хлопець браво відповідав на запитання, пов’язані з його шкідливими звичками. Його попросили розділити на трьох пляшку горілки та пачку сигарет. Юнак сказав: «Горілки буде по 166 грам на брата. А сигарет — по шість. І мені дві, за те, що ділив». І подібні психологічні відхилення, на жаль, стають звичним явищем.

 

Мобілізувати можуть навіть хворих на рак

Наказ Міністерства оборони № 402 від 14 серпня 2008 року «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» представляє собою великий за обсягом документ, що регламентує весь процес визначення придатності до військової служби за станом здоров’я.

Там розписано все: хто непридатний до служби взагалі, хто може служити офіцером, контрактником, курсантом, водолазом, моряком, десантником і так далі. За обсягом це ціла брошура, вивчення якої потребує певного рівня спеціальних знань. Тому ми не будемо друкувати цей наказ у повному вигляді. Зазначимо лише, що там є розділ, який складається з 86 статей і називається «Розклад хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби». Якщо його вивчити, то стає зрозуміло, що повністю непридатними до служби у воєнний час визнають лише інвалідів. Причому не третьої чи другої групи. Адже навіть онкохворі люди можуть бути визнані частково придатними.
Обмежено придатними вважають громадян із наступними хворобами:

Венеричні захворювання, заїкання та енурез, ВІЛ, вага менше 45 кілограмів, зріст менше 150 сантиметрів, високорослість, величезна кількість інших хвороб, які не призвели до порушення функцій. Непридатними до служби із зняттям з обліку визнають з наступними діагнозами: туберкульоз із виділенням мікобактерій, наркоманія із синдромом залежності, хвороби крові, цукровий діабет, церебральний параліч, ішемія, інфаркт, інсульт, хвороби кровоносної системи, нижніх дихальних шляхів, виразки, артрити, артрози, остеохондрози в стадії, що призвели до порушення функцій, різко виражені психічні розлади, невротичні розлади, пов’язані зі стресом, глибока і тяжка розумова відсталість, епілепсія із частими нападами, параноя, шизофренія різко виражені.

Повна глухота або глухонімота на обидва вуха, тяжкі враження обох очей, серцева недостатність 2-б або 3 ступеня, гіпертонічна хвороба 3 стадії, астма в тяжкій формі, відсутність 10 і більше зубів, ампутації обох кінцівок, ниркова недостатність 4-5 ступенів, безпліддя, аденома простати, онкозахворювання в останніх стадіях, вроджені вади, травми, опіки, отруєння.

P. S. Врахуйте, що «гребтимуть» всіх лише під час воєнного стану. Його в Україні немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2015, 10:18 | Кобеляки | Суспільство


1. шофер / 22 травня 2015, 20:44
Юнак сказав: «Горілки буде по 166 грам на брата. А сигарет — по шість. І мені дві, за те, що ділив». І подібні психологічні відхилення, на жаль, стають звичним явищем.
Все що написано у цитаті, покажеться вам цвіточками, якщо аналогічні обстеження провести серед отих що у верховній раді. Про це беззаперечно свідчить "українське законодавство" яке вони наригали, якого жодна здоровоглузда людина без великих від здивування очей не прочитає.

А відносно пепса та чіпса - це лише крапля у морі. Список можна продовжувати незкінченно, і у ньому опиниться 90% усього товару який нам пропонується у харчових у магазинах та маркетах. Навіть упаковки та одноразова посуда обов’язково будуть у переліку гидоти, яка перетворює наших людей на обезян, в тому числі і у розумово психологічному плані. І ніскільки не буде перебільшенням назвати ситуацію тихою загрозою для усієї нації.

Хочете дізнатися про ці речі більше? Просто частіше вмикайте ТВ-канал МЕГА.
2. Адекватник / 23 травня 2015, 17:24
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
9.велосипедист
«Як з довідкою то значить не і.д.і.о.т.Чому на твою думку не і.д.і.о.т?»

Ну хоча б тому, що за радянських часів КДБ була ледь не єдина організація в яку ід.іоту навіть при бажанні неможливо було проникнути. А якби такого туди заслали то він би був вимить вирахуваний навіть колективом. Він би там був білою вороною. Я вже не кажу про медкомісію. Ти ж його не знаєш, горілку з ним не пив. І я тобі не випадково про інвертор написа. Ти вже подивися що то пристрій який все навпаки перевертрає. На 180 градусів. Так от цим принципом з успіхом користують ті хто править світом. Тож можеш навіть не напружуючись і не лізучи в дебрі ни користуватися перевертаючи інформацію яку тобі навязують на 180 градусів. Якщо всі так звані світові ЗМІ кричать що ідіот, то то якраз все навпаки.
9.велосипедист
«Конкретніше можна,хто решта?Його свита?Чому в них немає довідок,збідніли чи що?»

Я мав на увазі не його свиту. Що мені до його свити, ясно що й там різні є. Я мав на увазі нашу свиту. Починаючи від президента і кінчаючи мером і депутатами всіх рівнів
3. Адекватник / 23 травня 2015, 23:21
13.велосипедист
«Ти певно будеш заперечувати,оправдовувати його дії та дискутувати»

Буду заперечувати, але дискутувати не дуже хочеться.
Я тобі ось що скажу. Щоб розвязувати алгебраїчні рівняння треба вивчтити алгебру. Не прочитати, а вивчити. Щоб дискутувати по проблемам глоббальної політики треба вивчити "Концепцию общественной безопасности". Вивчи і тоді подискутуємо. А то ти нахватався усього по трошку і думаєш, що так воно і є. Так, для прикладу, про Чечню. Хіба Путін розвязав там війну? Путін її зупинив. Можеш пошукати в інтернеті лист дружини Дудаєва де вона відкрито каже про те скільки мільярдів дав Клінтон Єльцину щоб той вів там війну. Так кому вона була потрібна? Ти можеш сказати як наші свідомі, що Єльцин Клінтоном командує, але мені здається, що ти не такий, тому і пишу. А ось тобі дані по РФ: "Золотовалютный запас РФ на 1.1.2000 – 12 млрд.дол. На 1.1.2012 – 510 млрд.дол. Внешний долг РФ, на 1.1.2000 – 168 млрд.дол. Инфляция в РФ в 1999 г. – 36,5%, в 2012 г. – 6,6%" Так на кого робить Путін? І на кого робив Єльцин. Наш борг в двічі більший. Попутно нагадаю, що Путін же не президент України.
4. Адекватник / 27 травня 2015, 10:56
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.Адекватник
«У нас вже давно психічно хвора нація. І така нація приречена. І якщо цього не бачать лікарі, то і вони такі самі.»

Дохтура щось мовчать. Хоча б хто огризнувся. Казати нічого? І "професор" десь пропав.
Хтось в тему цікавий вірши в неті привів:
"Пораньше я встану, труси пидтяну.
Довольно майданив - пийду на войну!
Друзей в пидворотне конвой отловил…
А я – добровольно! Ведь я же - дебил!
Я хату покыну, пойду воевать,
Шоб зэмлю в Донбасе Обаме отдать!
Шоб жид Порошенко - убивця и гад –
В карман свий засунув ещё миллиард!"
5. Гай Фокс / 27 травня 2015, 15:19
18.Адекватник
«Хоча б хто огризнувся.»
От, блін, немає тобі роботи. Навіть зі скуки віршик дебільний знайшовся... Давай уже про КОБів починай, чи що?..
6. Whitefox / 25 травня 2018, 14:03
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
7. luckYyy / 28 травня 2018, 09:21
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
8. Професор / 30 січня 2020, 19:44
Не пропав)

Посилання на youtu.be
9. Ltava / 30 січня 2020, 20:26
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4.Адекватник
«Ведь я же - дебил!»


Самокритично :)))

а стосовно призиву потрібно всі дані в одну систему - алкоголізм з правами на автотранспорт і право на мисливство, додати право на голосування і отримання субсидій, хвороби - на працевлаштування в пожежні і поліцейські посади:)) дивись і повиздоравлюють люди:))
10. orakul / 31 січня 2020, 08:57
9.Ltava
«, додати право на голосування і отримання субсидій, хвороби - на працевлаштування в пожежні і поліцейські посади:»

Ти впять щось плутаеш. До чого тут право на субсидії? хіба больні на голову повинні вмирати в холодній хаті? Так у нас зараз 50% народу хворі на голову. А от про депутатів ти чомусь забув. З них треба починати. Хочеш в депутати - давай довідку. Хоча, куплять, блін.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації